Kategori: Rejser

Træd i u2s fodspor

Træd i u2s fodspor 

Den 15. august gæster U2 Horsens. I den anledning kigger vi nærmere på hvor de fire bandmedlemmer har sat deres aftryk ...

Kender du U2, ved du, at Bonos varetegn er solbriller, og at den irske popgruppe er politisk engagerede ikke mindst i menneskerettigheder. Kan du lide U2 ved du, at bandets sange er religiøst prægede, og at Bono er gift med sin ”high school sweet heart”, og at de sammen har 4 børn. Er du vild med U2, ved du, at Larry Mullen var med til at starte bandet i 1976 under navnet Feedback, før de i 1978 blev til U2.

Den 15. august kommer U2 forbi Horsens. I den anledning kigger vi nærmere på nogle af de steder hvor de fire bandmedlemmer har sat deres aftryk. Vi bringer også forslag til ophold, hvis du har lyst til at rejse i U2s fodspor..

The Project Arts Theatre
Hvad er mere oplagt end at starte din første jagt efter U2-historie ved begyndelsen. The Project Arts Theatre i Dublin har lagt navn til nogle af bandets første spillegigs, og alene af den grund har teateret stor betydning for både bandet og for inkarnerede fans. Derudover var det her, at bandet i 1978 ved en af deres koncerter blev introduceret for deres legendariske manager Paul McGuiness, som siden hen har taget sig kærligt af bandet. Teateret ligger i Temple Bar i det centrale Dublin og er et kulturelt monument for Irland med plads til både udstillinger, forestillinger, koncerter og festivaler.
• <link http: www.visitdublin.com _blank>Visit Dublin
• <link http: www.projectartscentre.ie _blank> The Project Arts Theatre
Hotels.com anbefaler:
• <link http: da.hotels.com hotel _blank> Morrison **** .
Priser fra 793 kr. per nat for to personer.

Bonos bryllup
I Raheny, en forstad nord for Dublin, ligger kirken All Saints Church, som er Irlands vartegn. Her sagde Bono i 1982 ja til Ali Hewson efter at have været kærester i 7 år. Adam Clayton var forlover. Kirken blev bygget i 1880 af næsten udelukkende irske materialer for at erstatte den historiske St. Assam’s Church. Parret er i dag bosat i Killiney i det sydlige Dublin og har sammen med The Edge en villa i Sydfrankrig samt en lejlighed på Manhatten.
Hotels.com anbefaler:
• <link http: da.hotels.com hotel _blank> The Croke Park Hotel ****.
Priser fra 578 kr. per nat for to personer

Fremragende live-gruppe
Ved den store Live Aid Koncert i juli 1985, som skulle rejse penge til at hjælpe hungersnøden i Etiopien, var U2 et blandt mange store navne, som stillede op. Det var ved denne koncert, at U2 beviste, at deres optræden er eminent live, og de blev her fastslået som et fremragende live band på grund af deres performance. I løbet af det 14 minutter lange nummer ”Bad” hoppede Bono ned blandt publikum og bød en pige op til dans. Pigen fortalte senere, at Bono havde reddet hendes liv, fordi hun var ved at blive mast. Bono havde forsøgt at tilkalde hjælp, men blev misforstået, og derfor hoppede han selv ned blandt publikum for at hjælpe. Koncerten blev afholdt på det berømte Wimbledon, som ellers associeres med tennis.
Hotels.com anbefaler:
• <link http: da.hotels.com hotel _blank>Antoinette Hotel Wimbledon *** .
Priser fra 493 kr. Nat for to personer

Produceren bag Joshua Tree
Vi hylder ikke kun de fire bandmedlemmer, men går også om bag udgivelserne på en af bandets mest populære album, Joshua Tree, som blev udgivet i 1987 og produceret af Daniel Lanois og Brian Eno. Lanois er fra Quebec i Canada, og på trods af hans samarbejde med både U2 og Bob Dylan er han ikke den største kendis i Quebec. Byen går sin vante gang ”with or without” ham. Skulle du som ægte U2 fan eller blot som nysgerrig fan alligevel have lyst til at se musikproducerens hjemby for at få styr på U2-historikken, er det Canada din næste destination skal gå til.
• <link http: www.quebecregion.com en _blank> Quebec officielle hjemmeside
Hotels.com anbefaler:
• <link http: da.hotels.com hotel>" target="_blank">Hotel Quartier ***. Priser fra 458 kr. per nat for to personer

October
Har du nærstuderet coveret på bandets andet album, October, vil du i Dublin hurtigt kunne genkende blandt andet East Link Bridge, Grand Canal Docks og ikke mindst U2 Tower. Den 200 meter høje, øko-venlige (naturligvis) og endnu ikke færdig-byggede skyskraber byder indvendigt på både hotel og lejligheder, mens der på toppen befinder sig et studie. Når det engang står færdigt vil det være Irlands højeste bygning, Skulle du imidlertid have kigget det gamle U2 cover igennem så mange gange, at papiret er ved at være slidt op, kunne det være rart at se bygningerne med egne øjne.
Hotels.com anbefaler:
• <link http: da.hotels.com hotel _blank> Grand Canal Hotel ***. Priser fra 495 kr. per nat for to personer

Lad Bonos bror lave mad til dig
Som i hvilken som helst anden storby er der i Dublin masser af spisesteder at vælge mellem. Men for en ægte U2 fan er der vel ikke noget bedre end at få maden serveret af Norman Hewson, Bonos bror, på Nude som ligger i Suffolk Street. Nude laver primært wraps og salater og er et ganske udmærket spisested. Cafeen har tidligere været Mr. Pussy’s Café De Luxe, en restaurant ejet af selveste Bono.
Hotels.com anbefaler:
• <link http: da.hotels.com hotel _blank> Blooms Hotel ***. Priser fra 479 kr. per nat for to personer

Bono og The Edges hotel
Hvis Bono ikke tilbyder dig husly i sit private hjem, næste gang du besøger Dublin, må det næstbedste være at overnatte på The Clarence ****, som er ejet af selveste Bono og The Edge. Der er en chance, om end minimal for at du støder på de to herrer, hvis du aflægger hotellet en visit. Hotellet har tilknyttet en bar og natklub og natklubben har indtil for nogle år siden været en af Dublins mest tjekkede og velbesøgte natklubs i hele byen. Tæt på hotellet ligger både Tusindårsbroen, Dublin Slot og Christ Church Katedral.
Hotels.com anbefaler:
• <link http: da.hotels.com hotel _blank> The Clarence **** Priser fra 786 kr. per nat for to personer

Links ...:
• <link http: www.u2.com _blank>U2s officielle hjemmeside
• <link http: clk.tradedoubler.com _blank>U2s seneste udgivelse: "No Line On The Horizon". Onlinebestillig.

Rejser
Danske hoteller hitter 

Der er vist ingen tvivl om, at der er mange steder i verden, hvor solen skinner mere end i Danmark, og hvor somrene ikke drukner i regn. Men hvis man spørger danskerne, behøver du hverken medbringe dit rødbedefarvede pas eller din parlør for at få et godt hotelophold.

Læs mere
Rejser
Ring 1812 hvis du påkører dyr i sommertrafikken 

Sommertid er lig travlhed i Dyrenes Vagtcentral, der hver dag tager imod op til 700 opkald fra danskere, der rapporterer om dyr i nød. Men Vagtcentralen oplever stadig, at ikke alle ved, hvem der skal kontaktes hvornår i forbindelse med påkørsler.

Læs mere
Rejser
Er du rejseklar?  

Sommerferien nærmer sig og verden ligger for dine fødder. Men der er nogle regler, som er vigtige at være opmærksom på, hvis du skal flyve.

Læs mere
Rejser
Ny selvbetjent paskontrol  

For bedre at kunne håndtere det stigende antal rejsende indfører Københavns Lufthavn selvbetjent paskontrol for rejsende til destinationer uden for EU og Schengen. Der er opstillet ni automatiske paskontroller, hvor du selv lægger dit pas i anlæggets scanner, som foretager en lang række forskellige…

Læs mere
Rejser
Guide til familievenlig ferie i København 

Skal ferien være af den familievenlige slags, er der tilsyneladende god grund til at vende snuden mod den danske hovedstad.

Læs mere
Rejser
Ud i det blå 

Sommetider sker det, at rejsebureauerne laver lidt for mange rejser. Så skal man af sted og ikke lige har nået at booke en rejse, er der som regel billige muligheder for en tur ud i det blå.

Læs mere
Rejser
Især kvinder påvirkes af vintervejret 

Hvis du i disse mørke og kolde måneder, føler dig lidt nedtrykt eller måske er mere træt end sædvanligt, så er du ikke den eneste. 43 procent af danskerne har nemlig oplevet at være i dårligere humør, fordi det var vinter, viser en ny undersøgelse fra Spies. Og for kvinderne gælder det hele 51…

Læs mere
Rejser
5-stjernet luksus til 2-stjernet pris 

Elsker du luksus og 5-stjernede hoteller, men sidder du lidt stramt i det? Med en smule strategisk planlægning og fleksibilitet hvad angår destinationen, kan du indlogere dig på et luksushotel uden at sprænge budgettet. Det seneste Hotel Price Index™ fra Hotels.com™ viser nemlig, at danske rejsende…

Læs mere
Rejser
Hvad bliver dette års favoritdestinationer? 

Når Lonely Planet placerer USA i toppen af listen over anbefalelsesværdige rejsemål i 2016, så skyldes det, at 'The National Park Service' i år fylder 100 år. 'The National Park Service' er, ifølge Lonely Planet amerikanernes bedste idé - nogensinde. Deres job består i at varetage og overvåge…

Læs mere
Rejser
Danskerne er vilde med hotel-souvenirs 

Genstande fra hotellet ryger ofte med danskerne hjem i tasken som ferieminder. Det viser en undersøgelse foretaget af hoteleksperten Hotels.com.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^