Kategori: Rejser
Træd i u2s fodspor
Træd i u2s fodspor 

Den 15. august gæster U2 Horsens. I den anledning kigger vi nærmere på hvor de fire bandmedlemmer har sat deres aftryk ...

Kender du U2, ved du, at Bonos varetegn er solbriller, og at den irske popgruppe er politisk engagerede ikke mindst i menneskerettigheder. Kan du lide U2 ved du, at bandets sange er religiøst prægede, og at Bono er gift med sin ”high school sweet heart”, og at de sammen har 4 børn. Er du vild med U2, ved du, at Larry Mullen var med til at starte bandet i 1976 under navnet Feedback, før de i 1978 blev til U2.

Den 15. august kommer U2 forbi Horsens. I den anledning kigger vi nærmere på nogle af de steder hvor de fire bandmedlemmer har sat deres aftryk. Vi bringer også forslag til ophold, hvis du har lyst til at rejse i U2s fodspor..

The Project Arts Theatre
Hvad er mere oplagt end at starte din første jagt efter U2-historie ved begyndelsen. The Project Arts Theatre i Dublin har lagt navn til nogle af bandets første spillegigs, og alene af den grund har teateret stor betydning for både bandet og for inkarnerede fans. Derudover var det her, at bandet i 1978 ved en af deres koncerter blev introduceret for deres legendariske manager Paul McGuiness, som siden hen har taget sig kærligt af bandet. Teateret ligger i Temple Bar i det centrale Dublin og er et kulturelt monument for Irland med plads til både udstillinger, forestillinger, koncerter og festivaler.
• <link http: www.visitdublin.com _blank>Visit Dublin
• <link http: www.projectartscentre.ie _blank> The Project Arts Theatre
Hotels.com anbefaler:
• <link http: da.hotels.com hotel _blank> Morrison **** .
Priser fra 793 kr. per nat for to personer.

Bonos bryllup
I Raheny, en forstad nord for Dublin, ligger kirken All Saints Church, som er Irlands vartegn. Her sagde Bono i 1982 ja til Ali Hewson efter at have været kærester i 7 år. Adam Clayton var forlover. Kirken blev bygget i 1880 af næsten udelukkende irske materialer for at erstatte den historiske St. Assam’s Church. Parret er i dag bosat i Killiney i det sydlige Dublin og har sammen med The Edge en villa i Sydfrankrig samt en lejlighed på Manhatten.
Hotels.com anbefaler:
• <link http: da.hotels.com hotel _blank> The Croke Park Hotel ****.
Priser fra 578 kr. per nat for to personer

Fremragende live-gruppe
Ved den store Live Aid Koncert i juli 1985, som skulle rejse penge til at hjælpe hungersnøden i Etiopien, var U2 et blandt mange store navne, som stillede op. Det var ved denne koncert, at U2 beviste, at deres optræden er eminent live, og de blev her fastslået som et fremragende live band på grund af deres performance. I løbet af det 14 minutter lange nummer ”Bad” hoppede Bono ned blandt publikum og bød en pige op til dans. Pigen fortalte senere, at Bono havde reddet hendes liv, fordi hun var ved at blive mast. Bono havde forsøgt at tilkalde hjælp, men blev misforstået, og derfor hoppede han selv ned blandt publikum for at hjælpe. Koncerten blev afholdt på det berømte Wimbledon, som ellers associeres med tennis.
Hotels.com anbefaler:
• <link http: da.hotels.com hotel _blank>Antoinette Hotel Wimbledon *** .
Priser fra 493 kr. Nat for to personer

Produceren bag Joshua Tree
Vi hylder ikke kun de fire bandmedlemmer, men går også om bag udgivelserne på en af bandets mest populære album, Joshua Tree, som blev udgivet i 1987 og produceret af Daniel Lanois og Brian Eno. Lanois er fra Quebec i Canada, og på trods af hans samarbejde med både U2 og Bob Dylan er han ikke den største kendis i Quebec. Byen går sin vante gang ”with or without” ham. Skulle du som ægte U2 fan eller blot som nysgerrig fan alligevel have lyst til at se musikproducerens hjemby for at få styr på U2-historikken, er det Canada din næste destination skal gå til.
• <link http: www.quebecregion.com en _blank> Quebec officielle hjemmeside
Hotels.com anbefaler:
• <link http: da.hotels.com hotel>" target="_blank">Hotel Quartier ***. Priser fra 458 kr. per nat for to personer

October
Har du nærstuderet coveret på bandets andet album, October, vil du i Dublin hurtigt kunne genkende blandt andet East Link Bridge, Grand Canal Docks og ikke mindst U2 Tower. Den 200 meter høje, øko-venlige (naturligvis) og endnu ikke færdig-byggede skyskraber byder indvendigt på både hotel og lejligheder, mens der på toppen befinder sig et studie. Når det engang står færdigt vil det være Irlands højeste bygning, Skulle du imidlertid have kigget det gamle U2 cover igennem så mange gange, at papiret er ved at være slidt op, kunne det være rart at se bygningerne med egne øjne.
Hotels.com anbefaler:
• <link http: da.hotels.com hotel _blank> Grand Canal Hotel ***. Priser fra 495 kr. per nat for to personer

Lad Bonos bror lave mad til dig
Som i hvilken som helst anden storby er der i Dublin masser af spisesteder at vælge mellem. Men for en ægte U2 fan er der vel ikke noget bedre end at få maden serveret af Norman Hewson, Bonos bror, på Nude som ligger i Suffolk Street. Nude laver primært wraps og salater og er et ganske udmærket spisested. Cafeen har tidligere været Mr. Pussy’s Café De Luxe, en restaurant ejet af selveste Bono.
Hotels.com anbefaler:
• <link http: da.hotels.com hotel _blank> Blooms Hotel ***. Priser fra 479 kr. per nat for to personer

Bono og The Edges hotel
Hvis Bono ikke tilbyder dig husly i sit private hjem, næste gang du besøger Dublin, må det næstbedste være at overnatte på The Clarence ****, som er ejet af selveste Bono og The Edge. Der er en chance, om end minimal for at du støder på de to herrer, hvis du aflægger hotellet en visit. Hotellet har tilknyttet en bar og natklub og natklubben har indtil for nogle år siden været en af Dublins mest tjekkede og velbesøgte natklubs i hele byen. Tæt på hotellet ligger både Tusindårsbroen, Dublin Slot og Christ Church Katedral.
Hotels.com anbefaler:
• <link http: da.hotels.com hotel _blank> The Clarence **** Priser fra 786 kr. per nat for to personer

Links ...:
• <link http: www.u2.com _blank>U2s officielle hjemmeside
• <link http: clk.tradedoubler.com _blank>U2s seneste udgivelse: "No Line On The Horizon". Onlinebestillig.

Rejser
Smålands vilde Vesten  

I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

Læs mere
Rejser
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022 

Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver 

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Sommer
Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

Læs mere
Rejser
De bedste rejsemål for foodies 

For rigtig mange rejsende er den lokale mad en stor og vigtig del af rejseoplevelsen. Ikke mindst den yngre generation synes at sætte lighedstegn mellem gode rejseoplevelser og mad. Ifølge en ny undersøgelse vælger næsten to tredjedele af de unge 'foodies' deres feriedestination ud fra hvilke…

Læs mere
Rejser
Oplev midnatssolen 

Den nordiske sommerferiesæson begynder til sankthans i juni, og her samles folk i hele Norden for at fejre solhverv. Mange nordiske traditioner er forbundet med Johannes Døberens fødselsdag og med mere verdslige markeringer som sankthansbål og majstang på linje med sæsonens lokale fristelser til…

Læs mere
Rejser
Pas på biller i bagagen  

Det kan være fristende at tage eksotiske planter med hjem fra ferien, men det kan både være skadeligt for naturen og forbudt at bringe planterne til Danmark. For selvom det i mange tilfælde kan være fuldt lovligt, og selvom planten ser sund og rask ud, kan det få store konsekvenser både for dansk…

Læs mere
Rejser
Et lækkert, lille spaophold 

Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

Læs mere
Rejser
Nordisk lykke - World Happiness Report 2021 

Ifølge World Happiness Report er de nordiske lande blandt de lykkeligste i verden – de ligger faktisk på Top 10-listen, med Finland som topscorer. Herefter kommer Island, hvorefter Danmark brillierer på tredjepladsen.

Se hele listen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^