Kategori: Rejser
Strandparadis langs Østersøen
Strandparadis langs Østersøen 

De baltiske lande er nok ikke det første, du tænker på, når det gælder ferie, sol og strand. Men faktisk findes er der kilometervis af kridhvide sandstrande at finde i bl.a. Estland, Letland og Litauen.

De baltiske lande er nok ikke det første, du tænker på, når det gælder ferie, sol og strand. Men faktisk findes er der kilometervis af kridhvide sandstrande at finde i bl.a. Estland, Letland og Litauen. Her får du et bud på en række charmerende og hyggelige badebyer i de tre baltiske lande - perfekt for dig, der ønsker at rejse udenlands til sommer, men som ikke har lyst til at bruge hele feriebudgettet på dyre flybilletter, hoteller og restaurantbesøg.

Estland
Byen Haapsalu byder på lavvandede, bløde strande og er især en populær destination for familier. Byen er bedst kendt for mudderet på havbunden, der siges at have helbredende virkning. Derfor har Haapsalu naturligvis også wellness-hoteller med spa-behandlinger, som for eksempel på Fra Mare Thalasso Spa, hvor der tilbydes behandlinger som Cleopatra Mælkebad, Honningmassage og Afrodite syrebad.
Pärnu, med sin syv kilometer lange sandstrand, delikate spiseoplevelser og store udbud af musik, kaldes i Estland for sommerens hovedstad. Ud over den kridhvide sandstrækning og traditionen for spa findes her også "Ladies Paradise" - en strand, hvor kun kvinder kan svømme og solbade nøgne. Pärnu er også kendetegnet ved sine gamle historiske bygninger, herunder hotellet Ammende Villa, som er bygget i art nouveau-stil og ligger i en idyllisk egetræshave.

Ifølge Hotels.com’s Hotel Price IndexTM (HPI®) var gennemsnitsprisen i 2011, for et hotelværelse i Estland, 551 DKK pr. nat.

Letland
Lige ved Riga-bugten, og blot 25 km fra hovedstaden Riga, finder du den gamle fiskerby Jurmala. Her fortsætter strandstrækningen i mere end 32 km, og de enkelte dele af stranden har forskellige glæder: Der er familiedelen, hvor vandet er roligt og overfladisk; den sportslige del, hvor sejlbåde og vandski kan lejes; samt det mere fredfyldte område med færre mennesker og mindre aktivitet. Eiropa Hotel ligger kun 100 meter fra stranden og 50 meter fra Jurmalas hovedgade.
Den hyggelige by Liepajas arkitektur er kendetegnet ved en blanding af lettisk tømmerstil og art nouveau. Byen blev grundlagt af fiskere og er nu Letlands tredjestørste by. Det fine, hvide sand er skønt, og stranden ligger i en kæmpe park, der også byder på flotte vandreture. Hotellet Jurnieka Ligzda, hvis navn betyder sømandshjem, byder på smukke, maritime omgivelser og en udestue, som er ideel til romantiske middage.

Ifølge Hotel Price IndexTM (HPI®) var gennemsnitsprisen i 2011, for et hotelværelse i Letland, 484 DKK pr. nat.

Litauen
I den nordlige del af Litauens forholdsvis korte kyststrækning ligger den livlige badeby Palanga. Stranden strækker sig over flere kilometer på hver side af byens mole, der især er populær om aftenen, hvor man kan nyde den smukke solnedgang. Jo længere væk fra molen du kommer, des mindre trængt bliver stranden. Check ind på det fem-stjernede Palanga Hotel, beliggende på Palangas hovedgade, hvor barer, restauranter og natklubber ligger side om side.
Den kuriske landtange er en 100 km. lang halvø af sand, der løber mellem Litauen og Kaliningrad. Her ligger byen Neringa. Den kuriske landtange er dækket af klitter, omgivet af fyrreskove og mod øst ligger den blå kuriske lagune. Siden 2000 har landtangen, som også er en nationalpark, været på listen over verdens kulturarv under UNESCO’s beskyttelse. Langs stranden ligger det idylliske, familiedrevede hotel Prie Mariu, der tilbyder en fredfyldt oase i nærheden af fyrretræsskoven.

Ifølge Hotel Price IndexTM (HPI®) var gennemsnitsprisen i 2011, for et hotelværelse i Litauen, 458 DKK pr. nat i 2011.

Find hotellet på:

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^