Kategori: Rejser
Spar penge på luksus-overnatning
Spar penge på luksus-overnatning 

5-stjernet luksus er blevet opnåelig ...

Det er stadigvæk ikke for sent at komme ud at rejse til jul. Og hvis du vil bo rigtig lækkert, behøver det ikke at koste en bondegård. For prisen på luksus er faldende. En overnatning på 4- og 5-stjernet hotel er nu langt billigere end den var sidste år. Således er gennemsnitsprisen på et luksus-hotelværelse i Buenos Aires faldet med hele 25 pct. Det viser hoteleksperten Hotels.coms seneste Hotel Price Indeks (HPI®).

Luksus er ikke længere forbeholdt de få
Efter flere år med økonomisk nedtur i hotelbranchen er priserne nu nede på samme niveau som i 2004, viser Hotels.coms Hotel Price Index (HPI®) for 1. og 2. kvartal 2010. Hotels.com er en hotelbookingportal med mere end 130.000 hoteller kloden rundt. På baggrund af bookingdata fra størstedelen af disse hoteller tegner prisindekset et velfunderet billede af prisudviklingen på globalt plan.

Luksus for lavpris
Der er gode nyheder for dem, som vil leve i sus og dus, men ikke vil betale en formue for det. Prisen på 4- og 5-stjernede hoteller er nemlig faldet markant i mange byer verden over, hvilket gør det muligt for danske rejsende at gøre en god handel. Største prisfald er sket i den argentinske hovedstad Buenos Aires, hvor gennemsnitsprisen på 4-stjernede hoteller faldt med en fjerdedel (25 pct.) fra 827 kr. til 623 kr. i 2. kvartal 2010 sammenlignet med samme periode i år. Også i populære Dubai oplevede de 4-stjernede hoteller et prisfald på 19 pct. fra 797 kr. i andet kvartal 2009 til 645 kr. i samme periode i år.
I Moskva og Beijing er luksus tillige blevet mere attraktivt for danske rejsende. 5-stjernede hoteller i den russiske hovedstad er således faldet med 18 pct. fra 1.672 kr. til 1.371 kr. I den kinesiske hovedstad er historien næsten den samme. Her er priserne på 5-stjernede hoteller faldet med 16 pct. fra 1.051 kr. til 888 kr. i andet kvartal 2010 sammenlignet med samme periode sidste år.

Polen har de billigste 5-stjernede hoteller
Hvis du er på jagt efter billig luksus bør du lægge vejen forbi Warszawa. Den polske hovedstad har nemlig verdens billigste 5-stjernede hoteller. I gennemsnit koster et 5-stjernet hotelværelse i byen 619 kr. for en overnatning. I Budapest er de 5-stjernede hoteller steget med 1 pct. i andet kvartal 2010 sammenlignet med samme periode sidste år. Alligevel er Budapest verdens anden billigste by at booke et 5-stjernet hotelværelse i.

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^