Kategori: Rejser
Sikkerhed på rejsen
Sikkerhed på rejsen 

annonceRescue-Journal, som er udviklet i Danmark, må betegnes som årets nyhed til alle, som vil rejse sikkert ud i verden. Man opretter blot en personlig journal på Internettet ...

Annonce

Skoleferien står for døren, og mange unge er klar til at drage afsted på deres første ferie alene. De fleste unge tror, at de er usårlige, og koncenterer sig derfor om at pakke de smarte solbriller og badetøjet. Derfor er det forældrenes opgave at tjekke om alt det praktiske er i orden: solcreme, sygesikringsbevis, rejseforsikring o.s.v.

Dumme-ulykker kan være dødsensfarlige
Mange unge skyller ferieoplevelserne ned med for meget alkohol, derfor rammes chokerende mange af dumme-ulykker. Begrebet dumme-ulykker lyder måske uskyldigt, men det er det ikke! Det spænder nemlig vidt: hovedspring på lavt vand, badeulykker, udpumpning o.s.v. Og går turen til hospitalet, opdager mange for alvor, hvor dårligt deres feriekuffert er ”pakket”, sygesikringsbeviset og de øvrige personlige papirer giver nemlig på ingen måde redningspersonalet relevante data at arbejde med. Det kan f.eks. være spørgsmål om livsvigtig medicin, allergier, tidligere operationer o.s.v – eller helt banalt: ”Hvem er den nærmeste familie, som skal kontaktes?” Hertil kommer, at mange danskere fejlagtigt tror, at hele verden taler engelsk, men har man en gang forsøgt at forklare f.eks. en spansk eller græsk læge et eller andet forholdsvist simpelt helbredsmæssigt problem, opdager man, at hele verden bestemt ikke taler engelsk!

Dansk nyhed vil sikre liv
Rescue-Journal, som er udviklet i Danmark, må betegnes som årets nyhed til alle, som vil rejse sikkert ud i verden. Kort fortalt opretter og udfylder man en personlig journal på Internettet. Det er ganske nemt på trods af den store detaljeringsgrad. Rescue-Journal kan udfyldes på 6 forskellige sprog og kan efterfølgende printes ud på et hvilket som helst af de 6 sprog – programmet oversætter automatisk det hele på et øjeblik.
Win Åndahl, som har været med til at udvikle Rescue-Journal fortæller: ”I forbindelse med Tsunami-ulykken fik vi øje på, hvor dårlig sikring vi alle reelt har, når vi bevæger os uden for landets grænser – alle vores personlige og medicinske data ligger nemlig spredt på forskellige hospitaler og så er det hele registreret på dansk!”.

<link http: link.barneguiden.dk _blank>Opret en Rescue-Journal her ... >>

Man printer sin Rescue-Journal (fylder for + bagside af et A4 ark) og medbringer den i pungen eller passet. Prisen er kr. 75/år. Rescue-Journal skal opfattes som et supplement til rejseforsikringen.

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^