Kategori: Rejser
På deli i new york
På deli i new york 

De fleste newyorkere indtager frokosten på den lokale 'deli'. Madpakker og kantineordninger er stort set ukendte størrelser, så alle skal ud af huset for at finde føde, og den lokale deli dækker det meste af dette behov ...

De fleste newyorkere indtager frokosten på den lokale 'deli', når de omkring middagstid myldrer ud af skyskrabernes kontorer i millionvis for at få energi til resten af dagen. Madpakker og kantineordninger er stort set ukendte størrelser, så alle skal ud af huset for at finde føde, og den lokale deli dækker det meste af dette behov.

HVORDAN GØR MAN, OG HVOR MEGET KOSTER DET?
På nogle deli’er er der servering og tjenere i den traditionelle forstand, men på de fleste får man udleveret en lille billet, når man kommer ind. Derefter er det op til den lange disk og ind i køen foran den 'cutter', som laver det ønskede. Bestillingen bliver skrevet på billetten, og så afregnes der, når man forlader etablissementet. Enkelt og effektivt.
De gode deli’er er ikke helt billige, men de er til gengæld alle pengene værd, for kvaliteten er i topklasse. En corned beef eller pastrami sandwich fås sjældent under $10-12. Til gengæld får du så en sandwich med et lille pund (450 gram) af det bedste kød! Flere steder kan man (mod at betale $3-4 ekstra) få lov at være to personer om sådan en slambert.
Der er som nævnt en deli på næsten hvert gadehjørne, og principperne og menukortene er næsten de samme. Nogle er dog mere kendte (og også lidt bedre og lidt dyrere) end andre. Vi spiste frokost på tre af de måske mest berømte og mest populære. I skrivende stund (juni 2007) var en US$ lig med ca. 5,20 danske kroner.

DELI ORDBOG
De fleste deli’er serverer både kosher og ikke-kosher mad som burgers og hot dogs. Men de bestillinger, man hører flyve gennem lokalerne, enten til tjenere, eller når man står i kø for at bestille, tyder på, at det stadig er de traditionelle kosherspecialiteter, der topper hitlisterne:

Corned beef = konserveret oksekød – minder noget om vores sprængte oksebryst med smag af peberkorn og laurbærblade. Corned beef har intet med 'majs' eller majs som oksefoder at gøre, selvom 'corn' betyder majs på amerikansk/ engelsk. 'Corn' er et gammelt engelsk ord og betyder 'konservere'. Dengang brugte man små saltkorn til at konservere kødet.

CB = corned beef sandwich.

CB Dress = ditto med cole slaw og russisk dressing.

Ham Dutch = en skinkesandwich med amerikansk ost.

Pastrami = krydret, saltet, røget og kogt oksekød med en sødmefyldt, næsten lagret, smag af kød, krydderier og rigtig røg. Det fås bare ikke bedre end på en deli i New York!

Pickles = syltede agurker.

Pistol = pastrami sandwich.

Reuben Sandwich = en varm corned beef sandwich med schweizerost, sauerkraut (surkål) og russisk dressing.

RB Combo = roast beef sandwich med schweizerost.

Russisk dressing = en speciel amerikansk salatdressing lavet på mayonnaise (eller yoghurt) med ketchup, peberrod, pimentos og purløg og/eller andre krydderurter/ krydderier.

Rye = en mellemting mellem surbrød og vores rugbrød og det mest populære deli-sandwich-brød.

<link http: www.vagabond.info _blank>

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^