New york - soho shopping

Kategori: Rejser

New york - soho shopping

New york - soho shopping 

Har den nye Sex and The City 2 inspireret dig til en tur til The Big Apple, så er der ingen vej uden om: Soho i downtown Manhattan ...

Har den nye Sex and The City 2 inspireret dig til en tur til The Big Apple, så er der ingen vej uden om: Soho i downtown Manhattan. Glem alt om 5th. Avenue og Madison, når du er i New York og skal fylde indkøbsposerne op.

Skal du tilfældigvis et smut forbi den nordlige halvkugles allerstørste by, og er kreditkortet endnu ikke tyndslidt, er der ingen vej uden om: Soho i downtown Manhattan. Det er uden tvivl New Yorks mest trendy og spændende bydel at gå shop-amok i.

Her er ingen kæmpe varehuse eller uoverskuelige kædebutikker, som vrimler med købelystne kinesere og andet godtfolk.
Soho byder derimod på stressfri shopping, små hyggelige gader med et væld af specialbutikker, cafeer, restauranter og især gallerier. Her er noget for både den velspækkede pengepung såvel som den mere slanke af slagsen.

Soho har intet med dens navnesøster i London at gøre. Soho hedder bare sådan, fordi den ligger syd for Houston Street (SOuth of HOuston), og indtil for få år siden var den kun beboet af forhutlede kunstnertyper, der ikke mere havde råd til at bo i nabokvarteret Greenwich Village. Det er også ved at være slut med ovennævnte typer, da huspriserne er eksploderet i takt med at det er her ”man” handler, hvis man vil være med på ”shopping-beatet” i storbyen.

Både Chanel og DKNY har selvfølgelig afdelinger her, men det er især i de små selvstændige sko- og tøjbutikker, man finder de rigtig spændende varer. Det mega-populære UGG AUSTRALIA’s eneste selvstændige butik i New York har eksempelvis til stede her. Udvalget af de superbløde lammeskindsstøvler er stort, men man må væbne sig med tålmodighed og stå i kø i en god halv til hel times tid, inden man bliver lukket ind i varmen.

Er man til noget (næsten) unikt, er Denim Gallery på Greene Street måske noget. Her finder man gængse Diesel-varer, hvorpå der så enten er broderet lidt på eller syet en lap hist og her eller revet et mærke af. Alle tøjstykkerne er nummererede og koster selvfølgelig spidsen af en jetjager, men så har du garanteret noget, som din nabo ikke har. Kejserens nye klæder, vil mange nok mene, men hvis en sådan butik har sin berettigelse overhovedet, så skal den ligge i Soho.

Praktiske oplysninger:

 • Mange subwaystationer ligger i og omkring Soho. Bl.a. blå linje (W4, Canal Street eller Spring St.), rød linje (Christopher St., Houston St. eller Canal St.), grøn linje (Bleecker Street, Spring St. eller Canal St.)


 • Hjørnet af West Broadway/Houston Street er et godt sted at starte. Gå ned ad W. Broadway indtil Canal St eller Broome st. og stik så op ad de små brostensbelagte sidegader (Mercer, Greene, Wooster, Spring og Prince St.)


 • Tjek butikkernes prispolitik. Mange bytter gerne, men de færreste giver penge tilbage for fejlkøb.


 • Kenn’s Broome Street Bar på Broome St. og W. Broadway er en hyggelig frokostrestaurant/bar med et stort udvalg af burgers, chicken wings, Caesar-salater og meget mere.


 • Hvis manden og ungerne er trætte af at blive slæbt ind skobutik nummer 28, så lad dem ose i den morbide butik i to etager: Evolution Science & Art på Spring Street. Her kan der kigges (og købes) alt lige fra ægte menneskekranier, udstoppede fugleedderkopper, slikkepinde med insekter i, dinosaurtænder, sommerfugle og en …. mennesketarm!
 • Rejser
  Nordens Ark i Bohuslän 

  I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

  Læs mere
  Rejser
  Smålands vilde Vesten  

  I enhver frisk dreng og pige lever drømmen om cowboys og indianere, og drømmen kan blive til noget nær virkelighed ved et besøg i smålandske High Chaparral, der er så tæt på virkelighedens Wild West, som noget synes at kunne være uden for Guds eget land.

  Læs mere
  Rejser
  Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby 2022 

  Vidste du, at Astrid Lindgren udgav sin første bog om Pippi Langstrømpe allerede i 1945? Det dristige, humørfyldte og elskede barn fylder dermed 78 år i år, og det kan man jo vælge at fejre med et besøg i Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby i Smäland.

  Læs mere
  Haven & altanen
  Besøg Sydsveriges haver 

  Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

  Læs mere
  Sommer
  Skal du også holde sommerferie i Danmark? 

  Danmark er dejlig om sommeren. Og det faktum lader ikke til at være gået danskernes næse forbi. Op mod halvdelen af os holder en eller flere ferier i Danmark i løbet af året, og i sommerferien gerne i områder tæt på strand og natur, på en campingplads, i et feriehus eller hos familie og venner. Når…

  Læs mere
  Rejser
  De bedste rejsemål for foodies 

  For rigtig mange rejsende er den lokale mad en stor og vigtig del af rejseoplevelsen. Ikke mindst den yngre generation synes at sætte lighedstegn mellem gode rejseoplevelser og mad. Ifølge en ny undersøgelse vælger næsten to tredjedele af de unge 'foodies' deres feriedestination ud fra hvilke…

  Læs mere
  Rejser
  Oplev midnatssolen 

  Den nordiske sommerferiesæson begynder til sankthans i juni, og her samles folk i hele Norden for at fejre solhverv. Mange nordiske traditioner er forbundet med Johannes Døberens fødselsdag og med mere verdslige markeringer som sankthansbål og majstang på linje med sæsonens lokale fristelser til…

  Læs mere
  Rejser
  Pas på biller i bagagen  

  Det kan være fristende at tage eksotiske planter med hjem fra ferien, men det kan både være skadeligt for naturen og forbudt at bringe planterne til Danmark. For selvom det i mange tilfælde kan være fuldt lovligt, og selvom planten ser sund og rask ud, kan det få store konsekvenser både for dansk…

  Læs mere
  Rejser
  Et lækkert, lille spaophold 

  Et lille ophold på et førsteklasses kurbad kan være lige, hvad man trænger til i efteråret. Et par dage i smukke, fredfyldte omgivelser, hvor man nænsomt plejes og forkæles med skøn mad, massage og varme bade.

  Læs mere
  Opskrifter & råvarer
  Krebsegilde - en traditionsrig sensommerfest i Sverige 

  Når sommeren går på held, venter der en herlig oplevelse i Sverige. For det er nu man kan opleve en af svenskernes mest markante traditioner: Krebsegildet eller 'kräftskiva', som det hedder på svensk. Krebsegildet er en traditionsrig sensommerfest i Sverige, hvor familier og venner samles om bordet…

  Læs mere
  Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
  Nyhedsbrev
  Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
  Nye Bøger
  ^