Kategori: Rejser
New york - soho shopping
New york - soho shopping 

Har den nye Sex and The City 2 inspireret dig til en tur til The Big Apple, så er der ingen vej uden om: Soho i downtown Manhattan ...

Har den nye Sex and The City 2 inspireret dig til en tur til The Big Apple, så er der ingen vej uden om: Soho i downtown Manhattan. Glem alt om 5th. Avenue og Madison, når du er i New York og skal fylde indkøbsposerne op.

Skal du tilfældigvis et smut forbi den nordlige halvkugles allerstørste by, og er kreditkortet endnu ikke tyndslidt, er der ingen vej uden om: Soho i downtown Manhattan. Det er uden tvivl New Yorks mest trendy og spændende bydel at gå shop-amok i.

Her er ingen kæmpe varehuse eller uoverskuelige kædebutikker, som vrimler med købelystne kinesere og andet godtfolk.
Soho byder derimod på stressfri shopping, små hyggelige gader med et væld af specialbutikker, cafeer, restauranter og især gallerier. Her er noget for både den velspækkede pengepung såvel som den mere slanke af slagsen.

Soho har intet med dens navnesøster i London at gøre. Soho hedder bare sådan, fordi den ligger syd for Houston Street (SOuth of HOuston), og indtil for få år siden var den kun beboet af forhutlede kunstnertyper, der ikke mere havde råd til at bo i nabokvarteret Greenwich Village. Det er også ved at være slut med ovennævnte typer, da huspriserne er eksploderet i takt med at det er her ”man” handler, hvis man vil være med på ”shopping-beatet” i storbyen.

Både Chanel og DKNY har selvfølgelig afdelinger her, men det er især i de små selvstændige sko- og tøjbutikker, man finder de rigtig spændende varer. Det mega-populære UGG AUSTRALIA’s eneste selvstændige butik i New York har eksempelvis til stede her. Udvalget af de superbløde lammeskindsstøvler er stort, men man må væbne sig med tålmodighed og stå i kø i en god halv til hel times tid, inden man bliver lukket ind i varmen.

Er man til noget (næsten) unikt, er Denim Gallery på Greene Street måske noget. Her finder man gængse Diesel-varer, hvorpå der så enten er broderet lidt på eller syet en lap hist og her eller revet et mærke af. Alle tøjstykkerne er nummererede og koster selvfølgelig spidsen af en jetjager, men så har du garanteret noget, som din nabo ikke har. Kejserens nye klæder, vil mange nok mene, men hvis en sådan butik har sin berettigelse overhovedet, så skal den ligge i Soho.

Praktiske oplysninger:

 • Mange subwaystationer ligger i og omkring Soho. Bl.a. blå linje (W4, Canal Street eller Spring St.), rød linje (Christopher St., Houston St. eller Canal St.), grøn linje (Bleecker Street, Spring St. eller Canal St.)


 • Hjørnet af West Broadway/Houston Street er et godt sted at starte. Gå ned ad W. Broadway indtil Canal St eller Broome st. og stik så op ad de små brostensbelagte sidegader (Mercer, Greene, Wooster, Spring og Prince St.)


 • Tjek butikkernes prispolitik. Mange bytter gerne, men de færreste giver penge tilbage for fejlkøb.


 • Kenn’s Broome Street Bar på Broome St. og W. Broadway er en hyggelig frokostrestaurant/bar med et stort udvalg af burgers, chicken wings, Caesar-salater og meget mere.


 • Hvis manden og ungerne er trætte af at blive slæbt ind skobutik nummer 28, så lad dem ose i den morbide butik i to etager: Evolution Science & Art på Spring Street. Her kan der kigges (og købes) alt lige fra ægte menneskekranier, udstoppede fugleedderkopper, slikkepinde med insekter i, dinosaurtænder, sommerfugle og en …. mennesketarm!
 • Vinterferie
  Hvad er en vinterferie uden sne?  

  Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

  Læs mere
  Rejser
  Hvor rejste vi hen i 2023? 

  Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

  Og begejstringen for sidste års favoritter,…

  Læs mere
  Vinterferie
  En knæskade kan koste kassen på skiferien 

  En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

  Læs mere
  Rejser
  Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

  Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

  Læs mere
  Sundhed
  Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

  Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

  Læs mere
  Sommer
  Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

  De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

  Læs mere
  Forår
  Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

  Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

  Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

  Læs mere
  Livsstilsmesser
  Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

  Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

  Læs mere
  Rejser
  Lyset, vandet, klipperne 

  Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

  Læs mere
  Rejser
  Nordens Ark i Bohuslän 

  I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

  Læs mere
  Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
  Nyhedsbrev
  Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
  Nye Bøger
  ^