Kategori: Rejser

Mænd har mere ferie end kvinder

Mænd har mere ferie end kvinder 

Noget tyder på, at mænd har behov for en ekstra feriedag uden deres bedre halvdel ...

Til trods for at regeringen netop nu kæmper for at afskaffe en af forårets mange helligdage, St. Bededag, for at få flere penge i statskassen, så forventer hver dansker i år gennemsnitligt at holde mere ferie end både sidste og forrige år. Intet mindre end 5½ ugers ferie kan vi hver især se frem til i 2012. Det viser en undersøgelse om danskernes rejsevaner foretaget af hotelbookingportalen Hotels.com blandt 1.589 danskere.

Danskerne skruer op for både feriedage og -forbrug
Trods økonomisk krise og politiske opråb har danskerne altså tilsyneladende ingen intentioner om at skære ned på antallet af feriedage.Tværtimod. Danskerne forventer således i år at sætte antallet af feriedage op i forhold til sidste år og forudser gennemsnitligt at holde hele 27 feriedage i 2012.

Noget tyder generelt på, at vi ikke har skruet ned for ferielysten. For mens vi lægger låg på dagligdagsforbruget, så skruer danskerne tilsyneladende op for ferieforbruget. Vi vil nemlig ikke spare på ferien. Hver dansker forventer således i gennemsnit at bruge 19.800 kr. på ferie i år, hvilket er en stigning på 11 pct. sammenlignet med sidste år.

Mænd holder en feriedag uden konen
Noget tyder desuden på, at mænd har behov for en ekstra feriedag uden deres bedre halvdel. Hver mand forventer i gennemsnit at holde 27,50 feriedage i år og forudser således, at de vil skrue op for antallet af feriedage med ca. 6 pct. sammenlignet med sidste år. Til sammenligning forventer kvinderne i gennemsnit at holde ferie i 26,50 dage i år, hvilket betyder, at de danske mænd altså nyder en ekstra feriedag i forhold til kvinderne.

Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Vigtige tips til forsikringer for vinterferie i bil
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Rejser
Rejsemesse  

På årets rejsemesse venter der inspiration til unge, ældre, familier, singler og par inden for næsten enhver form for rejse. Hvad enten du drømmer om; safari i Afrika, storbyferie i New York, fiskeeventyr i Canada, krydstogt, cykelrejser, spa-ferie i Europa, bryllupsrejse i Caribien, dykkerferie på…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^