Kategori: Rejser
Kreativ ferie
Kreativ ferie 

I en lille sydfransk landsby ligger et paradis for kunstmalere og entusiaster, hvor man kan leve sine kunstnerdrømme ud til fulde ...

I en lille sydfransk landsby ligger et paradis for kunstmalere og entusiaster, hvor man kan leve sine kunstnerdrømme ud til fulde.

I Maison des Arts (Kunstens hus) er der tid til fordybelse. I en travl hverdag er det ellers ikke noget, de fleste mennesker har for meget af. Dette kunstens hus ligger i La Colle Sur Loup, en lillebitte sydfransk flække en halv times kørsel oppe i baglandet bag Nice.
Konceptet bag malerskolen blev startet af den danske erhvervsmand Lars Borup-Nielsen, som efter at have ført et hårdt arbejdsliv i mange år besluttede sig for at slå sig ned som mæcen og fokusere på det kreative. Han hyrede den engelske maler Mitch Waite som underviser, fik sat et provencalsk hus i tiptop stand, og efter en investering på cirka otte millioner kroner var huset klar til at modtage de første studerende i 2000. Det er Mitch Waite, som er ansigtet udadtil, og det er ham, man lærer at kende under sit ophold.
Folk fra hele verden kommer til skolen, men da markedsføringen startede i Danmark, er der forholdsvis mange danskere, som deltager i kurserne på Maison des Arts.

Hjemlig stemning
Det første, man ser ved ankomsten, er indkørslen i sten, der fører op mod det høje hus. Den store have er indbydende med en grøn græsplæne, og den pittoreske udsigt indbyder til maleri; høje palmer, skove, blomster, træer, skæve huse og et kloster i charmerende provencalsk stil.
Indenfor troner de tunge, mørke træmøbler i spisesalen, og vi føres af Mitch op på vores værelse, der med sirlig sort skrift på døren er døbt: Giacometti. De andre værelser har også kunstnernavne, og man kan bo på værelse med Renoir og Matisse. Et typisk ophold på Maison des Arts varer en uge, og alt foregår i en meget uhøjtidelig og afslappet stil. Det minder på ingen måde om stemningen på et hotel, men snarere om en højskole i luksusstil, hvor maden bliver serveret for deltagerne.

Maden som muse
Og maden er et kapitel for sig. Den ene indbydende ret afløser den anden. Hver aften er der forret, hovedret, ost og dessert. Oveni kommer kaffe, te og chokolade, så det er umuligt at gå sulten i seng. Retterne er lokale, og damerne i køkkenet kæler for detaljerne. Alle måltider serveres med bordvin og Badoit-mineralvand med let brus.
Undervisningen foregår på faste tider hver dag: fra kl. 9-12.30 og igen efter frokost fra kl. 14-17. Vil man male derudover, er man meget velkommen. Atelieret er åbent, og materialerne er til fri afbenyttelse. Og man bliver grebet af det. Øvet eller uøvet.

Afstikkere til landsbyerne
Når man har malet de omkringliggende huse og tage tilstrækkeligt mange gange, kan det være en idé at forlade skolen lidt og tage på udflugt til en af de omkringliggende landsbyer. Så får man lidt nye input til motiver, man kan kaste sig over.
Et smukt udflugtsmål er Matisse-kapellet i Vence, der, som navnet antyder, er dekoreret af kunstneren Henri Matisse, der også har valgt møblerne. Selve interiøret er hvidt med enkelte sorte tegninger. Kapellets utrolige farver opnås på solskinsdage, hvor solen skinner gennem vinduernes stærkt farvede glas, og en sand farvemosaik kommer til syne i kapellet. Det bedste tidspunkt skulle efter sigende være klokken 11 om formiddagen, men kapellet har ikke altid åbent på dette tidspunkt.

Både for begyndere og øvede
Selvom man ikke har stor erfaring som kunstmaler, er det ingen hindring, når man tager et ophold på Maison des Arts. Alle kan deltage, uanset evner og erfaring. Mitch Waite starter typisk dagen med et generelt oplæg; eksempelvis om komposition, perspektiv eller farvevalg, for derefter at give individuel vejledning, mens deltagerne selv vælger motiv i landskabet.

<link http: www.vagabond.info _blank>

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^