Kategori: Rejser
Julferie i udlandet
Julferie i udlandet 

Hver anden drømmer om at tilbringe juleferien i udlandet med palmer, pool og badetøj ...

Mange danskere fantaserer om at udskifte juleræs, gaver, nissemænd, juletræer og Last Christmas på repeat i radioen med palmer, pool og badetøj. Således drømmer hver anden om at tilbringe hele eller dele af julen i udlandet.

Rejser væk fra den traditionelle jul

Kulden har allerede indfundet sig i Danmark, og mange higer efter sol og varme oven på en sommer med meget få ægte sommerdage. Og i år er julen indrettet således, at man kun behøver at tage ganske få reelle fridage for at få sig en dejlig lang ferie. Det får tilsyneladende mange danskere til at drømme om at rejse ud i og omkring julen.
Således svarer 49 pct. af de adspurgte i en ny undersøgelse foretaget af Hotels.com, at de godt kunne finde på at rejse udenlands i julen.
Det er dog ikke alle, der kan få sig selv til at rejse fra familie, juletræ og konfekthygge. 15 pct. svarer nemlig, at de gerne vil vente med at rejse til efter selve juleaften. Mens 34 pct. drømmer om at prøve at holde jul under fremmede himmelstrøg.
Disse lokkes blandt andet af tanken om at prøve noget nyt samt af sol og varme. Mens en tredjedel også bare gerne vil væk fra det danske juleræs. Endnu en tredjedel drømmer om jul i udlandet, fordi de gerne vil tilbringe kvalitetstid med familien, mens 7 pct. gerne vil væk fra familien, mens 10 pct. drømmer om at tilbringe julen på ski.

De unge dropper gerne den traditionelle jul

Trangen til at fejre julen i udlandet daler tilsyneladende proportionelt med alderen. Det er dermed primært den yngre del af befolkningen, der har mod på at tilbringe juleaften med paella, sushi eller kængurubøffer på grillen. Hver anden under 30 år skipper nemlig gerne den traditionelle juleaften til fordel for en tur til udlandet, mens dette blot gælder 27 pct. af dem på 60+ år.


Kilde: Undersøgelse foretaget af Hotels.com blandt 1.193 danskere fra hele landet.

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^