Kategori: Rejser

Ferie på miljøvenlig maner

Ferie på miljøvenlig maner 

International Verdensdag for Turisme fokuserer i år på ”biodiversitet og turisme”. Hvis du også har lyst til at rejse med omtanke for miljøet, så læs med her ...

Vil du gerne rejse på miljøvenlig vis? Den årlige Verdensdag for Turisme fokuserer i år på betydningen af biodiversitet inden for turisme og bæredygtig turisme og hotels.com har i den anledning uarbejdet en guide til en række top lækre, miljøvenlige hoteller rundt omkring i verden.

New South Wales, Australien
Wolgan Valley Resort er kendt som Australiens mest miljøansvarlige turistdestination og anerkendt af internationale CarboNZero for sit bidrag til at reducere miljø- og klimabelastningen. Det luksuriøse resort er beliggende i det smukke bjergområde Greater Blue Mountains, hvor man hurtigt henlægges til idyl og afslapning. Resortets private naturreservat har plantet 175.000 træer og brugt ressourcer på at genindføre dyrelivet.
• Se mere på <link https: da.hotels.com hotel _blank> Wolgan Valley Resort
• <link https: www.visitnsw.com _blank> Officiel turistinformation for New South Wales, Australien

Queensland, Australien
Inde i verdens ældste regnskov, Daintree, er der placeret 15 skønne huse. Daintree Eco Lodge & Spa har modtaget en lang række miljø-priser, inklusiv Verdens førende miljøvenlige hytte i 2007, for at have forpligtet sig til at overholde de fastsatte standarder inden for bæredygtig turisme, som er fastsat af UNTWO. Daintree går ind for bæredygtighed ved blandet andet at benytte sig af solenergi, kompostering samt genbrug. Derudover har resortet sin egen økologiske gård til selvforsyning, som gæsternes kan nyde godt af. Priser fra 1.439 kr. per nat for to personer.
• Se mere på <link https: da.hotels.com ho232405 daintree-eco-lodge-spa-daintree-australien _blank> Daintree Eco Lodge & Spa
• <link https: www.queenslandholidays.com.au index.cfm _blank> Officiel turistinformation for Queensland, Australien

Hua Hin,Thailand
Det luksuriøse sundheds- og velvære resort, Chiva-Som er certificeret af selveste prestigefyldte Green Globe, og det er ikke uden grund. Hotellet arbejder udelukkende med de fastsatte standarder inden for miljørigtighed. Det viser sig blandt andet ved hotellets politik omkring energi, spildevand, genbrug, reducering af alle former for spild og velvære. Chiva-Som har derudover et program omkring grøn indkøbspolitik, som sikrer at de udelukkende køber miljøvenlige produkter, når det er muligt.
• Se mere på <link https: da.hotels.com ho327176 chiva-som-international-health-resort-hotel-hua-hin-thailand _blank> Chiva-Som
• <link https: www.tourismthailand.org _blank> Officiel turistinformation for Thailand

Pattaya, Thailand
The Royal Cliff Beach Resort har siden sin oprindelse i 1973 været mestre i miljøbevarelse. De kan prale af at være det første resort i Østen med eget rensningsanlæg og det første i Thailand, som blev ISO 14001-certificerede, dvs. identificerer og håndterer miljørisici. Hotellet benytter sig af renset spildevand til bl.a. havearbejde, udskylning, genbrug, kompostering og beplantning af truede træer. Derudover opfordrer hotellet gæster såvel som personale til at minimere strømforbruget via en kampagne om energibesparelse og inddrager samtidig det lokale samfund til at rydde op på vejene og på stranden. Priser fra 736 kr. per nat for to personer.
• Se mere på <link https: da.hotels.com ho177871 royal-cliff-beach-resort-pattaya-thailand _blank> The Royal Cliff Beach Resort
• <link https: www.tourismthailand.org _blank> Officiel turistinformation for Thailand

Penang, Malaysia
Det firestjernede Golden Sands Resort har sin helt egen unikke måde at bevare miljøet på, som fortjener både omtale og ros. I 2009 besluttede hotellet at hjælpe til med at rense den nærliggende flod, Sungai Emas, med en ikke helt almindelig metode. De etablerede en forskningsenhed, som skulle arbejde med at udvikle mikroorganismer i bolde af mudder bestående af organisk stof. Disse bolde viste sig at være yderst effektive til at nedbryde skadelige bakterier i vand, og hotellet har derfor iværksat en række konkurrencer, hvor gæsterne skulle hjælpe til med at lave disse bolde af mudder, som efterfølgende kastes i floden for at rense den.
Priser fra 794 kr. per nat for to personer
• Se mere på <link https: da.hotels.com ho112776 golden-sands-resort-by-shangri-la-penang-malaysia _blank> Golden Sands Resort
• <link https: www.tourism.gov.my _blank> Officiel turistinformation for Mamaysia


Pangkor, Thailand
Det er ikke kun miljøet, som nyder godt af, at vi er klimavenlige. Swiss-Garden Golf Resort & Spa Damai Laut har sin egen køkkenhave, hvor det bugner med skønne urter og grøntsager, som bliver anvendt til forkælelse af gæsternes ganer – og det overflødige bliver naturligvis genbrugt til kompost for at gavne haven. De mange smukke blomster på resortet fremmer fornemmelsen af idyl og stilhed, som er karakteristisk for resortet, som ligger hengemt i et paradis af alverdens grønne farver og nuancer. Priser fra 350 kr. per nat for to personer på Hotels.com.
• Se mere på <link https: da.hotels.com ho228542 swiss-garden-golf-resort-spa-damai-laut-lumut-malaysia _blank> Swiss-Garden Golf Resort & Spa Damai Laut
• <link https: www.tourismthailand.org _blank> Officiel turistinformation for Thailand

Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Vigtige tips til forsikringer for vinterferie i bil
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Rejser
Rejsemesse  

På årets rejsemesse venter der inspiration til unge, ældre, familier, singler og par inden for næsten enhver form for rejse. Hvad enten du drømmer om; safari i Afrika, storbyferie i New York, fiskeeventyr i Canada, krydstogt, cykelrejser, spa-ferie i Europa, bryllupsrejse i Caribien, dykkerferie på…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^