Kategori: Rejser

Er du rejseklar?  

Sommerferien nærmer sig og verden ligger for dine fødder. Men der er nogle regler, som er vigtige at være opmærksom på, hvis du skal flyve.

  • Tjek Udenrigsministeriets vurdering af dit rejsemål
    Tjek din destination på Udenrigsministeriet hjemmeside. Her finder du rejsevejledninger med råd og oplysning om rejsedestinationer samt Udenrigsministeriets vurdering af destinationer med særlig risiko på grund af krig, fare for terrorisme, borgerlige uroligheder, naturkatastrofer og kriminalitet.
  • Tjek, at pas og visum er i orden
    Det er vigtigt, at du i god tid før din rejse undersøger, om dit pas er gyldigt og om det indeholder blanke sider til eventuelle grænsekontrolstempler. Undersøg før hver rejse, hvilke krav der stilles til passet. Bemærk, at fx USA løbende skærper kravene til turisters pas. Husk, at et transitvisum er nødvendigt for lande, du mellemlander i.
  • Alle børn skal have eget pas
    Børn skal have deres eget pas, uanset hvor gamle de er.
  • Tjek om du skal vaccineres
    Afhængig af hvor du skal hen, kan du blive mødt med et krav om, at du er vaccineret mod en eller flere sygdomme. Kontakt lægen i god tid, gerne mindst seks uger før afrejse.
  • Husk pilllepas
    Husk at få apoteket til at udstede et pillepas til dig, hvis du tager stærk medicin og skal på ferie i udlandet. Pillepasset er din dokumentation over for andre landes myndigheder for, at du har brug for at tage medicinen – også på din ferie.
  • Bagageregler
    Tjek reglerne for, hvilke genstande der må medbringes på en flyrejse. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du må medbringe en specifik genstand, er det derfor en god ide at forhøre dig hos både dit luftfartsselskab og den lufthavn, du skal rejse fra og til.
  • Telefonnummer til spærring af kreditkort mv.
    Medbring nødvendige telefonnumre, så du kan få spærret kreditkort og mobiltelefon, hvis det skulle blive nødvendigt.

Husk også:

  • Orienter dine pårørende om dit rejsemål og rejsens længde.
  • Medbring kopier af rejsedokumenter, som fx rejseplan, billetter, vouchers på billeje og hotel samt kopi af pas, visum, kreditkort, forsikringspapirer og kørekort mv.
Rejser
Oktoberfest er populær blandt danskerne 

O'zapft is! Den 19. september tappes den første øl til Oktoberfesten i München, og de to ugers festligheder begynder, så det er på høje tid at forberede sig.

Læs mere
Rejser
Tjek din konto efter rejser i udlandet 

Kreditkort, der bliver taget med ud i baglokalet. Pas, der bliver fotokopieret af hotelpersonale. Offentlige wifi-netværk uden de nødvendige sikkerhedsindstillinger...

Læs mere
Beregn hvad du skal have med på ferie
Rejser
Beregn hvad du skal have med på ferie 

Sommeren står for døren, og de fleste har efterhånden planlagt årets sommerferie og lagt et feriebudget. Men det kan være svært at gennemskue, hvor mange euro man får brug for på strandferien i Spanien, eller hvor mange thailandske bath man får brug for i Østen.

Der er da også stor forskel på,…

Læs mere
Rejser
Ny app - Kræv din ret på 25 sprog 

Forbruger Europa lancerer ny, gratis app, som hjælper dig med at håndtere vanskelige situationer, der kan opstå på ferie inden for EU. Med app´en får du mulighed for at kræve din ret som forbruger på sproget i de lande, hvor du holder ferie. Du finder også oplysninger om hjælp inden for så…

Læs mere
De 10 bedste fika-steder
Rejser
De 10 bedste fika-steder 

Guide: De 10 bedste fika-steder i det sydlige Sverige..

Læs mere
Verdens dyreste Club Sandwich
Rejser
Verdens dyreste Club Sandwich 

Genève serverer fortsat verdens dyreste Club Sandwich. Prisen er derimod faldet markant i København !

Læs mere
Vi rejser med familien
Rejser
Vi rejser med familien 

Flergenerationsrejse er mere populær end nogensinde. Læs Emilia Van Hauens råd til, hvordan man sikrer sig, at forventninger til en flergenerationsrejse bliver indfriet ...

Læs mere
Der mangler altid plads i kufferten
Rejser
Der mangler altid plads i kufferten 

Når kufferten skal pakkes, kan det være lidt af en kunst, at begrænse sig. Ikke mindst når kufferten skal pakkes til rejsen hjem, synes især kvinder, at løsningen kan være, at købe ekstra kuffertplads ...

Læs mere
Norge eller New Zealand ... Eller måske Malaysia?
Rejser
Norge eller New Zealand ... Eller måske Malaysia? 

En billedtest blandt 1.300 danskere viser, at rigtig mange af os forveksler naturområder i Norge med naturen i bl.a. New Zealand, Canada eller Malaysia ...

Læs mere
Rejser
Er du forsikret på ferien? 

Ensom og forladt – og så endda i et fremmed land. Skræmmebilledet kan blive virkelighed, hvis man bliver indlagt på et hospital under en rejse i Europa. Den offentlige rejsesygesikring dækker nemlig ikke udgifter, så en eventuel rejseledsager kan forlænge sit ophold for at blive hos den syge.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^