Kategori: Rejser
Norge eller New Zealand ... Eller måske Malaysia?
Norge eller New Zealand ... Eller måske Malaysia? 

En billedtest blandt 1.300 danskere viser, at rigtig mange af os forveksler naturområder i Norge med naturen i bl.a. New Zealand, Canada eller Malaysia ...


Storslået natur, majestætiske bjerge, dybe fjorde, men er det nu Norge eller New Zealand? Vi var også lidt i tvivl, men billedet til venstre er taget i Norge, mens fjorden på billedet til højre ligger i New Zealand.

Naturområder i Norge, New Zealand, Canada eller Malaysia forveksles
New Zealand er kendt for den helt specielle og underskønne natur, som vi bl.a. bjergtages af i film som Hobitten og Ringenes Herre. Men hvis man ikke vil rejse om på den anden side af jorden for at nyde fantastiske naturoplevelser, kan man tilsyneladende med fordel lægge vejen forbi vores naboland Norge. I hvert fald viser en ny billedtest foretaget blandt 1.314 danskere, at rigtig mange forveksler Norge med New Zealand eller Malaysia.

En billedtest foretaget af DFDS Seaways blandt 1.314 danskere fra hele landet viser nemlig, at rigtig mange af os forveksler naturområder i Norge med naturen i bl.a. New Zealand, Canada eller Malaysia.
Respondenterne i undersøgelsen fik vist fire billeder af naturoplevelser i Norge, hvoraf flere åbenbart mere ligner den smukke natur, man forbinder med destinationer på den sydlige halvkugle og med Canada. Således blev kun ét af billederne fra Norge rent faktisk tydeligt identificeret som Norge blandt hovedparten af respondenterne.
”Vi danskere tænker tit kun på Oslo eller på Norges skiområder, når vi tænker på Norge. Vi ved godt, at Norge er smukt om vinteren, når vi står på langrend i Trysil eller Hemsedal, og at Oslo er en hyggelig, historisk by, når vi tager en sviptur dertil, men der er ikke så mange, der tænker på, at der faktisk er rigtig mange smukke naturoplevelser at hente året rundt i vores naboland mod nord,” fortæller Kevin Helsinghof, Country Manager for DFDS Seaways.

Mange af deltagerne i undersøgelsen kunne dog genkende eller placere Preikestolen ved Lysefjorden rigtigt, idet mere end halvdelen, ganske rigtigt, placerede dette smukke naturfænomen i Norge.
Vi forbinder dog tilsyneladende slet ikke Norge med smukke strande, som den på Andøya, og tænker ikke synderligt på Norge, når vi ser græsklædte klipper og åbne vidder.


Preikestolen ved Lysefjorden i Norge

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^