Kategori: Rejser
Danskere holder ferie, når det passer dem
Danskere holder ferie, når det passer dem 

Mange danskere rejser uden for de officielle ferier, og det er helt i orden med deres arbejdsplads, viser en ny undersøgelse ...

Mange danskere rejser uden for de officielle ferier, og det er helt i orden med deres arbejdsplads, viser en ny undersøgelse fra DFDS Seaways. Hele 9 ud af 10 danskere oplever således, at deres arbejdsplads er fleksibel, når det handler om at få fri uden for skolernes ferier. De fleksible ferievilkår giver danskerne mulighed for billigere ferier.

Feriefleksible arbejdspladser
Danske arbejdspladser tilbyder deres medarbejdere gode ferievilkår. Således siger 9 ud 10 danskere, at deres arbejdsplads er fleksibel i forhold til, hvornår de afholder deres ferie. Også selvom de vælger at holde den uden for skolernes ferie.
Og danskerne står da heller ikke tilbage for arbejdspladsens fleksibilitet. 3 ud af 4 danskere vælger nemlig ofte at rejse uden for skolernes ferie, mens kun 7 pct. af danskerne er tvunget til at afholde deres ferie inden for skolernes ferieuger.

Ifølge Anders Raastrup Kristensen, ekspert i arbejdsliv og forskningsadjunkt på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på CBS, kommer fleksibiliteten ikke bare medarbejderne til gode:
”Når virksomheder tillader medarbejderne at afholde deres ferie udenfor de traditionelle ferier, får medarbejderne mulighed for at holde fri på de tidspunkter, hvor de reelt har brug for at koble af og få ladet batterierne op igen. Det kan være med til at øge produktiviteten på arbejdspladsen, og dermed kommer de fleksible ferieordninger også virksomhederne til gode,” fortæller Anders Raastrup Kristensen.

Fleksibilitet giver mulighed for billigere ferier
Mens virksomhederne får mere produktive medarbejdere af de fleksible ferievilkår, får danskerne mulighed for at spare penge på feriebudgettet. 77 pct. af danskerne tænker over, hvilke uger på året det er billigst at rejse, når de skal planlægge deres ferier, og ofte er der mange penge at spare ved at rejse udenfor skolernes ferier. Hos DFDS Seaways oplever man en stor efterspørgsel på rejser uden for de officielle ferier, og Kim Heiberg, landechef for DFDS Seaways, ser dette som et tegn på danskernes prisbevidsthed:
”Mange af vores kunder vælger bevidst at lægge deres rejser uden for skoleferien, hvor det ofte er billigere at rejse. For hvorfor betale mere, når man kan få præcis den samme ferie uden for højsæsonen til budgetpris? Og så kan man måske også få råd til lidt ekstra luksus, mens man er af sted.”

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^