Kategori: Rejser
Bergen
Bergen 

Den norske fjeld- og fjordby har europæisk rekord i nedbørstimer, men er så absolut et besøg værd ...

I Bergen er dagen så regnfuld og grå, at solen må vandre med vandstøvler på. Og månen må gå med bredskygget hat, fordi det er regnvejr hver eneste nat, skriver Halfdan Rasmussen om den norske by Bergen, som oven i købet bryster sig med tilnavnet ”Regnvejrsbyen”.
Og indrømmet, man skal ikke tage dertil, hvis man har forhåbninger om at teste sin caribiske solcreme eller blære sig med de nyindkøbte klipklappere. Statistikken er nemlig for de solhungrende ret så nedslående: 2000 mm regn i gennemsnit om året. Tre gange mere end et i forvejen hårdt regnplaget Danmark.
Man er man forberedt (læs: har man husket fornuftigt tøj og paraply), så gemmer den idylliske norske fjordby med sine 220.000 indbyggere faktisk på et væld af oplevelser.

Bjertagende
Byens placering på en bjergside gør, at udsigten de fleste steder er ikke mindre end bjergtagende. Fløibanen ligger kun 150 meter fra centrum og er et lille tog på skinner trukket af svære kabler, som på otte minutter tøffer 320 meter op ad bjergsiden med afgang flere gange i timen. Oppe på toppen er der en fantastisk udsigt over hele byen og de syv fjelde, som omkranser den.
Heroppe kan man nyde en is eller en kop kaffe, købe en norsk sweater i souvenirshoppen eller påbegynde nogle dejlige traveture rundt i skovene og på fjeldene alt efter kondition og temperament. Der er tydelig skiltning på stierne, så man ikke behøver at være garvet ”fjeldabe” for at finde rundt.
For at blive i de høje luftlag findes en anden attraktion kaldet Ulriksbanen, som er en svævebane, der forbinder byen med det højeste bjerg Ulriken. Oppe fra toppen kan man ligeledes påbegynde hel- eller halvdagsture rundt i terrænet.

Bryggen
Er man mere mageligt anlagt byder Bergen på et væld af museer og attraktioner ”trygt” nede i selve byen. Den var engang Norges hovedstad og blev grundlagt helt tilbage i 1070. I det 13. århundrede besluttede de indflydelsesrige tyske handelsfolk, hansaerne, at gøre Bergen til deres fjerde verdenshovedsæde og en stor del af hansaernes handelshuse, som alle er placeret lige ved havnen i centrum, er den dag i dag bevaret. Bryggen hedder området og huser museer, hoteller, gallerier, restauranter og et væld af spændende butikker.
På havnen er der ofte et kæmpe marked, hvor især fiskeboderne dominerer. Her fås kæmpekrabber, laks, havkatte, blæksprutter, alle slags skaldyr og meget meget mere. Friskfanget og lige til at tage med hjem eller tilberedt med lidt kartoffelsalat eller pommes fritter til, så frokosten er reddet.

Gang i nattelivet
Bylivet er overraskende pulserende af så lille en by at være. Det er som om, at bergenserne føler, de skal give den ekstra gas om aftenen, når de nu har siddet og stirret på regnen hele dagen. Der er masser af gode restauranter, barer og diskoteker rundt om i byen. Fælles for de fleste er dog, at som alle andre steder i Norge, koster det at indtage mad og drikke, men der findes undtagelser. Et af dem er en hyggelig og livlig tapasbar med et stort menukort lige for foden af Fløibanen. Her bliver man ikke flået som fiskene på markedet tæt derpå.
Desuden er der visse andre ærkenorske produkter man med fordel kan købe. Bl.a. de eftertragtede rensdyrskind. Herhjemme koster de snildt over 1000 kroner stykket, men på markederne i Bergen fås de til halv pris.
Og så er der selvfølgelig altid et godt tilbud på en paraply ...

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^