Kategori: Rejser
Barcelona på cykel
Barcelona på cykel 

En rigtig god måde at se byen på, måske kombineret med en tur rundt i de åbne dobbeltdækker turistbusser. Bliv inspireret og oplev Barcelona på en anderledes måde ...

Det er mildest talt ikke en bilfri by, og langt fra København eller Amsterdam, når det gælder cykelstier. Så umiddelbart kan det lyde vanvittigt at foreslå cyklen som transportmiddel, hvis man vil udforske Barcelona. Men det er faktisk en god måde at se byen på, evt. kombineret med en dag i en af de store åbne dobbeltdækker turistbusser, der kører rundt til de store seværdigheder i den del af byen, hvor bilerne er flest og afstandene størst.

Det er bl.a. til Montjuïc med Miró’s kunst og det enestående, men noget oversete, Museum for Katalansk Kunst i den ene ende af byen og Gaudí’s ufuldendte, men til gengæld ret overrendte, katedral La Sagrada Familia i den anden, samt midt imellem Güell-parken under Tibidabo-bjerget og hans enestående modernista huse på og omkring Gracia-gaden: La Pedrera (Stenbruddet) og Casa Amantler, for at nævne de to mest fotografede. Men der er mange andre fabelagtige huse i samme område - på og omkring Gracia-gaden - skabt af samtidige arkitekt-genier som bl.a. Lluis Domènech i Montaner og Josep Puig i Cadafalch.
Barcelona er en by, hvor man får meget ud af at kigge opad, for der er noget at se overalt. Fantastiske lygtepæle i gaderne, huse som kun helt løbske fantasier har kunnet tegne, søjler og smedejernsgitre i de mest forrygende mønstre. Kakler og udsmykninger, samt store skulpturer selv på toppen af store kupler over husene. Mellem alle herlighederne det ene fine museum efter det andet. Og folkeliv overalt.

Bedst er det naturligvis at traske rundt i byen til fods, men har man kort tid, og måske ikke har været i Barcelona før, så kan det anbefales at leje en cykel (man kan også komme på guidede cykelture) i bunden af det gamle Ribeira-kvarter næsten nede ved havnen i Calle Esparteria 3 (parallelt med Paseo del Born). Eller spørg efter cykeludlejning på turistkontorerne, hvor man kan få brochurer over seværdigheder, forslag med ruter til vandreturer og købe Barcelona Card, der giver gratis adgang eller pæn rabat ved indgangen til metro, bus, museer og seværdigheder.

<link http: www.vagabond.info _blank>

Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Livsstilsmesser
Rejsemesse - Ferie for Alle 2022 

Netop som man er ved at blive rigtig godt træt af vinterens mørke og kulde, så åbner rejsebranchen dørene op til årets store rejsemesse. I februar, på rejsemessen 'Ferie for Alle 2022', samles mere end 2.000 rejseeksperter i MCH Messecenter Herning og præsenterer et overflødighedshorn af inspiration…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Rejser
Nordens Ark i Bohuslän 

I Bohuslän i Vestsverige ligger et yderst populært udflugtsmål for alle dyreelskere. 'Nordens Ark' er ikke 'bare' en zoo, hvor der vises eksotiske dyrearter frem, her arbejdes der også på at sikre eksistensen for udrydningstruede dyrearter. Over et halvt hundrede fascinerende arter af dyr, som om…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^