Kategori: Rejser

Ærø for feinsmekkere

Ærø for feinsmekkere 

Abrikoser, mandler og bløde, violette figner hænger tungt fra de ærøske træer, og dyrene græsser fredeligt på en duftende blanding af græs, vild timian og ramsløg i de mange naturoaser på Ærø. Nu skal hele verden have del i det ærøske skatkammer ...

Dette er ikke en historie om en ø, der nægter at dø. Det er historien om en ø, der insisterer på at leve. På kvalitet, på ildhu og på stærke viljer.
Abrikoser, mandler og bløde, violette figner hænger tungt fra de ærøske træer, og dyrene græsser fredeligt på en duftende blanding af græs, vild timian og ramsløg i de mange naturoaser på Ærø. En Alladins hule for feinsmekkere, professionelle kokke og elskere af god kvalitet. Men indtil nu et uopdyrket potentiale, der er holdt hemmeligt for omverdenen.

Det vil en samling ærøboer vende op og ned på. Nu skal hele verden have del i det ærøske skatkammer. Men det er bestemt ikke gratis. Drømme kan man kun realisere ved at vågne op: Det kræver fælles vilje, et stort forarbejde og masser af frivillig arbejdskraft. Og det er netop hvad en stor gruppe ærøboer har gjort.

Samtidig har man reddet en bevaringsværdig gammel købmandsgård, der stod i fare for at gå tabt – OG skabt nyt liv i det smukke Ærøskøbing, der ellers er ramt af butiksdød. Måske er netop dette den nye vej frem for småbyerne på øerne?

Gennem det sidste års tid har de frivillige mobiliseret, planlagt og forhandlet for at få adgang til Den Gamle Købmandsgård, der ejes af en advokat i Odense. Det lykkedes på mirakuløs vis. Med hjælp fra et hav af frivillige hænder har man nu skruet, savet, hamret og malet sig frem til et fascinerende indendørsmarked. Her skal der bugne af ærøske lækkerier til glæde for lokale og turister.

Øens store og små producenter af gedeost, honning, årstidens frugt & grønt, nyfanget fisk, frilandskød, røgvarer, syltetøj, chokolade, bolsjer, geléer, sennep, gode tunge surdejsbrød og meget mere vil falbyde deres varer i de smukke lokaler, hvor man også vil kunne købe nymalet kaffe direkte fra kværnen som i de gamle købmandsbutikker ...

Læs mere om Ærø på

Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Vigtige tips til forsikringer for vinterferie i bil
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Rejser
Rejsemesse  

På årets rejsemesse venter der inspiration til unge, ældre, familier, singler og par inden for næsten enhver form for rejse. Hvad enten du drømmer om; safari i Afrika, storbyferie i New York, fiskeeventyr i Canada, krydstogt, cykelrejser, spa-ferie i Europa, bryllupsrejse i Caribien, dykkerferie på…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^