Kategori: Rejser

5-stjernet luksus til 2-stjernet pris 

Elsker du luksus og 5-stjernede hoteller, men sidder du lidt stramt i det? Med en smule strategisk planlægning og fleksibilitet hvad angår destinationen, kan du indlogere dig på et luksushotel uden at sprænge budgettet. Det seneste Hotel Price Index™ fra Hotels.com™ viser nemlig, at danske rejsende på udvalgte destinationer betalte mindre for 5-stjernede hoteller, end de på andre destinationer måtte betale for 2-stjernede hoteller i første halvår af 2015.

I USA rakte pengene generelt ikke langt, når det gjaldt hotelovernatninger i årets første seks måneder. Således måtte danske rejsende i gennemsnit betale 3.731 kr. pr. nat på 5-stjernede hoteller i Los Angeles. I den anden ende af skalaen fandt man i første halvår af 2015 den polske hovedstad Warszawa. Her kunne danske rejsende nøjes med gennemsnitligt at betale 764 kr. for en overnatning på et 5-stjernet hotel – hele 2.967 kr. mindre end i Los Angeles. Selv 2-stjernede hoteller sneg sig flere steder i USA op over 1.000 kr. pr. nat. Således betalte danske rejsende gennemsnitligt mellem 1.049 og 1.138 kr. for en overnatning på et 2-stjernet hotel i New York, San Francisco, Boston og Seattle. Et grundigere kig på HPI’ens tal viser, at man, for et lavere beløb end disse, kunne indlogere sig på 5-stjernede hoteller i både Warszawa, Istanbul, Tallinn, Prag og sågar Berlin. I Berlin betalte danske rejsende kun 1.017 kr. i gennemsnit for en nat på et 5-stjernet hotel i første halvår af 2015. 

De priser, som danske rejsende måtte betale for hoteller verden over, blev i første halvår af 2015 blandt andet påvirket af svingende valutakurser, fortæller Johan Svanstrom, direktør for Hotels.com:
"Kursen på den amerikanske dollar steg, og det samme gjorde hotelpriserne dermed også omregnet til danske kroner. Omvendt påvirkede den svækkede euro hotelpriserne i hele eurozonen, og i Rusland betød den økonomiske usikkerhed og et kursfald på rublen, at hotelpriserne faldt drastisk."

Valget af feriedestination har altså stor betydning for, hvor meget luksus man kan få for pengene, og med en smule research kan man endda både opgradere på hotelstjerner og nedjustere budgettet. 

 

Om Hotel Price Index (HPI)
Hotels Price Index (HPI) fra Hotels.com er en undersøgelse af hotelpriser (den gennemsnitlige pris betalt pr. nat, inklusive skatter og afgifter) blandt storbydestinationer i hele verden. Rapporten viser de af kunden reelt betalte priser for hotelindkvartering og giver en værdifuld indsigt i årsagerne bag priserne. Data er hentet fra reservationer foretaget på hoteller på Hotels.coms hjemmesider verden over. 

Om Hotels.com
Hotels.com er ejet af Hotels.com, L.P. og er en af de førende reservationshjemmesider med overnatningssteder, der spænder fra internationale hotelkæder og resorter med alt inklusive til lokale favoritter og Bed & Breakfasts. Hotels.com samler al den information, du skal bruge, for at reservere det perfekte hotelophold. 

Rejser
Oktoberfest er populær blandt danskerne 

O'zapft is! Den 19. september tappes den første øl til Oktoberfesten i München, og de to ugers festligheder begynder, så det er på høje tid at forberede sig.

Læs mere
Rejser
Tjek din konto efter rejser i udlandet 

Kreditkort, der bliver taget med ud i baglokalet. Pas, der bliver fotokopieret af hotelpersonale. Offentlige wifi-netværk uden de nødvendige sikkerhedsindstillinger...

Læs mere
Beregn hvad du skal have med på ferie
Rejser
Beregn hvad du skal have med på ferie 

Sommeren står for døren, og de fleste har efterhånden planlagt årets sommerferie og lagt et feriebudget. Men det kan være svært at gennemskue, hvor mange euro man får brug for på strandferien i Spanien, eller hvor mange thailandske bath man får brug for i Østen.

Der er da også stor forskel på,…

Læs mere
Rejser
Ny app - Kræv din ret på 25 sprog 

Forbruger Europa lancerer ny, gratis app, som hjælper dig med at håndtere vanskelige situationer, der kan opstå på ferie inden for EU. Med app´en får du mulighed for at kræve din ret som forbruger på sproget i de lande, hvor du holder ferie. Du finder også oplysninger om hjælp inden for så…

Læs mere
De 10 bedste fika-steder
Rejser
De 10 bedste fika-steder 

Guide: De 10 bedste fika-steder i det sydlige Sverige..

Læs mere
Verdens dyreste Club Sandwich
Rejser
Verdens dyreste Club Sandwich 

Genève serverer fortsat verdens dyreste Club Sandwich. Prisen er derimod faldet markant i København !

Læs mere
Vi rejser med familien
Rejser
Vi rejser med familien 

Flergenerationsrejse er mere populær end nogensinde. Læs Emilia Van Hauens råd til, hvordan man sikrer sig, at forventninger til en flergenerationsrejse bliver indfriet ...

Læs mere
Der mangler altid plads i kufferten
Rejser
Der mangler altid plads i kufferten 

Når kufferten skal pakkes, kan det være lidt af en kunst, at begrænse sig. Ikke mindst når kufferten skal pakkes til rejsen hjem, synes især kvinder, at løsningen kan være, at købe ekstra kuffertplads ...

Læs mere
Norge eller New Zealand ... Eller måske Malaysia?
Rejser
Norge eller New Zealand ... Eller måske Malaysia? 

En billedtest blandt 1.300 danskere viser, at rigtig mange af os forveksler naturområder i Norge med naturen i bl.a. New Zealand, Canada eller Malaysia ...

Læs mere
Rejser
Er du forsikret på ferien? 

Ensom og forladt – og så endda i et fremmed land. Skræmmebilledet kan blive virkelighed, hvis man bliver indlagt på et hospital under en rejse i Europa. Den offentlige rejsesygesikring dækker nemlig ikke udgifter, så en eventuel rejseledsager kan forlænge sit ophold for at blive hos den syge.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^