Familien vil ikke tilgive

Familien vil ikke tilgive 

Hendes familie kan ikke tilgive hendes søn, som engang var involveret i noget kriminalitet. Selvom det er mere en 10 år siden, afviser de ham stadig.

Min familie bliver ved med at afvise min søn. Årsagen er, at han engang var ude i noget kriminalitet og stjal fra en i familien. Men det er efterhånden 12-13 år siden, og jeg synes det er træls at de bliver ved med at straffe ham.
Af samme grund valgte jeg i mange år, at bo langt væk fra min familie. Først for 3 år siden flyttede jeg tilbage til byen hvor de bor. Men de afviser stadig min søn, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at ændre deres holdning.
Har du nogle ideer og råd til, hvordan jeg takler situationen?

_____________________________

Tak for din mail.

Det gør mig virkelig ondt at høre, at din familie ikke kan acceptere din søn som et medlem af familien. Du har ofret meget for at hjælpe og støtte din søn. Du forsøgte formodentligt allerede dengang episoden opstod, at tale med familien om at give din søn en ny chance. Men trods det, og trods al den tid der er gået, kan de stadig ikke acceptere ham. Samtidig synes de helt blinde for, hvor ondt det gør dig, at de afviser ham. Det bliver nok ikke nogen nem opgave, at få dem til at ændre holdning, men jeg vil gerne forsøge at komme med nogle ideer til, hvad du kan gøre for at ændre på denne fastlåste situation.

Det er rigtig trist, hvis en hel familie er så intolerante, at de ikke kan give et ungt menneske en ny chance. Spørgsmålet er om alle i familien er lige afvisende? Det kunne være en mulig døråbner, hvis et andet familiemedlemvar klar til at tale din søns sag overfor resten af familien. Så prøv at overveje om der er en eller flere af familiens medlemmer, der kunne være mere åbne overfor at tage din søn med ind i fællesskabet.

Prøv at få en samtale i stand med en, som du har tillid til i familien. Han/hun kunne, til at begynde med, besøge jer, og evt. senere invitere din søn med til et familiearrangement. Ved at alliere sig med et eller flere familiemedlemmer, vil accepten starte et sted, og i bedste fald få de mere stivsindede til med tiden at åbne op og følge med. Ideen er, at din søn i små step accepteres af hele familien ved først at blive accepteret af nogle få, og efterhånden af de fleste i familien.

Hvis du ikke synes der er nogle oplagte kandidater i familien, så kan du måske finde en ven/veninde i byen hvor du og familien bor, som også kender din familie. Det kunne også være en vej til at bryde isen, at en person udenfor familien prøver at tale med en fra din familie om den uholdbare situation for dig og din søn.

Jeg håber, at det vil lykkes, at du ad diplomatisk vej kan få løst situationen, og at du kan finde en eller flere, som kan gå ind og tale til familiens "bedre jeg". Jeg håber, at familien indser, at det er vigtigt at stå sammen i både lyst og nød, og at det er en plet på familiens ære, at holde nogen udenfor.

Du må samle alt dit mod og styrke, og bevare håbet i troen på, at tingene ikke bliver ved med at være, som de er lige nu. Der kan ske forandringer, i dette tilfælde kræver det i første omgang en modig indsats fra dig.

Held og lykke.

Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt 

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Parforhold
Hun vil mødes med sin gamle kæreste 

Fra brevkassen: Hun spørger parterapeuten, hvorvidt hun bør fortælle sin mand, at hun vil mødes med sin ekskæreste.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse? 

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Parforhold
Ny hjælp til voldsramte unge 

'Bryd Tavsheden' åbner i dag Danmarks første Snapchat-rådgivning for børn og unge, der er udsat for vold i familien eller fra kæresten. Hver dag vil de frivillige rådgivere sidde parate på Snapchat for at hjælpe unge, som er udsat vold, eller hvis man har venner, som har brug for professionel hjælp.

Læs mere
Psykolog
At erkende skilsmisse 

Fra brevkassen: De har levet et ægteskab uden respekt og kærlige følelser, alligevel frustreres hun over, at han nu har fundet en anden, at dele fremtiden med ...

Læs mere
Parforhold
#STÅRSTADIG 

Hvert år udsættes 33.000 kvinder for partnervold i hjemmet i Danmark, skriver Danners Krisecenter. Nu efterlyser Danner din støtte til at hjælpe voldsramte kvinder til et liv uden vold.

Læs mere
Psykolog
Svigermor vil ikke sin svigerdatter 

En læser skriver om sin frustration over, at hendes svigermor gennem 15 år, stadig ikke vil acceptere hende. "Hvad skal man stille op?" spørger hun.

Læs mere
Parforhold
Fordeling af børn i skilsmisser 

Hun har læst så manges forskellige meninger om og holdninger til, hvordan man bedst ”deler” børn, at hun er blevet i tvivl om, hvad der egentlig er den bedste løsning. Læs brevkassen ...

Læs mere
Parforhold
Flere gode diskussioner 

Slut med diskussioner, som udvikler sig til skænderier. Ved hjælp af nogle enkle regler, kan diskussioner blive fornuftige meningsudvekslinger, hvor man kan få luft for sine synspunkter og blive hørt – uden at såre og krænke hinanden.

Læs mere
Parforhold
Skam over seksualitet  

Fra brevkassen: Hun har længe vidst at hun er homoseksuel, men har aldrig udlevet sin seksualitet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^