Kategori: Parforhold

Er du en yo-yo kvinde?

Er du en yo-yo kvinde?  

I denne uge skriver parterapeut Ingrid Ann Watson om hvordan mange kvinder drages af passionsforhold - som desværre oftest ender med et knust hjerte...

Drages du af forførende, impulsive mænd – venter hjertesorg og en evindelig følelse i maven af usikkerhed, oftest lige om hjørnet...

Er du til drama og passion?
Der er noget næsten dragende sexet over ”bad boys" som f.eks. Oasisforsangeren Liam Gallagher, den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton, eller vores egen Kim Bodnia i diverse roller som farlig og uforudsigelig macho-fyr. Et liv med dem lover uforudsigelighed, storhed - og masser af sjov.
Men et forhold med den type mænd kan også blive nærmest afhængighedsskabende med deres op og nedture, deres drama ”Du elsker mig ikke mere!”, overdrevne passion ”Us forever - or I will die!” og den der krillende fornemmelse af et never ending forhold.
Sådan et forhold fylder det hele, hele vores liv, alle vores tanker - og det er oftest vores eneste konversationsemne, når vi er med veninder eller forældre eller kollegaer. Et passionsforhold der næsten altid vil efterlade dig med et knust hjerte og mindre selvtillid end du startede med. At date en "bad boy" vil næsten altid ende i tårer…

Spændende, vild machoman - eller stabil, sød fyr
Den slags mænd forandrer sig ikke over natten - hvis de overhovedet forandrer sig! Og hvis de forandrede sig, jamen hvor er så passionen, lidelsen og dramaet? Hvis du har en tendens til og rigtig godt træt af altid at involvere dig med macho-mænd, så er det måske på tide i stedet at date en god, stabil og forudsigelig fyr.
Problemer er bare, at han er skøn for en periode. Han ringer, når han har sagt han ringer. Han sender kærlige, måske endog morsomme sms´er, han fortæller dig at du er dejlig (var det ikke hvad du har længtes efter i flere år?) og han er blød, sensitiv og imødekommende overfor dine behov - og en dejlig elsker. Men hvis du er vant til hjertesorg, hurtige replikker, lidelse og den evindelige følelse i maven af usikkerhed, vil der desværre nok ikke gå lang tid før du længtes efter en af de macho-typen igen. The god guy er blevet for kedelig og forudsigelig.
Yo-yo forhold er noget rigtig mange kender til. Hvis den tidligere kæreste var en playboytype der altid flirtede med andre, vælger vi ofte en kæreste som ikke gør det. Men efter en rum tid opdager vi, at vi savner den flirtende type og slipper ham vi har, for at gå på jagt efter en mand der kan flirte. Et typisk yo-yo forhold er f.eks. tydeligt når den smukke amerikanske skuespillerinde Angelina Jolie først gifter sig med den skønne og lidt generte Jonny Lee Miller, derefter lader sig skille for at indlede et forhold til den meget mere rå type Billy Bob Thornton. Hvorefter det så blev for meget og hun ender op med at vælge noget midt i mellem, en mand der har lidt af det hele - nemlig Brad Pitt…

Lidt af det hele
At øve sig i, at spotte de mænd der har lidt af de hele, er løsningen for kvinder der bliver ved med at finde sig selv i yo-yo forhold. At finde de mænd der har lidt af det vilde, men ikke så meget vildt, at du får dit hjerte knust og befinder dig i en uforudsigelig hverdag. En mand som kan slå sig løs og lade dig mærke spændingen ved livet, men som også kan hente børnene til tiden.

Fem tegn på at du er en Yo-yo kvinde
● Din ex har næsten altid en anderledes personlighed (vild, tam, snakkende, tavs) end ham du har nu (og ham du får bagefter..)
● Du er en kamæleon. Alt efter hvilken mand du dater, kan du lide at klatre i bjergene, se fodbold eller danse vildt på Mallorca
● Når du ser film, kan du som regel bedst lide de mænd der er modsat din nuværende kæreste
● Hvis forholdet begynder at gå skævt, ser du dig (ubevidst) om efter en ny mand inden du har afsluttet dit nuværende forhold
● Du hører ofte dig selv tale mere om problemerne i parforholdet (uanset hvilken mand du er sammen med) end glæderne.



Kilde: Cosmopolitan

Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt 

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Parforhold
Hun vil mødes med sin gamle kæreste 

Fra brevkassen: Hun spørger parterapeuten, hvorvidt hun bør fortælle sin mand, at hun vil mødes med sin ekskæreste.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse? 

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Parforhold
Ny hjælp til voldsramte unge 

'Bryd Tavsheden' åbner i dag Danmarks første Snapchat-rådgivning for børn og unge, der er udsat for vold i familien eller fra kæresten. Hver dag vil de frivillige rådgivere sidde parate på Snapchat for at hjælpe unge, som er udsat vold, eller hvis man har venner, som har brug for professionel hjælp.

Læs mere
Psykolog
At erkende skilsmisse 

Fra brevkassen: De har levet et ægteskab uden respekt og kærlige følelser, alligevel frustreres hun over, at han nu har fundet en anden, at dele fremtiden med ...

Læs mere
Parforhold
#STÅRSTADIG 

Hvert år udsættes 33.000 kvinder for partnervold i hjemmet i Danmark, skriver Danners Krisecenter. Nu efterlyser Danner din støtte til at hjælpe voldsramte kvinder til et liv uden vold.

Læs mere
Psykolog
Svigermor vil ikke sin svigerdatter 

En læser skriver om sin frustration over, at hendes svigermor gennem 15 år, stadig ikke vil acceptere hende. "Hvad skal man stille op?" spørger hun.

Læs mere
Parforhold
Fordeling af børn i skilsmisser 

Hun har læst så manges forskellige meninger om og holdninger til, hvordan man bedst ”deler” børn, at hun er blevet i tvivl om, hvad der egentlig er den bedste løsning. Læs brevkassen ...

Læs mere
Parforhold
Flere gode diskussioner 

Slut med diskussioner, som udvikler sig til skænderier. Ved hjælp af nogle enkle regler, kan diskussioner blive fornuftige meningsudvekslinger, hvor man kan få luft for sine synspunkter og blive hørt – uden at såre og krænke hinanden.

Læs mere
Parforhold
Skam over seksualitet  

Fra brevkassen: Hun har længe vidst at hun er homoseksuel, men har aldrig udlevet sin seksualitet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^