Kategori: Parforhold
Det kræver sin kvinde at være tro mod en mand nu om dage!
Det kræver sin kvinde at være tro mod en mand nu om dage! 

Parterapeut Ingrid Ann Watson skriver Når man er sammen med en anden, krænker man fortrolighedens rum i ægteskabet. Har man gjort det én gang, bliver det lettere næste gang...

Det kræver sin kvinde at være tro mod en mand nu om dage.

- Man skal tage en beslutning for at være tro i dag. Det er langt lettere at følge med strømmen og være utro, når du ved, at andre er det, og ser det til julefrokoster og hos veninderne. Faktisk kan viden om venner eller kollegaers utroskab nemt give tanker om "lovligheden" af utroskab.

Man kunne tro, at kvinder holdt sig mere tilbage, fordi de føler trang til at beskytte deres afkom. Men veluddannede kvinder, der tjener godt, er ikke længere så afhængige af at bevare ægteskabet, så manden kan forsørge børnene, og utroskab handler meget om forkælelse, og at vi har glemt " gør mod andre, som du gerne vil have de skal gøre mod dig".
Altså vi glemmer fuldstændig at overveje hvilket følelsesmæssigt kaos, vi selv ville komme i hvis manden gjorde sådan mod os.

- Hvis parforholdet ikke giver sex, der får én til at se sol, måne og stjerner, så finder man bare noget andet. Hvis du ikke hjælper så meget, som jeg syntes du skal, finder jeg bare en anden. Folk vil simpelthen ikke acceptere hverdagslivet. Jeg har siddet sammen med masser af par med gode ægteskaber. Alligevel udsætter de sig selv og børnene for den følelsesmæssige rutchetur det er at blive skilt, fordi de ikke længere får kriller i maven.

Hvor siges det forøvrigt i ægteskabsløfterne, at du lover mig evig kriller i maven :-}

Det er misforstået hensyn, hvis folk ikke tør indrømme, at de tænder på andre end deres partner.
I stedet går de ud og boller med en anden. Man har et ansvar for at fortælle sin partner, at man har lyst til noget andet, uanset om det er lædersex eller noget andet, for da vi giftede os lovede vi hinanden: At elske og ære hinanden til døden os skiller, men hvad betyder det egentlig?

For mig betyder det bl.a. at når jeg mærker at jeg bliver facineret udover det almindelige i andre mænd, så siger jeg det hjemme så vi sammen kan ændre det, der åbenbart skal ændres, så jeg igen kan se med lystne og glade og tilfredse øjne på ham derhjemme.

Altså at ansvaret er mit. Når jeg får lyst til andre, skal jeg sige til og tage ansvaret for at få ændret det, som gør at jeg overvejer at bolle udenom.

Men mange glemmer, eller ved måske slet ikke, at når man gifter sig, træder man sammen et skridt højere op, ind i fortrolighedens rum.
Det fortrolighedens rum som vi sammen skaber hvor vi tør være ærlige, tør udlverer os til den anden, tør lade ham se mig følelsesmæsiigt fuldstændig afklædt.

Når man er sammen med en anden, krænker man krænker fortrolighedens rum i ægteskabet. Har man gjort det én gang, bliver det lettere næste gang.

Ifølge samlivs- og seksualrådgiveren er problemet i dag, at utroskab ofte ender med skilsmisse, og dermed rammer børnene hårdt:
- På min mormors tid blev man ikke skilt ved utroskab, både på grund af den økonomiske afhængighed, men også fordi vores mormødre bedre kunne acceptere det og sige, nåh, han er jo trods alt en god ægtemand, siger Ingrid Ann Watson.
I dag bliver et ægtepar højst sandsynligt skilt, hvis der opstår utroskab, - Problemet er, at folk er opdraget til ikke at finde sig i noget. Min generation midt i 40’erne er ikke opdraget til at holde ud. Man kunne spørge om det ikke også et eller andet sted, handler om mangel på respekt for andres liv, inkl. barnets.

Jeg støtter ikke tendensen til, at man skal gøre præcis, hvad man har lyst til.

Bortset fra et enkelt tilfælde, hvor der var vold indblandet, har jeg nemlig endnu ikke siddet med børn, der ønskede, at deres forældre skulle skilles. Vi kommer til at betale prisen med nogle unger, der om 20 år ikke selv ved hvordan man får et parforhold til at fungere.
"Hvordan løser man konflikter? Hvad gør man når man seksuelt facineres af en anden? Hvornår skal man søge hjælp? Og hvordan holder man ud? "
Disse og mange andre spørgsmål vil være på dagsordenen i mange af vores store børns liv for det vi har lært dem, er at løsningen er at blive man skilt.

Det er muligt, ny-skilte siger, at de er helt enige om den svære beslutning. Men den ene er altid mere enig end den anden.Det er som regel den ene, der vil ud og den anden, der må acceptere det. Og i seks ud af 10 tilfælde er det kvinden, der vælger manden fra hvilket ofte handler om, at hun ikke mere kan mærke ham ( hvilket pardoksalt nok, ikke betyder hun ikke elsker ham mere) men der er én, der træffer beslutningen - og det er den, der er mest vred, såret eller opgivende - eller har mest at vinde, for eksempel hvis der er en anden.

Så førstehjælp til parforholdet handler om komme til at føle sig fælles igen og at være moden til at følge hinanden også i nye roller - for eksempel når man får børn og seksualiteten bliver en anden, når nogen dør, ved arbejdsløshed og idet hele taget at huske HVER dag, at vi er sammen for at gøre hinanden glade - ikke for at få hinanden til at græde.

Kærligst
Samlivsterapeut og sexolog Ingrid Ann Watson.


Parforhold
Advokaten: Vigtige overvejelser omkring skilsmisse 

En skilsmisse er ofte en turbulent tid, et følelsesmæssigt kaos af vrede, sorg og afmagt. Midt i det hele kan det være svært at bevare overblikket og forholde sig til de mange praktiske ting, der tages stilling til. Men det er ekstremt vigtigt at sætte sig ind i skilsmissereglerne og forstå og…

Læs mere
Parforhold
Parterapeut: Sådan håndterer du din jalousi 

Kæmper du ofte med en stærk følelse af jalousi? Og kunne du godt tænke dig at blive bedre til at slippe de negative tanker om alt det, som kan ske, men sjældent gør det, når du eksempelvis sender partneren til julefrokost med kollegerne? Så start med at acceptere, at følelserne er der frem for at…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Ulig fordeling af huslige opgaver kvæler kvinders sexlyst  

En ny undersøgelse viser, at når huslige opgaver i parforholdet ikke er ligeligt fordelt, så påvirker det kvinders lyst til deres partner.

I undersøgelsen, offentliggjort i fagbladet ’Archives of Sexual Behavior’ medvirkede 700 kvinder, som alle opfyldte kriterierne: Kvinder der gennem 6 måneder…

Læs mere
Parforhold
Undersøgelse: Mange voldsudsatte søger aldrig hjælp  

Selvom det anslås, at omkring 200.000 kvinder og mænd hvert år udsættes for fysisk eller psykisk vold af deres partner, er det kun en mindre andel, der søger hjælp fra myndigheder eller organisationer til at håndtere den vold, de udsættes for. Nu har Statens Institut for Folkesundhed gennemført en…

Læs mere
Parforhold
Psykologi: Styrk kærligheden og forlæng livet med positivitetsresonans  

Når man har levet sammen gennem mange år, kan man nemt komme til at tage hinanden for givet. Forholdet kan være lullet ind i en hverdags trummerum, hvor vi ikke rigtig ’ser’ hinanden, og ikke rigtig kommunikerer, fordi vi tror vi ved, hvad den anden tænker.

Læs mere
Kvindedag
Derfor anmeldes mange seksuelle overgreb ikke 

Blandt de enorme konsekvenser, seksuelle overgreb har for ofrene, er de langvarige men. Selv mange år efter hændelsen kan livet være præget af tilbagevendende angst og tristhed, og ofte også af en magtesløshed og skam, der i værste fald afholder ofrene fra at anmelde overgrebet og søge hjælp.

Når…

Læs mere
Parforhold
Efter utroskab: Det er et fælles ansvar at genopbygge tilliden 

Har man som par et ønske om at komme videre sammen efter utroskab, er man nødt til at forstå, at det er et fælles ansvar at få genskabt tilliden, og derfor skal man passe på med at hænge fast i forestillingen om, at der en ’skyldig’ og et ’offer’, mener parterapeut Christiane Meulengracht.

Læs mere
Parforhold
Flere end 100.000 udsættes for psykisk vold - Fire ud af ti ofre er mænd 

108.000 personer blev i 2020 udsat for psykisk vold, anslår en netop offentliggjort offerundersøgelse. Det er dobbelt så mange, som der rammes af fysisk vold. Offerundersøgelsen, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag, viser, at ofrene ofte oplever meget…

Læs mere
Parforhold
Brevkasse: Kan man leve med en mand man ikke elsker? 

Hej brevkasse

Min kæreste og jeg har gennem længere tid kun levet som venner og forældre til vores fire børn. Det er ikke hans valg. Han vil rigtig gerne have kys, kram og sex, men jeg har slet ikke lyst til noget af det. Jeg føler intet, når han kysser mig, og jeg bryder mig ikke om at tage tøjet…

Læs mere
Sundhed
Partnere til psykisk syge er ofte selv psykisk belastet 

Vi vælger typisk en partner, som ligner os selv i forhold til social status, uddannelse og til dels også indkomst. Det har forskning tidligere slået fast. Nu viser en ny undersøgelse, at næsten halvdelen af de forældre, der har børn med en partner med skizofreni eller bipolar sygdom, selv opfylder…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^