Lammelår & rødvinssauce

Kategori: Påske

Lammelår & rødvinssauce 

Lammekød hører påsken til, og du behøver ikke at være en mesterkok for at tilberede en god og saftig lammesteg. Fyld stegen med hvidløg og rosmarin. Find stegetermometeret frem og steg lammet godt og længe. Resultatet er mørt og velsmagende, og næsten himmelsk, hvis du tilmed serverer rødvinssauce af skyen.

Her får du opskriften på påskelam til 6 personer.

Det skal du bruge til lammet:

  • 1 stk lammelår på ca. 2,5 kg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 4 stilke frisk rosmarin (tørret er også fint)12
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg i både
  • 3 gulerødder
  • ca. 1 l vand

Det skal du bruge til saucen:

  • ca. 8 dl stegesky
  • 4 spsk hvedemel udrørt i lidt koldt vand
  • 1 spsk solbærsaft eller rødvin
  • 1 tsk soyasauce
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk salt

Sådan gør du:

  • Gnid lammelåret godt ind i salt og peber.
  • Del hvidløget i tynde både. Skær lommer i kødet med en kniv og læg hvidløget og rosmarinstilke i lommerne.
  • Læg løg og gulerødder i et ildfast fad. Læg også låret i og stik et stegetermometer i. Pas på at du ikke rammer benet. Hæld ca. 1 l. vand ved.
  • Steg ved 125 grader i 2-3 timer. Når stegetermometeret viser 70 grader er stegen rosa. Når det viser 76 grader er det gennemstegt.
  • Lad stegen hvile mindst et kvarter indpakket i folie før den skæres op. Imens kan du lave saucen af stegeskyen.
  • Kog skyen op. Tilsæt jævningen (hvedemel og vand) i en tynd stråle mens du rører godt.
  • Lad det koge i ca. 10 minutter. Smag til med solbærsaft/rødvin, soyasauce, salt og peber.
  • Server med for eksempel flødegratinerede kartofler, sukkerærter, gulerødder og hakket persille.

Se også: Vinsmagning

Påske
Påskebazar 

Skal der pyntes fint op til påske, så kig med her, hvor vi bringer et udvalg af annoncørernes dejligste påskeidéer. Her er 12 idéer til påskedekoration og forårsstemning.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^