Sådan tilbereder du 'The Fizz'

Sådan tilbereder du 'The Fizz' 

Savner du inspiration til en frisk og lækker cocktail, så kig med her, hvor vi bringer en stribe fine opskrifter på The Fizz.

The Fizz (udtales “fez”) er en cocktail, der består af en basisspiritus tilsat citron- eller limejuice, sukkerlage samt ”bobler” – ofte fra danskvand. Professionelle bartendere - foretrækker at supplere med æggehvide, der giver The Fizz en endnu mere let og luftig karakter.


The Fizz har rødder helt tilbage til 1887, hvor de første fizz-opskrifter indgik i Jerry Thomas’ ikoniske cocktailbibel, Bartender’s Guide, men den perlende cocktail blev for alvor populær i USA i årene mellem 1900 og 1940.

 

Cointreau Fizz

Den perlende, forfriskende og elegante signaturcocktail fra Cointreau, der byder på et utal af variationsmuligheder afhængigt af humør, årstid og lejlighed. Let og ligetil.

  • 5 cl Cointreau
  • Saften af ½ limefrugt (1,5 cl)
  • 10 cl danskvand

Fyld et glas med isterninger. Hæld Cointreau og limesaft i glasset og top op med danskvand. 

Tip: En Cointreau Fizz kan varieres med frisk frugt, urter eller krydderier. Tilsæt f.eks. hindbær, passionsfrugt, agurk, mynte, chili, friske jordbær & mynte, agurk & basilikum, hindbær & lakridspulver, appelsin & kanel. Eller servér det ekstra twist i små skåle, så dine gæster kan give deres Cointreau Fizz et personligt præg. 

Vild med 'The Fizz'?

Vild med 'The Fizz'?, så kig med her, hvor barchef Viktor Hägglund deler sine opskrifter på cocktailen, som den serveres på Holmens Kanal:

Fizzy Blush

Prøv også opskriften på en forfriskende cocktail, der byder solen og varmen velkommen.

  • 4 cl Cointreau
  • 2 cl friskpresset limejuice
  • 0,5 cl honning
  • 5 cl pink grapejuice
  • 5 cl danskvand

Hæld Cointreau, honning, lime- og grapejuice i et højt glas og rør rundt, til honningen er opløst.

Kom dernæst isterninger i glasset og rør godt rundt. Top op med danskvand

Fizzy Flower

Som en perlende sommerbrise af citrusfrugter og hyld.

  • 3 cl Cointreau
  • 2 cl hyldeblomstlikør
  • 0,5 cl citronsaft
  • 10 cl champagne eller tør, mousserende vin

 

Hæld Cointreau, hyldeblomstlikør og citronsaft i en shaker med isterninger. Shake og si den iskolde cocktail over i et – eventuelt lavt – champagneglas. Top med tør champagne eller mousserende vin.

Sommer
Strawberry Daiquiri 

Frisk og lækker sommerdrik. Sådan mikser du selv den super populære strawberry daiquiri.

Læs mere
Drop champagnen til nytårsknaldet
Vin & spiritus
Drop champagnen til nytårsknaldet 

Festligt er det, når familie og venner en kende overrislet hopper ned fra sofaen og skråler 'Godt Nytår!', istemmer med snøvlede stemmer 'Vær Velkommen Herrens År' og lader den dyre champagneprop knalde op i loftet… Men der er et element i ovenstående, som er helt forkert. Og det er den dyre…

Læs mere
Vin & spiritus
Campari drinks 

Campari kan sagtens nydes rent med lidt knust is og citronskive, men vi bringer her en noget mere spændende måde at nyde sin røde passion på.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^