Champagne er dyr (selv på tilbud koster den billigste over 100 kroner, og de dyreste beløber sig til flere tusinde kroner). De liflige bobler må nemlig kun kalde sig for champagne, hvis de kommer fra dette eksklusive franske distrikt. De opfandt drikken, de er de bedste til at lave den og efterfølgende kan Champagne-bønderne sætte prisen som de vil.
Hvinende sød marcipan et dårligt match
Derfor skal denne guddommelige drik også nydes med det rette tilbehør, og det er en hvinende sød kransekage altså ikke. Den tørre elegante drik dør fuldstændig i munden sammen med klistret marcipan.
Et meget bedre valg ville være en lidt sødere bobledrik, som eksempelvis en spansk cava i sec eller demisec-udgaven eller den italienske Muscat’D’Asti eller Asti Spumante.
Skål i champagne med Margrethe
Til gengæld kan man så lade den rigtige champagne springe, når Margrethe toner ind over skærmen kl. 18. Her kan man nemlig med fordel fortsætte med boblerne, hvis forretten står på skaldyr, sushi eller lys fisk.
Apropos nytårsmad, så har TV2 engang lavet en undersøgelse, som viste, at oksestegen er den foretrukne spise. 41 % nyder en sådan på årets sidste middag, mens kun 11 % holder fast i den gamle tradition med torsk. 20 % spiser vildt og 8 % er ligeglade og spiser hverdagsmad. De sidste procenter fordeler sig på lam, kalv, gris og kylling.