Bag en smiley

Tips til feriebagning: Hjemmebagning er en hyggelig adspredelse, når der skal holdes pause fra mobilen, facebook og pc-spillet. Prøv fx disse lækre vaniljemuffins dekoreret med smileys.

Bag en smiley 

I vores digitale tid kommunikerer vi mere og mere over sms, mail og sociale medier. Og det kan nemt skabe misforståelser, for det kan være svært helt at forstå og tolke stemning, når vi sender eller modtager beskeder i korte tekster. Her kan emojis og smileys med billeder og ansigtsudtryk hjælpe os lidt på vej, og gøre det nemmere at udstykke følelser i en kort besked.

Og smileys kan nemt overføres til hjemmebagningen, hvor muffins, kager, tærter og skærekager bliver dekoreret med fondant, marcipan og chokolade. Her bringer vi en fin opskrift fra Odense Marcipan:

Muffins med vanilje, merengs og smiley-dekoration

Ingredienser til vaniljemuffins:

  • 1 god vaniljestang
  • 170 g sukker
  • 125 g blødt smør
  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 125 g Original Odense Marcipan
  • 4 dl mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl lunken mælk

Opskrift på vaniljemuffins: 

  • Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret.
  • Pisk smør, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt i en dyb skål. Pisk længe til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk massen sammen.
  • Riv marcipanen groft på et rivejern. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør det sammen med marcipan og til sidst mælken.
  • Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 20 min.
  • Afkøl kagerne.

Ingredienser til marengs:

  • 100 g æggehvider
  • 100 g sukker
  • 50 g flormelis
  • Pynt:
  • 150 g Odense Fondant, gerne gul til smileys
  • 100 g Mørk Overtræk eller chokolade
  • 100 g Hvid Overtræk eller chokolade

Opskrift på marengs:

  • Æggehvider og sukker piskes stift. Tilsæt flormelis og pisk til en ensartet masse.
  • Afsæt små toppe på de bagte muffins.

Fondant smileys:

  • Rul gul fondant ud og udstik runde cirkler i passende størrelser. Smelt hvid og mørk overtræk og kom i små sprøjteposer. Tegn sjove emojis på de gule fondantcirkler med overtræk og sæt dem på toppen af dine muffins.

Gul fondant kan købes i hobbyforretninger eller på www.odense-marcipan.dk

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Hjemmelavet lakrids is
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^