Det ”nye” smørrebrød forener danske traditioner med tidens fokus på nem kvalitetsmad af gode råvarer. Der er tale om en ny madtrend, mener livsstilsekspert...
Smørrebrødets comeback
Sushi, raw food og tapas har de seneste år stået for de populære madtendenser. Nu ser det ud til, at smørrebrød er på vej til at indtage favoritpladsen, og en dansk klassiker er dermed blevet vakt til live i en ny og moderne udgave.
Hos Arla Karolines Køkken, har man bidt mærke i smørrebrødets comeback:
”Vi oplever generelt en større interesse for smørrebrød og al anden mad, der er ”retro”. Og det kan jeg godt forstå, for smørrebrød har mange fordele i hverdagen: Det kan forberedes i god tid, det er let at lave børnevenlige udgaver, og man kan servere et festmåltid af forskellige køleskabsrester”, siger Tove Færch, der er opskrifts- og inspirationschef hos Arla Karolines Køkken.
Madtrend med mange kvaliteter
Ifølge livsstilsekspert Birthe Linddal, som er ekspert i fødevareforbrug, hænger smørrebrødets succes sammen med, at det passer perfekt ind i en tid med fokus på nem kvalitetsmad af gode råvarer.
”De traditionelle smørrebrødsvarianter har fået en kulinarisk make-over, så de nu passer til tidens smagsløg. Smørrebrødet har også den fordel, at det egner sig godt til den moderne livsstil, hvor folk sjældnere laver mad selv. Det er super nemt lige at smutte ned og hente et par stykker til madpakken, udflugten, uventede gæster eller den dag, hvor man ikke selv gider laver mad. Samtidig kan et godt stykke smørrebrød også sagtens være sundt og nærende med masser af fuldkorn, grønt og protein”, siger Birthe Linddal.
Smørrebrødsopskrifter
Her får du opskrifter på smørrebrød med hakkebøf og små spejlæg samt en opskrift på smørrebrød med tomat, gedeost og parmaskinke.
∙<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Hakkebøf med biks og små spejlæg
∙<link https: www.kvindeguiden.dk _self> Tomatmad med gedeost og parmaskinke
Arla Karolines Køkken inspirerer med mange flere opskrifter på spændende smørrebrød på
Kategori: Appetitten
