Delikate dadelkugler
Ingredienser
- 200 g dadler uden sten
- 200 g mandelmel
- Saften af en ½ appelsin
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemomme
- 2 spsk kakaopulver
- ¼ tsk fint salt
- 200 g smeltet mørk chokolade
Opskrift
- Blend alle ingredienserne til en ensartet masse i foodprocessor eller blender
- Tril massen i ensartede kugler
- Overtræk dadelkuglerne med chokolade, sæt dem til tørre på et stykke bagepapir og dekorer eventuelt de fine kugler med revet appelsinskal
Peanutfudge
Ingredienser
- 1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g)
- 120 g smør
- 175 g rørsukker
- 130 g saltede peanuts
- 200 gram smeltet lys chokolade
Opskrift
- Under omrøring smeltes smør og rørsukker over svag varme i en gryde med den kondenserede mælk
- Fortsæt med at røre i ca. 10 minutter til massen har fået en gylden farve
- Tilføj peanuts og hæld derefter massen i en firkantet form foret med bagepapir
- Lad massen køle af og stil den derefter i køleskabet nogle timer til den er massiv nok til at kunne skæres ud i små mundrette firkanter
- Overtræk de små fudge firkanter med lys chokolade