Kategori: Appetitten

Smør, olie eller margarine?

Smør, olie eller margarine? 

Når du skal bage, er det ikke ligegyldigt, hvilket fedtstof du bruger ...

Når du skal bage, er det ikke ligegyldigt, hvilket fedtstof du bruger. De enkelte fedtstoffer besidder forskellige egenskaber og giver derfor forskellige resultater i forhold til både smag, udseende og konsistens. Nedenfor følger en række udvalgte gode råd og huskeregler om fedtstoffer fra Karolines Køkken.

1. Smør er det fedtstof, som bedst fremhæver smagen af de øvrige ingredienser. Fedt generelt påvirker smagen, og jo større andel fast fedt i dejen, des større frigivelse af smagsstofferne i de enkelte ingredienser. Det betyder, at f.eks. kardemommen eller kanelen i en kage bliver lettere at smage. Smør i sig selv indeholder mange forskellige, naturlige smagsstoffer og giver således en fyldig, karakteristisk smag til bagværket.

2. Det er generelt bedst at bruge smør i kager og småkager. Her må smagen – også af de øvrige ingredienser – gerne træde tydeligt frem. Smør er også med til at skabe sprødheden i f.eks. småkager.

3. Skal du bage brød, kan du bruge både olie, margarine og smør. Generelt vil et fast fedtstof give et større og mere luftigt brød med blødere konsistens. Olien passer bedre til de mere sydeuropæiske brødtyper, der ofte er sejere i krummen.

4. Når du skal bage tærte, skal du bruge et koldt og fast fedtstof i dejen. Olie og andre flydende fedtstoffer er ikke velegnet til tærtedej, da dejen bliver blød, fedtet og klistret og smuldrer fra hinanden efter bagning.

Du kan læse mere om alle de forskellige fedtstoffer på fedtstofguiden her:

Pizza med smag
Appetitten
Pizza med smag 

Det kræver ikke den store indsats, at lave pizzaer, som både smags- og ernæringsmæssigt overtrumfer de fede takeaway pizzaer.Her får du 10 x pizzaopskrifter !

Læs mere
Jordbærfristelser
Appetitten
Jordbærfristelser 

De røde bær er dejlige i både de traditionelle deserter, men kan også anvendes i en salater til et godt stykke kød...

Læs mere
6 nye sommerretter
Appetitten
6 nye sommerretter 

Her finder du inspiration til nye retter med sommerens råvarer. Sprit-nye opskrifter !

Læs mere
Meget mere Alle tiders Karoline
Appetitten
Meget mere Alle tiders Karoline  

Nu kun 149,00Masser af nye opskrifter på mormormad, nordisk mad, aftensmad på 30 minutter, børnelivretter, kager og Karolines egne livretter ...

Læs mere
Varme, kulørte supper
Appetitten
Varme, kulørte supper 

Grøntsagsupper er gode at varme sig på, og så kan de tilberedes af alverdens grøntsager og i alverdens skønne farver. Hvid med blomkål, grøn med ærter, gul med karry og orange med gulerod...

Læs mere
Brunch
Appetitten
Brunch 

Der kan som regel altid findes en anledning til at byde på brunch …

Læs mere
Let og lækker sommermad
Appetitten
Let og lækker sommermad 

Et lille udvalg af lækre og lette sommerretter til hverdag og den lille sammenkomst ...

Læs mere
Godt i gang med kostomlægning
Appetitten
Godt i gang med kostomlægning 

Før du starter en kur er det vigtigt nøje at vurdere, om du har viljen til at gennemføre de ændringer af dine kost- og motionsvaner, som skal til for at det bliver en succes ...

Læs mere
Appetitten
Opskrifter på konfekt og kræs 

Julen er chokoladens højtid, og allerede tilbage i 1400-tallet kunne den bedre stillede del af befolkningen købe konfekt som fyldte chokolader, marcipan og kandiseret frugt på apoteket. I dag kan vi heldigvis alle nyde julens små himmelske mundfulde, og mange familier har særlige traditioner…

Læs mere
Studenterfest 2015
Appetitten
Studenterfest 2015 

Endelig er de kommet igennem rækken af eksamener er det er endelig blevet tid til at fejre anstrengelserne med fest - og derefter en tiltrængt ferie ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Michelle Kristensen – Sund is - Politikens Forlag
Michelle Kristensen – Sund is

Hvordan laver man is, der både er sund, nem at lave og smager som en drøm?

I bogen 'Sund is' deler Michelle Kristensen 50 helt unikke opskrifter på is, du kan nyde med god samvittighed – uanset om du bruger ismaskine, Ninja Cream*, blender eller bare en fryser.

Læs mere
Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød af Åse Solvej Hansen – lær at bage det perfekte rugbrød
Åse Solvej Hansen - Rugbrødsglæde

Der er en særlig glæde ved at bage sit eget rugbrød – duften, smagen og følelsen af at skabe noget fra bunden. 'Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød' giver dig en grundig introduktion til surdejsbagning, så du nemt kan lave velsmagende og næringsrige rugbrød hjemme i dit eget køkken.

Læs mere
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Shopping
^