Kategori: Stil & mode

Yves saint laurent

Yves saint laurent 

Yves Saint Laurent, eller Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent som hans fulde navn er, er en af de mest betydningsfulde modeskabere i verden.

Yves Saint Laurent, eller Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent som hans fulde navn er, er en af de mest betydningsfulde modeskabere i verden.

Yves Saint Laurent blev født i Algeriet i 1936. Han og hans familie flyttede til Frankrig, hvor Yves havde en svær barndom. Han var en spinkel og sart dreng og han blev drillet i skolen. I stedet brugte Yves tid derhjemme ved spisebordet, hvor han sad og tegnede og designede kjoler til sin mor og søster.

Allerede som 17-årig drog den unge Yves til Paris og kom ind på designerskolen Chambre Syndicale de la Haute Couture School. Da skolen afholdte designerkonkurrence, deltog Yves og vandt. I dommerpanelet sad direktøren for magasinet VOGUE. Han fandt Yves så talentfuld, at han anbefalede ham til den franske designer Christian Dior. Dior var dybt imponeret over Yves talent og lod snart hans ideer indgå i sine kollektioner.

Efter Diors pludselige død i 1957, fik den kun 21-årige Saint Laurent ansvaret for at redde Dior fra finansiel ruin. Det lykkedes til fulde, og den unge mand høstede stor anerkendelse for sit enorme talent indenfor den franske haute couture.

Hans kometkarriere blev pludselig afbrudt, da han blev indkaldt til den franske hær under krigen mod Algeriet. Men allerede efter blot 20 dage havde den skrøbelige Saint Laurent fået nok af krigen og blev indlagt til behandling på et psykiatrisk hospital.

I 1962 startede han, sammen med vennen Pierre Bergé, sit eget modehus, grundlagde mærket Yves Saint Laurent - og med sit fænomenale talent tryllebandt han igen modeverden med revolutionerende kollektioner.

I 1966 introducerede han Le Smoking – det legendariske smokingsuit til kvinder, der satte punktumet for, at smokingsuits kun er til mænd.
Op gennem 60´erne, 70´erne og de tidligere 80´ere skabte han mode til et stadig bredere publikum og så en udfordring i at skabe ready-to-wear kollektioner, hvilket betød at hans kreationer kunne hverves og beundres af europas jet-set og trendsættere.

Yves Saint Laurent var uden tvivl førende og nyskabende inden for sit felt og modtog i de år, han arbejde, utallige priser og anerkendelser. I 1983 blev Yves Saint Laurant blandt andet hædret med en pris af The Metropolitan Museum of Art.
Saint Laurent trak sig tilbage I 1998 og lever i dag et tilbagetrukket og isoleret liv i sit hus i Marrakech, Morocco.


Stil & mode
Stil: Lingeri til din figur 

Det super lækre franske lingeri mærke Aubade, der er kendt for en lang tradition for kombination af kreativitet og know-how, giver her deres hjælp til at udvælge de bedste typer lingeri til lige netop din kropsform.

Læs mere
Stil & mode
Et must have for enhver fashionista 

Bismark armbåndet er et smukt og elegant armbånd, der passer til enhver anledning og stil. Selvom armbåndet har en lang historie, holder den stadig den dag i dag, og er velegnet til både hverdag og fest - et must have for enhver fashionista.

Læs mere
Stil & mode
Luksusgenbrug - 37 skønne vintagebutikker 

Genbrug er hot - og ikke mindst blandt de kvinder, der sætter pris på mode, kvalitet og mærkevarer. Over hele landet dukker der nye luksusgenbrugsbutikker op, og her er det muligt at finde eksklusive mærkevarer til gode genbrugspriser og ægte vintage fund, som fuldender den personlige stil.

Læs mere
Stil & mode
Kend din type - find din stil 

Shoppingturen kan meget hurtigt gå hen og blive en tidskrævende og uoverskuelig omgang, hvis man ikke har et nogenlunde præcist billede af, hvad det er, man skal kigge efter. For mange er det nemlig ikke kun et spørgsmål om at finde frem til stativerne med den seneste kollektion, men mere et…

Læs mere
Stil & mode
Små bryster: Tips til beklædning 

Mange kvindet med en lille barm har overvejet brystforstørrelse, og oftest også forsøgt sig med samtlige trik i bogen for at få en mere fyldig barm. Men der er altså rigtig mange fordele ved at have en lille barm, og bryster behøver absolut ikke være svulmende for at være sexede.

Prøv fx lige at…

Læs mere
Stil & mode
Sommer boho armbånd fra Ibu Jewels 

Blandt sommerens favoritsmykker findes der intet, der matcher sommergarderoben bedre end de små perledekorerede bohoarmbånd fra Ibu Jewels. Armbåndets fine etniske udtryk og sammensætningen af farver og mønstre, understreger sommerens lette og afslappede stil og kan, med det store udvalg af farver…

Læs mere
Stil & mode
Store bryster - Tips til beklædning 

Er du en af de kvinder der, fra naturens side, er 'velsignet' med store bryster, så ved du, at det, rent beklædningsmæssigt, ikke altid er lykken.

Læs mere
Stil & mode
Dansk smykkedesign 

Der følger som regel rigtig mange overvejelser med, når man en sjælden gang har mulighed for at købe et ægte smykke. Ægte smykker er kostbare, så investeringen skal gerne være en kilde til fryd og tilfredshed – også langt ud i fremtiden.

Læs mere
Stil & mode
Winter Wonderland 

Findes der outfits, der signalere nordisk vinter som lune trøjer, swetre, huer og behagelige sko og støvler i smukke, elegante lyse nuancer; beige, lys grå og sart pink?

Læs mere
Stil & mode
Efterårsmode: Fra 9 – 17 

Der er alle mulige gode grunde til at dresse op i hverdagen - især når man ser efterårets mode. Her får du nogle skønne bud på et chikt office-look. Klassiske nuancer er det sikre valg, men kan pimpes op med accessories, så du får et casual og feminint look. Giv dine jeans en pause og vælg en…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Skamfuld, af Christian Hjortkær

Med bogen ’Skamfuld’ lægger teolog Christian Hjortkjær op til en vigtig debat og samtale med vores børn og unge om den ydmygende, ubehagelige og oftest ufrugtbare følelse, vi får, når vi ikke lever op til vores egne eller andres forventninger.

Læs mere
I min tid – Erindringer, af Ulla Terkelsen

Ulla Terkelsen er en sand legende i dansk journalistik. Siden 1960'erne har hun som udenrigskorrespondent rejst verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper. Hendes unikke evne til at være til stede, hvor historien udfolder sig, og til at finde det særlige og vedkommende i de…

Læs mere
Shopping
^