Kategori: Stil & mode
Burberry
Burberry 

Modehuset Burberry´s store fremgang og dens pludselige succes hos de unge forbrugere skyldes unægteligt deres nye chefdesigner Christopher Bailey ...

Burberry blev grundlagt i 1856 af den kun 21- årige Thomas Burberry. Med den gode kvalitet og den innovative brug af materialer fik butikken hurtigt en fast kundegruppe og var allerede i 1870 vokset til et imperium. I 1880 introducerede modehuset materialet gabardine, et tekstil som de selv havde udviklet. Gabardine var grundlaget for designet af trenchcoaten, der blev skabt til officererne under 1. verdenskrig. Siden tog den civile befolkning frakken til sig og er blevet båret af legender som Ingrid Bergman og Humphrey Bogart i ”Casablanca” i 1942 og af Audrey Hepburn i ”Breakfast at Tiffany´s” i 1961.

Tilbage i 1924 fik Burberry patent på det velkendte, beige, sorte og røde tern, som i dag er Burberry´s mest velkendte karakteristika. Ternet blev oprindeligt kun brugt som inderfoer til trenchcoaten, men er siden blevet set på alt fra bukser til hatte, bikinier, tørklæder, tasker og sko. Modehusets bedrifter og deres tilstedeværelse i historien, blev belønnet i 1955 af dronning Elizabeth d. 2. og igen i 1989 af prins Charles.

På trods af den gode kvalitet og det klassiske stil gled Burberry ud i kulden i 1990’erne, og mange havde afskrevet modehuset som noget, der hørte fortiden til. Ungdommen forbandt den beige trenchcoat med en beklædningsgenstand, som kun den ældre del af befolkningen iklædte sig. I dag bæres frakken af modeller samt diverse superstjerner og de klassiske tern ses konstant i musikvideoer på MTV.

Mærket er så hot at bander i Londons ”slum” navngiver sig efter mærket, en tendens som Burberry dog prøver at bekæmpe. Modehusets store fremgang og dens pludselige succes hos de unge forbrugere skyldes unægteligt deres nye chefdesigner Christopher Bailey.

Christopher Bailey blev uddannet på Royal College of Art. Blot to år efter han var udlært, fik Bailey tilbudt et job som designer hos Donna Karan og blev senere headhuntet af Gucci’s Tom Ford. Burberry ledte efter en chefdesigner, som kunne gøre mærket attraktivt, luksuriøst og moderne, men samtidig kunne bevare ånden og traditionen omkring det historiske engelske mærke.
I 2001 tiltrådte den 33 årige Bailey denne stilling og fik derved ansvar for Burberry´s tre tøjkollektioner, Burberry Prorsum (high fashion), Tomas Burberry (sporty) og Burberry London (klassisk).

Når Bailey skaber en ny kollektion hentes inspiration i Burberry´s modearkiver, et arkiv der efter hans mening, er et uudtømmeligt lager for inspiration og nyfortolkninger.
Det er især Burberry Prorsum kollektionen, mange har taget til sig, hvor stilen er indbegrebet af den britiske ungdom. Sæson efter sæson modtager Prorsum´s modeshow positiv presse og stående klapsalver. Kollektionen har tilført huset et mere hipt image og bliver revet væk fra hylderne i både London, Paris og New York. Designet er så populært, at kopister skyder frem alle vegne. Burberry´s salg er dog ikke blevet påvirket af dette, men har haft markant økonomisk vækst, og kan på sit 150 års jubilæum fejre, at det på rekordtid igen er blevet et af de mest succesfulde mærker verden over.

I kølevandet på den store succes har Burberry åbnet flere butikker heriblandt den nyåbnede butik i stuen i Illum. Butikken har et varieret sortiment af varer, heriblandt det hippe Burberry Prorsum, tasker og accessories.

Stil & mode
Stil: Lingeri til din figur 

Det super lækre franske lingeri mærke Aubade, der er kendt for en lang tradition for kombination af kreativitet og know-how, giver her deres hjælp til at udvælge de bedste typer lingeri til lige netop din kropsform.

Læs mere
Stil & mode
Et must have for enhver fashionista 

Bismark armbåndet er et smukt og elegant armbånd, der passer til enhver anledning og stil. Selvom armbåndet har en lang historie, holder den stadig den dag i dag, og er velegnet til både hverdag og fest - et must have for enhver fashionista.

Læs mere
Stil & mode
Luksusgenbrug - 37 skønne vintagebutikker 

Genbrug er hot - og ikke mindst blandt de kvinder, der sætter pris på mode, kvalitet og mærkevarer. Over hele landet dukker der nye luksusgenbrugsbutikker op, og her er det muligt at finde eksklusive mærkevarer til gode genbrugspriser og ægte vintage fund, som fuldender den personlige stil.

Læs mere
Stil & mode
Kend din type - find din stil 

Shoppingturen kan meget hurtigt gå hen og blive en tidskrævende og uoverskuelig omgang, hvis man ikke har et nogenlunde præcist billede af, hvad det er, man skal kigge efter. For mange er det nemlig ikke kun et spørgsmål om at finde frem til stativerne med den seneste kollektion, men mere et…

Læs mere
Stil & mode
Små bryster: Tips til beklædning 

Mange kvindet med en lille barm har overvejet brystforstørrelse, og oftest også forsøgt sig med samtlige trik i bogen for at få en mere fyldig barm. Men der er altså rigtig mange fordele ved at have en lille barm, og bryster behøver absolut ikke være svulmende for at være sexede.

Prøv fx lige at…

Læs mere
Stil & mode
Sommer boho armbånd fra Ibu Jewels 

Blandt sommerens favoritsmykker findes der intet, der matcher sommergarderoben bedre end de små perledekorerede bohoarmbånd fra Ibu Jewels. Armbåndets fine etniske udtryk og sammensætningen af farver og mønstre, understreger sommerens lette og afslappede stil og kan, med det store udvalg af farver…

Læs mere
Stil & mode
Store bryster - Tips til beklædning 

Er du en af de kvinder der, fra naturens side, er 'velsignet' med store bryster, så ved du, at det, rent beklædningsmæssigt, ikke altid er lykken.

Læs mere
Stil & mode
Dansk smykkedesign 

Der følger som regel rigtig mange overvejelser med, når man en sjælden gang har mulighed for at købe et ægte smykke. Ægte smykker er kostbare, så investeringen skal gerne være en kilde til fryd og tilfredshed – også langt ud i fremtiden.

Læs mere
Stil & mode
Winter Wonderland 

Findes der outfits, der signalere nordisk vinter som lune trøjer, swetre, huer og behagelige sko og støvler i smukke, elegante lyse nuancer; beige, lys grå og sart pink?

Læs mere
Stil & mode
Efterårsmode: Fra 9 – 17 

Der er alle mulige gode grunde til at dresse op i hverdagen - især når man ser efterårets mode. Her får du nogle skønne bud på et chikt office-look. Klassiske nuancer er det sikre valg, men kan pimpes op med accessories, så du får et casual og feminint look. Giv dine jeans en pause og vælg en…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^