Kategori: Valentine

Valentine: 15 déer til en dejlig Valentinsdag  

I en travl hverdag kan man nemt komme til at tage hinanden for givet og glemme, hvor dejligt det er at kysse og kramme og se hinanden dybt i øjnene. Måske kan Valentinsdag være lige den anledning, der skal til, for at vi afsætter god tid til hinanden, og hygger os sammen.

Til den traditionelle Valentinsdag hører jo blomster og chokolade, men dagen kan også fejres med nogle mere personlige, intime oplevelser.

Her får I 15 idéer til jeres Valentinsdag.

#1 Post-it

Lav en stribe post-it med kys-aftryk og sjove, kærlige hilsner til din Valentine. Sæt dem på tandbørsten, på computeren, på køleskabet, i tøjskabet, i bilen - og alle de steder, din Valentine færdes ...

#2 Fodmassage

Der er noget særligt intimt ved at give og få fodmassage. Måske fordi fødderne sjældent er genstand for kærlig opmærksomhed, måske fordi mange af os er lidt blufærdige, når det kommer til vores fødder. Men en fodmassage, et par varme, kærlige hænder, der stryger og masserer foden, kan mærkes i hele kroppen. Brug lidt god olie, og fortsæt evt. massagen op over ankler og lægge.

#3 Scrapbog og fotoalbum

Saml jeres minder i en scrapbog; billeder, små hilsner, ferieminder og entrébilletter fra koncerter, I har været til sammen.

Man kan også sidde sammen og oprette et fotoalbum på nettet. Det er så nemt og hyggeligt. Fotoshoppen sørger for at printe og binde albummet, og så kan man snart sidde og nyde alle de dejlige billeder, der har ligget gemt på mobiltelefonen.

#4 Arranger picnic på stuegulvet

Bred et picnic-tæppe ud på stuegulvet, læg masser af bløde hynder og puder, og nyd tapas og andre lækkerier sammen. Server lækkerier med krydderier som chili, hvidløg, ingefær, muskatnød og vanilje. De har nemlig, ligesom mørk chokolade, sort lakrids, peanutbutter og mandler, ry for at øge lysten. Spice up med østers, friske figner, bananer, avokado og andet, der kan give erotiske associationer.

#5 Bortfør din Valentine

Snig en termokande med varm saft med i tasken - og bortfør din Valentine til en tur, hånd i hånd, i skoven eller langs stranden. Find et udflugtsmål på Naturstyrelsens hjemmeside Udinaturen.dk

#6 Musik får os til at mindes

Minder kan vækkes på mange måder, men for de fleste er musik nok dét, der helt automatisk får få os til at huske de oplevelser, vi har haft. At lytte til gamle, velkendte sange, kan på et øjeblik tage os tilbage til dengang vi først mødtes, og til alle de oplevelser, vi siden har haft. Hør top 50-listen over årtiernes største lovesongs.

#7 Lav en Valentinskalender

Hvis een enkelt Valentinsdag om året ikke er nok, så kan man jo bare planlægge nogle flere.

Med en fælles kalender kan I planlægge, hvordan I fremover vil tage fridage sammen. Det kan være dage, hvor I bare slapper af og nyder hinandens selskab, eller dage, hvor I planlægger nogle hyggelige fællesaktiviteter. Det kan måske være, at I sammen har lyst til at bruge tid på et godt formål som fx strandoprydning.

#8 Coffe, tea - me?

Nyd morgenmaden sammen i sengen. Her får du opskriften på skønne, sprøde pandekager.

#9 Oplevelser binder os sammen

Fællesoplevelser knytter os sammen og kan er blive til grundsten i parforholdet. Overrask din Valentine med billetter til en live-koncert, teater, opera eller en god film.

#10 Skriv et kærestebrev

Hvornår har du sidst skrevet et kærestebrev? I mange parforhold er der sjældent tid til at gøre hinanden opmærksomme på alle de ting, vi sætter pris på. Tag dig til at sætte ord på din kærlighed og lykke, og skriv et brev til din Valentine eller fyld en notesbog med jeres historier, oplevelser og minder.

#11 Hjemmespa på Valentinsdag

I anledning af Valentinsdag badeværelset indrettes til hjemmespa. Sæt badeolier og sæber frem, læg store, vamsede håndklæder klar, dæmp belysning og tænd stearinlys.

#12 Sig det med blomster

At forære sin Valentine blomster, er en kendt tradition. Men hvilke blomster skal man vælge? Måske kan du finde inspiration ved at kende blomsternes betydning.

#13 Valentinsweekend

Book et kro- eller hotelophold. Få passet eventuelle børn, og nyd en nat - eller to - alene sammen.

#14 Valentinsskattejagt

Har I gaver til hinanden, så er det oplagt at gemme dem rundt omkring i huset og gå på skattejagt.

#15 Fejr Valentine med en middag

Tilbered jeres yndlingsmenu. Skab en intim og hyggelig stemning med masser af stearinlys, musik, blomster og dug på bordet. Prøv fx spagetti med kødboller à la Lady & Vagabonden eller en hot Chili Con Carne.

Valentine
Valentins idé: Sådan koger du hindbærbolsjer til din valentine 

Det er hyggeligt at koge bolsjer, og når du selv fremstiller dem, så er udvalget af aromaer så stort, at du med sikkerhed får lige den smag, du og din Valentine holder allermest af. Her er finder man alt fra abrikos, æble, ananas, appelsin, jordbær og kirsebær, til lakrids, anis,bergamotte,…

Læs mere
Valentine
Blomsternes symbolske betydning 

Der behøves ikke være nogen særlig anledning til at give blomster, slet ikke i det tidlige forår, hvor man længes efter varmere dage, sol, de lysegrønne skove og smukke blomster. Det er dejligt at give og modtage blomster, og det kan være sjovt at vælge blomster ud fra deres symbolske betydning.…

Læs mere
Valentine
Valentinsdag - Bag om traditionen 

I USA ryger postkort med røde hjerter, festlige balloner, blomster i buketter og mere en 35 mio. fine, hjerteformede chokoladeæsker hvert år over disken i forbindelse med Valentinesdag. Og herhjemme har mange, ligesom overalt i verden, taget Valentinetraditionen til sig og fejrer dagen med gaver og…

Læs mere
Valentine
Her er 50 af årtiers største lovesongs 

Minder kan vækkes på mange måder, men for de fleste er musik nok dét, der helt automatisk får få os til at huske oplevelser, vi har haft. At lytte til gamle, velkendte sange, kan på et øjeblik tage os tilbage til dengang vi først mødtes, og til alle de oplevelser, vi siden har haft.

Læs mere
Valentine
Opskrift: Valentine cupcakes 

Som alternativ til gaver og breve, kan man erklære sin kærlighed til sin eneste ene med fine, søde kager. Kagerne kan dekoreres med mønstre, figurer og kærlighedserklæringer, der er lige til at spise. Skriv sød poesi og hilsner med dekorationsglasur, og pynt med chokolade.

Læs mere
Valentine
Er Valentinsdag kun for kærestepar? 

Hvis man definerer Valentinsdag som dagen, hvor kærligheden fejres, burde Valentinsdag så ikke være en festdag for andre end kun kærestepar? Det mener Jens W. Pedersen, forfatter til bogen ’De to regler i dating og parforhold’.

Læs mere
Valentine
Opskrift: Chokoladefondant i hjerter 

Skal der bages små, fine hjerteformede kager til Valentinsdag, så er chokoladefondant - den lækre lille dessertkage med den bløde midte - det perfekte valg.

Læs mere
Valentine
Valentinsdag - hver dag! 

Idéen med at vi har udvalgt en særlig dag, hvor vi gør os umage med at vise dem der står vores hjerte nær, at vi holder af dem, er en smuk idé. Men hvorfor skal denne opmærksomhed og anerkendelse af vore nærmeste kun finde sted den een gang om året - og hvorfor er traditionen ikke, at vi også giver…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Skamfuld, af Christian Hjortkær

Med bogen ’Skamfuld’ lægger teolog Christian Hjortkjær op til en vigtig debat og samtale med vores børn og unge om den ydmygende, ubehagelige og oftest ufrugtbare følelse, vi får, når vi ikke lever op til vores egne eller andres forventninger.

Læs mere
I min tid – Erindringer, af Ulla Terkelsen

Ulla Terkelsen er en sand legende i dansk journalistik. Siden 1960'erne har hun som udenrigskorrespondent rejst verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper. Hendes unikke evne til at være til stede, hvor historien udfolder sig, og til at finde det særlige og vedkommende i de…

Læs mere
Shopping
^