Kategori: Morsdag

Mors Dag rosen-kager 

Hvis mor skal have roser på Mors Dag, så kan man jo vælge, at bage hende nogle af disse udsøgt lækre kager med rosensirup.

Ingredienser til cupcakes

  • 400 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 125 g usaltet smør ved stuetemperatur
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 4 spsk rosensirup (fås hos helsebixen.dk)
  • 2½ dl. mælk

Ingredienser til rosenglasur

  • 90 g usaltet smør ved stuetemperatur
  • 300 g flormelis
  • 3 spsk rosensirup
  • rød frugtfarve (kan udelades)
  • evt. kulørt kagekrymmel

Opskrift

  • Varm ovnen op til 180 grader.
  • Bland mel, bagepulver og salt og stil det til side.
  • Rør smør og sukker cremet og luftig. Tilsæt æggene et af gangen, og rør godt mellem hvert æg. Rør melblandingen i skiftevis med sirup og mælk, og rør godt mellem hver tilsætning.
  • Fyld papirformene ca. 2/3 op med dej, og bag kagerne i 25-30 minutter (eller til en tandstikker stukket ind i midten af kagen, kommer ud den dej).
  • Tag dem ud af ovnene, og lad dem køle af.
  • Glasur: Rør smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt rosensirup og evt. frugtfarve lidt efter lidt og bliv ved med at piske, til konsistensen er smørbar. Fordel glasuren på kagerne, og pynt efter ønske.

De friskbagte cupcakes kan evt. fyldes med fx hybenmarmelade inden de pyntes med glasur. Stik midten ud af de afkølede kager med en kernehusudstikker eller en teske. Kom en lille ske marmelade i hver, og sæt det udtagne kagestykke på plads igen.

Morsdag
Mors Dag gaver 

Den 13. maj 2018 er det Mors Dag, så måske skal hun forkæles lidt ekstra? Her får du en stribe skønne idéer, som kan inspirere til en lille, lækker opmærksomhed.

Læs mere
Morsdag
Dæk det fineste kagebord med Hammershøi 

Fra designvirksomheden Kähler kommer Hammershøi-serien med det smukkeste bud på porcelæn og bestik til kagebordet. Hans-Christian Bauer har designet kaffe- og kagestellet med de ikoniske riller, som stilfuldt understreger den fine tradition. I serien er bl.a. en étagére, kagegaffel og kagespade,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Mandelmarengs med friske bær 

Fine marengs mundfulde med friske bær og vaniljeskum.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Skamfuld, af Christian Hjortkær

Med bogen ’Skamfuld’ lægger teolog Christian Hjortkjær op til en vigtig debat og samtale med vores børn og unge om den ydmygende, ubehagelige og oftest ufrugtbare følelse, vi får, når vi ikke lever op til vores egne eller andres forventninger.

Læs mere
I min tid – Erindringer, af Ulla Terkelsen

Ulla Terkelsen er en sand legende i dansk journalistik. Siden 1960'erne har hun som udenrigskorrespondent rejst verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper. Hendes unikke evne til at være til stede, hvor historien udfolder sig, og til at finde det særlige og vedkommende i de…

Læs mere
Shopping
^