Ingredienser til cupcakes
- 400 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 125 g usaltet smør ved stuetemperatur
- 150 g sukker
- 2 æg
- 4 spsk rosensirup (fås hos helsebixen.dk)
- 2½ dl. mælk
Ingredienser til rosenglasur
- 90 g usaltet smør ved stuetemperatur
- 300 g flormelis
- 3 spsk rosensirup
- rød frugtfarve (kan udelades)
- evt. kulørt kagekrymmel
Opskrift
- Varm ovnen op til 180 grader.
- Bland mel, bagepulver og salt og stil det til side.
- Rør smør og sukker cremet og luftig. Tilsæt æggene et af gangen, og rør godt mellem hvert æg. Rør melblandingen i skiftevis med sirup og mælk, og rør godt mellem hver tilsætning.
- Fyld papirformene ca. 2/3 op med dej, og bag kagerne i 25-30 minutter (eller til en tandstikker stukket ind i midten af kagen, kommer ud den dej).
- Tag dem ud af ovnene, og lad dem køle af.
- Glasur: Rør smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt rosensirup og evt. frugtfarve lidt efter lidt og bliv ved med at piske, til konsistensen er smørbar. Fordel glasuren på kagerne, og pynt efter ønske.
De friskbagte cupcakes kan evt. fyldes med fx hybenmarmelade inden de pyntes med glasur. Stik midten ud af de afkølede kager med en kernehusudstikker eller en teske. Kom en lille ske marmelade i hver, og sæt det udtagne kagestykke på plads igen.