Kategori: Kæledyr

Hvor meget sørger dyreejere over deres katte og hunde? Hvor tager dyr oftest deres sidste åndedrag? Og hvad sker der så med dyrekroppen? Det er nogle af de spørgsmål, der melder sig, når kæledyret går bort.

Den store sorg at miste et kæledyr 

Ifølge en ny undersøgelse, så kan det kan det være lige så svært at miste sit kæledyr som en nær ven. Ifølge tallene oplever seks ud af ti hundeejer sorgen ved at miste hunden lige så stærkt, som havde de havde mistet et familiemedlem eller en nær ven.

Flere tunge farvel gennem de fleste hunde- og katteejeres liv

Vores hunde og katte lever i gennemsnit mellem ti til femten år, og mange hunde- og katteejere oplever adskillige farvel i løbet af livet. Før eller siden må kæledyrsejere sige farvel til deres dyr med dyb sorg til følge.

"Der er stærke følelser, som melder sig, og tabet kan være stort, når man mister en hund eller kat. At så mange sammenligner det med tabet af et familiemedlem eller en nær ven viser med al tydelighed dyrenes betydning for os mennesker," siger Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring.

Alle føler tristhed ved hundens eller kattens død

Alle kæledyrsejere i undersøgelsen svarer, at de følte sig triste i forskellig grad ved tabet af et kæledyr. Halvdelen af katteejerne oplevede lige så meget sorg som hundeejerne, og sammenlignede det med tabet af et familiemedlem.

Blot hver tredje hunde- og katteejer synes, at det er hårdere at sige farvel til en nær person end til en firbenet ven.

Hvornår bør man afslutte sit kæledyrs liv?

For langt de fleste dyreejere er tidspunktet, hvor man beslutter at ende sit kæledyrs liv, når der ikke længere er behandlingsmetoder, der kan lindre dyrets smerter, eller når det ikke længere kan leve et naturligt liv. Kun én procent svarede, at det altid er forkert at aflive dyr, og at de foretrækker en naturlig død.

"Langt de fleste ser ud til at være enige i, at dyret ikke skal leve med smerter, men også at det skal kunne leve ud fra sine naturlige behov," siger Lotte Evers.

De fleste hunde og katte ånder ud hos dyrlægen

De fleste hunde og katte tager deres sidste åndedrag på en dyrlægeklinik, hvor de bliver aflivet af en dyrlæge, mens kæledyrsejeren er til stede.

At få hjemmebesøg og aflive dyret i hjemmet er en mulighed, som blot 13 procent af kæledyrsejerne foretrækker.

"Det kan faktisk være en god måde at sige det sidste farvel. At lade dyrlægen aflive dyret derhjemme kan gøre oplevelsen mere tryg og skabe ro hos både kæledyrsejere og dyr i det sidste øjeblik sammen, men er selvfølgelig noget, der ofte må planlægges lidt tid i forvejen." siger Lotte Evers.

Kremering og gravsted i haven

Undersøgelsen viser også, at mere end halvdelen af hundene kremeres efter deres bortgang, mens hver fjerde hund får deres gravsted i haven. Blandt katte er kremering lige så almindeligt som at begrave katten i haven.

Du må normalt gerne begrave kæledyr i haven. Dog under den forudsætning, at nedgravningen ikke må være i strid med miljølovgivningen eller anden lovgivning.

"Når man skal tage stilling til, hvad der skal ske med kæledyret efter bortgang, bør man undersøge, hvad der gælder i den kommune, man bor i," siger Lotte Evers.

Kilde: Undersøgelsen er foretaget af Agria Dyreforsikring i samarbejde med analyseinstituttet Xtreme. Undersøgelsen bygger på svar fra 582 hundeejere og 580 katteejere.

Kæledyr
Undersøgelse: Vi har mange bekymringer omkring vores kæledyrs trivsel 

Det ikke kun er lykke og glæde man investerer, når man har en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet, skriver Agria Dyreforsikring, som henviser til, at en ny undersøgelse viser, at 60 procent af de danske hunde- og katteejere bekymrer sig mere om deres dyr…

Læs mere
Kæledyr
Juleforkælelse truer din hund 

Juletiden med fed mad og ferie på sofaen står for døren, og for mange danske hundeejere er det helt naturligt at ville inddrage deres firbenede familiemedlem i hyggen. Men selvom det kan være fristende at forkæle den potede følgesvend med afslapning, kringler og andesteg, er det dog vigtigt, at…

Læs mere
Kæledyr
Reflekser redder hundens og kattens liv 

I efteråret kan tåge og mørke gøre det svært at opdage en hund eller kat på vejen. Brug af reflekser kan redde liv; en god refleks kan ses på 140 meters afstand, når den bliver ramt af en lyskegle, mens en hund, en kat eller et menneske uden refleks ofte først er synlig ved ca. 20 meters afstand.

Læs mere
Kæledyr
Hunde populære hos seniorer 

Hunde er godt selskab, hjælper til med den daglige motion og øger livskvaliteten for alle mennesker, men måske i særlig grad for ældre. Næsten en fjerdedel af Agrias kunder er over 65 år og finder glæde ved at have en firbenet ven ved sin side. Her giver Agrias hundespecialist Lotte Evers gode råd…

Læs mere
Kæledyr
Hold hunden fra grillmad, ispinde og giftige alger 

Maveproblemer topper statistikken over årsager, som sender hunde til dyrlægen om sommeren. Ofte skyldes skaderne rester fra grillmad, ispinde og alger i badevandet, men årsagen til ondt i maven kan også være tudseforgiftning. Læs hvad du skal holde øje med.

Læs mere
Kæledyr
Vælg hundepasseren med omhu – sådan dækker forsikringen 

Mange hundeejere står i et dilemma inden de skal afsted på ferie. Skal hunden passes hos naboen eller på en hundekennel? Her skal hundeejere vide, at det kan blive en dyr affære at lade naboen eller venneparret passe hunden. Forsikringen dækker nemlig ikke ved privat pasning.

Læs mere
Kæledyr
I 2023 hedder hunden hverken Bjarne eller Benny 

Lad det være sagt med det samme: Buller, Bjarne, Benny og Buster, ligger ikke blandt tidens mest populære hundenavne. Derimod trender navnet Balder, som i år ligger nummer tre på listen - kun overgået af Eddie og Charlie.

Her bringer vi listen over tidens mest populære hundenavne, og top 10-listen…

Læs mere
Kæledyr
Hund og kat i seng og soveværelse? 

Hunde er selskabelige og kan slet ikke få nok at den nære kontakt til deres ejere. Har de først én gang fået lov til at spendere natten i dobbeltsengen, så kan man være helt sikker på, at de står forventningsfulde og logrer ved foden af sengen, aftenen efter. Katte er ofte mindre sociale, alligevel…

Læs mere
Kæledyr
Her er, hvad du skal tænke på, inden du gør anskaffer kat 

En kat kan være et godt bud på en hyggelig husven, men skal det være en killing eller en voksen kat? En racekat eller en almindelig huskat?

Læs mere
Kæledyr
Allergi er hos hunde 

Hver femte hund, der besøger dyrlægen, kommer pga. hud- og øreproblemer. Ikke alle hud- og øreproblemer skyldes allergi, men det er ofte tilfældet. Hvor vi mennesker som regel får allergisymptomer som kløende øjne og en næse, der løber, får hunde i stedet symptomer fra ører og hud.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Skamfuld, af Christian Hjortkær

Med bogen ’Skamfuld’ lægger teolog Christian Hjortkjær op til en vigtig debat og samtale med vores børn og unge om den ydmygende, ubehagelige og oftest ufrugtbare følelse, vi får, når vi ikke lever op til vores egne eller andres forventninger.

Læs mere
I min tid – Erindringer, af Ulla Terkelsen

Ulla Terkelsen er en sand legende i dansk journalistik. Siden 1960'erne har hun som udenrigskorrespondent rejst verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper. Hendes unikke evne til at være til stede, hvor historien udfolder sig, og til at finde det særlige og vedkommende i de…

Læs mere
Shopping
^