Kategori: Julemad

Svensk jul: Lingonsylt 

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er smagen af nordisk efterår, og godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Det er super nemt at råsylte bær. Sådan gør du:

  • Rengør 200 g. tyttebær.
  • Vend dem sammen med 100 g sukker i en skål.
  • Alt efter smag og behag, kan man vælge at purere bærrene ved at mose dem med en gaffel.
  • Herefter skal sukker og bær trække et par timer inden servering.
Plumkage - smagen og duften af jul
Julemad
Plumkage - smagen og duften af jul  

Her får du opskriften på en duftende, dejlig plumkage – fuld af krydderier og frugt. Den originale opskrift byder at kagen overhældes med rom, men her har vi valgt en lidt lettere udgave uden ...

Læs mere
Julemad
Håkonskager  

En nem opskrift, hvor børnene også kan være med. Dejen skal nemlig både æltes godt med hænderne og rulles - og den slags er børn mægtig gode til :o)

Læs mere
Julemad
Peanut butter cookies 

Amerikanske cookies med saltede, ristede peanuts, jordnøddesmør og mørk chokolade. Et skønt alternativ til danske julesmåkager. Af opskriften får du en stor portion, men så har du også til f.eks. en værtindegave. De store flotte kager holder sig lækre i glas - og med låg på varer de måske også lidt…

Læs mere
Jule-rødkåls-coleslaw
Julemad
Julerødkålscoleslaw 

Frisk, sprød rødkål i herlig coleslawsalat med vineddike og dijonsennep.

Læs mere
Julemad
Sprød rødkålssalat 

En helt vidunderlig sprød rødkålssalat med tørrede kirsebær, mandler og feta - en julespecialitet fra Claus Meyer!

Læs mere
Julemad
Nøddesteg med champignon indbagt i sprød filodej 

Skøn julemenu udviklet af kok Bent J. Megzari Andreasen fra Dansk Vegetarforening: Nøddesteg med champignon indbagt i sprød filodej, rødkål, rosenkål, kartoffelmos og ribssauce.

Læs mere
Julemad
Decemberboller med nisseøl 

"Disse decemberboller er lige sådan en type boller, jeg kan lide," fortæller forfatter og madskribent, Sif Orellana, om de lækre boller, vi her bringer opskriften på.

"De er både mørke og fiberrige på grund af grahamsmelet og nisseøllen, og så er de fyldt med skønne, hakkede nødder, figner og…

Læs mere
Selleri-æblesalsa
Julemad
Selleri-æblesalsa til julens pølsebord 

Svenske O.P. Anderson har bedt madblogger og kogebogsforfatter, Marie Melchior, om at udvikle inspirerende opskrifter på julefrokostretter, der matcher deres forskellige aquavitter. Her får du hendes opskrift på selleri-æblesalsa, som passer perfekt til julens pølsebord med et udvalg af italienske,…

Læs mere
Tre varme drikke til julen
Julemad
Tre varme drikke til julen 

Når mørket sænker sig, og den kolde vintervind får sneen til at fyge, findes der intet bedre end at samle familie og venner til hyggeligt samvær inden døre. Her er tre enkle opskrifter på drikke, som smager og varmer. Opskrifterne er udviklet af Dansukker.

Læs mere
Julemad
Sild på julefrokostbordet 

Skal der også sild på dit juleforkostbord, så bringer vi her seks lækre sildeanretninger udarbejdet af kokken Claus Holm for Glyngøre.

"En god sildemad kan bestå af mange ting. Den gode gamle traver med rugbrød, sild, løgringe og et æg ér virkelig god. Men det er der også andet der er. Fx er der…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^