Rustikt madbrød med øl og sirup

Kategori: Julemad

Rustikt madbrød

Rustikt madbrød med øl og sirup 

Flot og lækkert madbrød med øl, rug og sirup. Efterhævet i hævekurv.

Det skal du bruge:

  • 3 dl lunken vand
  • 2 dl mørk øl
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 3 spsk. sirup
  • 25 g gær
  • 150 g rugmel
  • ca. 300 g hvedemel


+ en hævekurv


Sådan gør du:

  • Rør lunken vand, øl, olie, salt og sirup sammen i en skål 
  • Rør gæren ud i blandingen 
  • Rør rugmel ud i blandingen 
  • Tilføj hvedemel, lidt ad gangen, mens du rører 
  • Dejen skal æltes godt. Den er klæg, så tag lidt mel på hænderne, når du ælter
  • Læg dejen til hævning i skålen 1 times tid
  • Tag dejen ud af skålen, ælt den let igennem og form dejen til en kugle 
  • Drys hævekurven godt med mel, og læg dejkuglen i kurven
  • Lad dejen efterhæve lunt og tildækket 1 time
  • Vend forsigtigt, så mønsteret fra kurven bevares, dejen ud på en bageplade
  • Bag brødet på nederste rille i forvarmet ovn ved 210 grader i ca. 40 minutter til brødet lyder hult, når du banker på den sprøde skorpe
  • Afkøles på rist
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin 

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på…

Læs mere
Julemad
Opskrift på andesteg og -sauce 

Den store aften venter lige om hjørnet, og alle ingredienser og opskrifter til julemiddagen skal være i hus. Vi iler med at bringe vores bedste opskrift på julemiddagens absolutte favorit: Klassisk andesteg og andesauce.

Læs mere
Julemad
Hemmeligheden bag brunede kartofler 

Hemmeligheden bag den rette gyldne kulør på de brunede kartofler er, at panden har den helt rigtige temperatur, når kartoflerne vendes i. Sukkeret som kartoflerne skal vendes i skal være smeltet, og smørret skal være brusende, men ikke brændt.

Læs mere
Julemad
Sådan tilbereder du en god gløgg 

Når du skal vælge en rødvin til at lave gløgg af, skal du ikke række ud efter den bedste og dyreste flaske på hylden. Vælg i stedet en vin i mellempris-klassen, gerne af kraftig karakter.

Læs mere
Julemad
Klassisk risalamande 

Lækker, let og luftig risalamande...

Læs mere
Jul
Stop Spild Af Mad: Sådan sparer du nemt på julens madbudget - og nedbringer madspild 

I lyset af inflation og stigende fødevarepriser bliver julen i år for mange danskere rigtig dyr. Det fremgår klart af seneste tal fra Danmarks Statistik, der viser at priserne på fødevarer det seneste år er steget med 16,5%.

Som følge af det, svarer 1 ud af 5 danskere, ifølge en undersøgelse…

Læs mere
Julemad
Sprøde, krydrede pebernødder redder julen 

Ifølge et gammelt mundheld, så er det vigtigt at folk på julevisit bliver budt på lækkerier, fordi man ellers risikerer at de ødelægger den gode stemning ved at bære julen ud.

Men med en kagekasse fuld af hjemmebagte pebernødder, er der ingen farer for den slags. De er nemlig så lækre, at man…

Læs mere
Julemad
Kandiserede æbler med hasselnøddekerner 

Få julegodter er så festlige at se på som kandiserede æbler - og så er den syrlige æblesmag blandet med sprød, kandiseret sukker, en himmelsk mundfuld. Det er hverken svært eller særlig tidskrævende, at lave æblerne. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving 

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,…

Læs mere
Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen 

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^