Kategori: Julemad

Opskrift: Konfektkugler - små himmelske mundfulde 

Prøv nye, delikate variationer af hjemmelavet julekonfekt. Her er det konfektkugler med bla. krokant, blød nougat og salmiak-lakrids.

1. Kaffekugler

Ca. 10 stk.

Ingredienser

  • 100 g rå marcipan
  • 50 g mørk kogechokolade
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 1 spsk kaffearoma 
  • Kakao til pynt

Opskrift

  • Smelt kogechokoladen og ælt den med marcipan, kaffe og kaffearoma.
  • Stil massen koldt et par timer. Når chokoladen afkøles bliver massen mere massiv og n nemmere at arbejde med.
  • Form kugler af massen, og rul i kakao.
  • Opbevares køligt

2. Krokantkugler

Ca. 10 stk

Ingredienser

  • 130 gram sukker
  • 100 gram hakkede hasselnødder
  • 150 g mørk chokolade
  • Hakkede hasselnødder til pynt

Opskrift

  • Smelt, ved svag varme, sukker på en pande sammen med de hakkede nødder. Når sukkeret er smeltet vendes karamelmassen ud på en bradepande beklædt med bagepapir og gerne også med olie, så karamellen slipper let. Lad karamellen afkøle helt inden den hakkes groft med en savtakket kniv.
  • Ælt krokanten ind i marcipanen, og tril massen kugler.
  • Dyp kuglerne i smeltet chokolade * og vend dem i hakkede hasselnødder
  • Sæt kuglerne til tørre på et stykke bagepapir
  • Opbevares køligt

* Se videoen nederst, hvor Odense Marcipan viser, hvordan du temperer chokoladen, så du får en flot, blank overtrækschokolade.


3. Mandel, nougat og salmiak-lakrids

Ca. 20 stk.

Ingredienser

  • 100 g smuttede mandler
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl vand
  • 200 g blød nougat
  • Salmiakpulver
  • Lakridspulver

Opskrift

  • Kom de hele mandler, sukker og vand i en pande og varm op ved kraftig varme og under omrøring til sukkeret smelter.  
  • Hæld mandelmassen ud på et stykke bagepapir, spred mandlerne fra hinanden, og lad dem køle af.  
  • Bræk de afkølede mander fra hinanden og svøb dem hver i sær i en skive blød nougat.
  • Form forsigtigt til kugle og rul kuglen i en blanding af salmiak- og lakridspulver.
  • Opbevares køligt

4. Pistaciekugler

Ca. 10 stk. 

Ingredienser

  • 100 g rå marcipan
  • 30 g usaltede pistacienødder
  • 150 g overtrækschokolade
  • Hakkede pistacienødder (gerne med salt) til pynt

Opskrift

  • Blend pistacienødderne fint, og bland dem med marcipanen.
  • Form kugler af massen, og sæt dem på køl en halv time.
  • Dyp marcipankuglerne i smeltet chokolade *, og rul dem i finthakket pistacienødder.
  • Sæt dem til tørre på et stykke bagepapir
  • Opbevares køligt

* Se videoen nederst, hvor Odense Marcipan viser, hvordan du temperer chokoladen, så du får en flot, blank overtrækschokolade.


Plumkage - smagen og duften af jul
Julemad
Plumkage - smagen og duften af jul  

Her får du opskriften på en duftende, dejlig plumkage – fuld af krydderier og frugt. Den originale opskrift byder at kagen overhældes med rom, men her har vi valgt en lidt lettere udgave uden ...

Læs mere
Julemad
Håkonskager  

En nem opskrift, hvor børnene også kan være med. Dejen skal nemlig både æltes godt med hænderne og rulles - og den slags er børn mægtig gode til :o)

Læs mere
Julemad
Peanut butter cookies 

Amerikanske cookies med saltede, ristede peanuts, jordnøddesmør og mørk chokolade. Et skønt alternativ til danske julesmåkager. Af opskriften får du en stor portion, men så har du også til f.eks. en værtindegave. De store flotte kager holder sig lækre i glas - og med låg på varer de måske også lidt…

Læs mere
Jule-rødkåls-coleslaw
Julemad
Julerødkålscoleslaw 

Frisk, sprød rødkål i herlig coleslawsalat med vineddike og dijonsennep.

Læs mere
Julemad
Sprød rødkålssalat 

En helt vidunderlig sprød rødkålssalat med tørrede kirsebær, mandler og feta - en julespecialitet fra Claus Meyer!

Læs mere
Julemad
Nøddesteg med champignon indbagt i sprød filodej 

Skøn julemenu udviklet af kok Bent J. Megzari Andreasen fra Dansk Vegetarforening: Nøddesteg med champignon indbagt i sprød filodej, rødkål, rosenkål, kartoffelmos og ribssauce.

Læs mere
Julemad
Decemberboller med nisseøl 

"Disse decemberboller er lige sådan en type boller, jeg kan lide," fortæller forfatter og madskribent, Sif Orellana, om de lækre boller, vi her bringer opskriften på.

"De er både mørke og fiberrige på grund af grahamsmelet og nisseøllen, og så er de fyldt med skønne, hakkede nødder, figner og…

Læs mere
Selleri-æblesalsa
Julemad
Selleri-æblesalsa til julens pølsebord 

Svenske O.P. Anderson har bedt madblogger og kogebogsforfatter, Marie Melchior, om at udvikle inspirerende opskrifter på julefrokostretter, der matcher deres forskellige aquavitter. Her får du hendes opskrift på selleri-æblesalsa, som passer perfekt til julens pølsebord med et udvalg af italienske,…

Læs mere
Tre varme drikke til julen
Julemad
Tre varme drikke til julen 

Når mørket sænker sig, og den kolde vintervind får sneen til at fyge, findes der intet bedre end at samle familie og venner til hyggeligt samvær inden døre. Her er tre enkle opskrifter på drikke, som smager og varmer. Opskrifterne er udviklet af Dansukker.

Læs mere
Julemad
Sild på julefrokostbordet 

Skal der også sild på dit juleforkostbord, så bringer vi her seks lækre sildeanretninger udarbejdet af kokken Claus Holm for Glyngøre.

"En god sildemad kan bestå af mange ting. Den gode gamle traver med rugbrød, sild, løgringe og et æg ér virkelig god. Men det er der også andet der er. Fx er der…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^