Kategorier: Jul  -  Julemad

Klassiske jødekager 

Fine, klassiske jødekager drysset med kanelsukker og hakkede mandler, er storfavorit i julen.

Måske har du undret dig over, hvorfor de små, fine kager hedder jødekager. Ifølge Wikipedia opstod betegnelsen i 1700-tallet, fordi denne type kage blev solgt af jødiske bagerier.

Her får du opskriften!

Ca. 80 stk.

Ingredienser:

  • 275 g hvedemel
  • 200 g smør
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 1 æggehvide til pensling
  • 50 g mandler
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk kanel


Opskrift:

  • Smuldr mel og koldt smør til en grynet masse
  • Tilsæt hjortetaksalt blandet med sukker
  • Pisk ægget let, kom det i og ælt det sammen til en ensartet dej
  • Tril dejen til en rulle med en diameter på ca. 5 cm.
  • Pak dejen ind i plastikfolie, og læg den i køleskabet i 2-3 timer
  • Skær tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir
  • Pensl kagerne med æggehvide
  • Bland sukker, kanel og mandler, og strø det hen over kagerne
  • Bag kagerne på næstøverste rille i forvarmet ovn ved 200 C, indtil de er let lysebrune (ca. 8-10 minutter)
  • Afkøl kagerne på rist og opbevar dem i kagedåse
Julemad
Opskrifter til julemiddagen 

Her får du alle opskrifterne til julemiddagen, komplet med den perfekte andesteg, flæskesteg med sprøde svær, waldorfsalat, brunede kartofler, saucer og herlige rødkålssalater.

Læs mere
Julemad
Sif Orellana Havregrynssnebolde  

"Havregrynskugler er for mig indbegrebet af jul" fortæller Sif Orellana. "Som barn sad jeg ved siden af min søster, ved en lille lav bordplade, der kunne trækkes ud i vort køkken, med en stor skål foran mig og et skære- bræt til at rulle havegrynskuglerne ud på. En enkelt blev vist sneget ind i…

Læs mere
Julemad
Claus Holm: Sådan tilbereder du en klassisk kryddersildemad 

Varme krydderier som kanel og allehånde går utrolig godt i spænd med skønne, skinnende fuldfede sild. Det har mange danskere sandet til et utal af julefrokoster, påskefrokoster osv., når de har sat tænderne i en god kryddersild. Men ifølge kokken Claus Holm skal vi ikke nøjes med sild til særlige…

Læs mere
Julemad
Gode brød 

Der skal brød til julebordets lækkerier. Her bringer vi opskrifter på skønne brød for enhver smag.Gode rustikke madbrød, bagels, knækbrød og flere slags boller.

Læs mere
Julemad
Astma-Allergi Danmark inspirerer til julemad uden allergi 

Med nødder og mandler i julekonfekten, mælk i chokoladekalenderen og saftige juleappelsiner i frugtkurven, så er julen fyldt med potentielle fælder for fødevareallergikere, skriver Astma-Allergi Danmark. Derfor gælder det om, at være ekstra opmærksom i juletiden, hvis du har fødevareallergi.

Læs mere
Rimmet laks og fennikelsalat
Julemad
Rimmet laks og fennikelsalat 

Svenske O.P. Anderson har bedt madblogger og kogebogsforfatter, Marie Melchior, om at udvikle inspirerende opskrifter på julefrokostretter, der matcher deres forskellige aquavitter. Her får du hendes opskrift på rimmet laks med snaps, fennikel og appelsinskal - og fennikelsalat.

Læs mere
Julemad
Tunsalat opskrift 

Der skal også være plads til en let og lækker tunsalat på julefrokostbordet ...

Læs mere
Julemad
Rødkål med fennikel og appelsin 

Denne friske og sprøde rødkålssalat med syltet appelsin og fennikel, er et friskt og lækkert indslag på julebordet. Server den iskold!

Læs mere
Mortens Aften 2015
Julemad
Mortens Aften 2015 

På tirsdag den 10. november fejres Mortens Aften - en slags generalprøve på julemaden med and og rødkål på bordet. Her får du opskrifterne.

Læs mere
Julemad
Smørrebrød: Æg & rejer 

Smørrebrød med æg og rejser hører også til det traditionelle julefrokostbord ...

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^