Rimmet laks med snaps, fennikel og appelsinskal
Ingredienser:
- 1 lakseside
- 2 spsk sukker
- 2 spsk Maldon seasalt
- ½ dl O.P. Anderson Klar (snaps)
- 1 appelsin
- 3 spsk hele fennikelfrø
Sådan gør du:
Bland sukker og salt sammen til det er helt blandet sammen. Fjern nervebenene i laksen og skær skindet af, eller få fiskehandleren til at gøre det. Læg laksen i en bradepande eller fad. Hæld snapsen udover. Riv skallen fint af appelsinen. Smør begge sider af laksen ind i appelsinskal og fennikelfrø. Fordel herefter sukker og salt blandingen på begge sider af laksen.
Pak fadet i plastfilm. Sæt laksen i køleskab i mindst 1 døgn.
Fjern alt det der ligger ovenpå laksen. Skær herefter laksen i tynde skiver.
Husk at sige til fiskehandleren hvad laksen skal bruges til. Ellers anbefales det at rå fisk skal have været nedfrosset ved -20°C i mindst 24 timer.
Laksen holder sig i 5-6 dage på køl.
Fennikelsalat
Ingredienser:
- 1 fennikel med top
- 1 æble
- 1 bundt dild
- 1 appelsin
- 50 gr hasselnødder
- 4 spsk appelsin saft
- 2 spsk hasselnøddeolie
- Havsalt og friskkværnet peber
Sådan gør du:Snit fenniklen tyndt på et mandolinjern. Gem lidt af toppene. Skær æblet i skiver med skræl og herefter i tynde stave (julienne). Hak dild og fennikeltop. Skræl appelsinerne, og fjern så meget som muligt af den lidt bitre, hvide hinde. Skær appelsinerne i fileter/smalle både med en skarp kniv. Hak hasselnødderne groft. Vend alle ingredienserne sammen til salaten. Dryp appelsinsaft og hasselnøddeolie udover. Krydr med havsalt og friskkværnet peber.
Fotograf: Betina Hastoft