Snaps til andet end en sild
De to populære aquavitter fra O.P. Anderson kan nydes til meget andet end en traditionel sild, hvilket O.P. Anderson og Marie Melchior vil hjælpe danskerne med at udforske til dette års mange julefrokoster.
”Snaps har i mange år været tæt forbundet med en sildemad, men jeg håber, at danskerne har mod på at bruge snapsen i flere sammenhænge. Hvis man tillader sig selv at tænke lidt ud over sild og traditionel julefrokostmad vil man opdage, at snapsen kan bruges til meget mere”, fortæller Marie Melchior og fortsætter: ”Snaps skal ikke kun drikkes til maden – den skal bruges i maden som en ny og anderledes ingrediens. Den kan for eksempel indgå i en marinade for at give en markant smag, eller nydes til utraditionelle juleretter som italiensk og fransk pølse”.
O.P. Andersons to slags aquavit Original og Klar passer perfekt til skandinavisk mad såsom skaldyr, røget laks og forskellige slags sild. De er begge fyldige og krydrede med en tydelig smag af kommen, anis og fennikel, men kan bruges forskelligt og til andet end sild:
”Den klare aquavit går rigtig godt til alle havets retter da den har en frisk smag af dild og citronskal. Den originale aquavit kan bestemt også nydes til disse retter, men går, på grund af dens kraftige og krydrede smag, også rigtig godt til modnede oste, grillet kød og det store pølsebord”. Begge slags aquavit kan naturligvis nydes til den traditionelle sild, og her kan den originale med fordel nydes til en krydret sild, hvor den klare udgave går godt til karrysild, fortæller Marie Melchior.
Omhu og kvalitet i højsæde
Svenskerne kæler for deres aquavit, der får lov at lagre 8 måneder på egetræsfade for at opnå en god balance og blødhed. Når den er færdiglagret, hældes den på flasker, der med sine grønne og røde farver vil pynte flot på ethvert julebord.
O. P. Anderson forhandles hos bl.a. Kvickly, Bilka, SPAR og SuperBest landet over til en vejledende pris á 139,95 kr.
Opskrifterne
Kategori: Julemad
