Hans og hendes huer 

Den 14. februar er det Valentine, dagen hvor man, ifølge den amerikanske tradition, skal gøre sig særlig umage med at gøre noget rart for kæresten. Og du kan da for eksempel lige nå, at strikke et par 'hans & hendes' huer !

Opskriften er fra Anna Wilkinsons dejlige bog 'Lær at strikke, elsk at strikke', som indeholder 20 fristende strikkeopskrifter. Det er kulørt, sjovt og superlækkert, og Anna Wilkinsons designs klæder enhver. Så hvis du altid har haft lyst til at lære at strikke eller blive bedre til det, men stadig mangler nogle fristende og moderne opskrifter at gå i gang med, så er dette en bog for dig. Bogen er udgivet af forlaget Turbine.

________________________________


Strikkeopskrift: Hans og hendes huer

Størrelse
Onesize, passer de fleste mænd og kvinder.

Du får brug for:
- Blue Sky Alpaca Bulky 41 m/100 g) i følgende farver:
Til farveforløb 1
A 1 x 100 g nøgle i sennep (Bulky, Curry)
B 2 x 100 g nøgler i pink (Bulky, Azalea)
Til farveforløb 2
A 1 x 100 g nøgle i naturhvid (Bulky, Angora)
B 2 x 100 g nøgler i mellemgrå (Bulky, Gray Wolf)

- 10 mm rundpind, 40 cm lang
- To 8 cm papskiver og saks
- Uldnål

Strikkefasthed
10 masker og 13 pinde på 10 x 10 cm med 10 mm strikkepinde i dobbeltrib (2r, 2vr-rib), når det strækkes let. Brug den størrelse pinde, der giver den rette strikkefasthed.

Forkortelse
cen dbl indt Tag 2 m løs af samtidig, 1 ret, løft de to løse masker over.

Hue
Slå 48 m op med A på 10 mm rundpind
Strik rundt, markér begyndelsen af hver pind, og fortsæt således:

P 1: * 2r, 2vr; gent fra * pinden ud.
Denne pind danner dobbeltrib (2r, 2vr-rib). Fortsæt i dobbeltrib, indtil huen måler 10 cm fra opslagningskanten.
Skift til B, og fortsæt i dobbeltrib, indtil huen måler 25 cm fra opslagningskanten. Opdel maskerne på rundpinden i seks lige store grupper, hver med 8 m. Markér begyndelsen af hver gruppe med en maskemarkør.

Form toppen
P 1: * 2r, 1vr, cen dbl indt, 2vr; gent fra * pinden ud. 36 m.
P 2: * 2r, 1vr, 1r, 2vr; gent fra * pinden ud.
P 3: * 2r, cen dbl indt, 1vr; gent fra * pinden ud. 24 m.
P 4: * 2r, 2vr; gent fra * pinden ud.
P 5: * 1r, cen dbl indt; gent fra * pinden ud. 12 m.
P 6: Strik r pinden ud.
P 7: * 2rsm; gent fra * pinden ud. 6 m.
Bryd garnet med en lang garnende. Væv garnenden gennem de resterende 6 m, og luk af.

Montering
Hæft ender på vrangsiden.
Lav en pompon med 8 cm papskiver i A
Sy pomponen fast på toppen af huen.

Rigtige mænd bærer tophue!

Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv en skøn body wash med honning og kokosolie 

Blandt honningens mange anvendelsesmuligheder gør dens unikke anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaberer den populær i hudplejeprodukter. Ved at eksperimentere med fremstilling af plejeprodukter derhjemme, kan du få et produkt med nøjagtig de ingredienser, der bedst egner sig til din hud.

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Fremstil selv duftende læbepleje 

Det er super nemt og enkelt selv at fremstille læbepomade. Med ganske få ingredienser, som alle fås i helsekostforretninger, kan du fremstille læbepleje med lige den duft, du holder allermest af. Grundingredienserne er lanolin, koldpresset sheasmør, bivoks og vegetabilsk olie.

Læs mere
Livsstilsmesser
Kreative Messer 2023 

For alle der passioneret nyder kreative hobby-projekter, men også for alle dem, der drømmer om, at komme i gang med et håndarbejde, venter der store oplevelser og masser af inspiration på landets Kreativ Messer.

På messerne samles udstillere, der deler ud af deres egne erfaringer, og her kan man få…

Læs mere
Hobby & DIY´s
Spadag: Lavendelolie mod angst og søvnløshed? 

Mens lavendel gennem historien har været et udbredt naturligt middel mod blandt andet angst og søvnløshed, så kniber det for moderne forskning at dokumentere virkningen. Et enkelt japansk studie bekræfter at indholdet af duftstoffet linalool i lavendel, har en afslappende effekt - i hvert fald hos…

Læs mere
Hobby & DIY´s
DIY: Byg en mistbænk af genbrugsmaterialer 

En mistbænk er som et lille drivhus der giver dine planter de bedste betingelser for at trives og gro. Den holder godt på fugt og varme, og mindsker risikoen for at der går mus og insekter i dine afgrøder.

Læs mere
Hobby & DIY´s
Sådan syr du en quilt 

Sy en skøn quilt til sommerens liggestol. Det behøver ikke være svært, for du bestemmer selv, hvor avanceret mønstret skal være. Herunder gennemgår vi opgaven - trin for trin!

Læs mere
Hobby & DIY´s
Strik en islandsk sweater  

Med den inspirerende strikkebog 'Islandsk Strik' af Oddný S. Jónsdóttir fra Forlaget Turbine, samles alt, hvad du behøver at vide om islandsk uld og strik samt 65 opskrifter på tøj til kvinder, mænd og børn udvalgt i samarbejde med Islands største garnfirma, Ístex. Her får du opskriften på en skøn…

Læs mere
Skønhed & Pleje
DIY: Genbrug dine teblade i en skøn bodyscrub  

Fremstil selv den lækreste bodyscrub med eksfolierende sukker, fugtgivende og plejende aloevera og olivenolie samt citron og duftende (genbrugte!) teblade.

Læs mere
Hobby & DIY´s
DIY: Dekorer plantepotter med neglelak 

Med neglelak kan du give dine hvide plantepotter et helt unikt og personligt touch i lige de farver, der passer dig og indretningen. Alt hvad du behøver er hvide plantepotter, neglelak i forskellige farver, træpinde til omrøring og en stor skål eller balje med vand. Et hurtigt, nemt og hyggeligt…

Læs mere
Hobby & DIY´s
Vidunderstoffet viskose - perfekt til enhver DIY 

Viskose er et yderst populært stofmateriale, som er helt ideelt til rigtig mange kreative syprojekter, fortæller Marianne Juel Vestergaard fra stofforhandleren, Juels.dk. Viskose egner sig til både fine kjoler, kært børnetøj, luftige skjorter og nederdele til varme sommerdage.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Feministisk kreabog

Fra de kreative kvinder, Sabine Lemire og Louise Gram, kommer en ny, skøn og inspirerende bog fuld af idéer og opskrifter på håndarbejdsprojekter med fokus på kvinder og kvindeliv.

Læs mere
Min flora i farver

 

Min flora i farver er en meget smuk malebog med hele 40 botaniske plancher. Blomsterne er udvalgt fra gamle udgaver af florabøger med opsætning af de enkelte planter og deres udviklingsfaser fra frø og løg til smukke blomster i alle farver.

Læs mere
Vintage Paint - Skønne forvandlinger

Materialer til maling og patinering af møbler, vægge og gulve er en stor del af danske Jeanne d'Arc Livings succes. Det mest fantastiske ved JDLs Vintage Paint er, at den er så nem at bruge og at resultatet altid overgår ens forventning. Faktisk er det så nemt at arbejde med Vintage Paint, at man…

Læs mere
Dyreriget deluxe af Millie Marotta

Både voksne og børn har fundet farveblyanter og tusser frem, og overalt ligger de storsælgende malebøger øverst på alverdens bestsellerlister. Nu kan du også være med på trenden med Millie Marottas nye, smukke malebog for voksne.

Læs mere
^