Har du bestilt ferie i et rødt land, dækker afbestillingsforsikringen ikke, men ofte påtager rejsebureauet sig risikoen. Det er dog en god idé at få det afklaret med dem, inden du bestiller rejsen.

Forsikringsselskabet: Sådan dækker rejseforsikringen hvis corona-restriktioner forhindrer rejse 

Foråret og de lysere tider har vækket danskernes ferie- og rejselyst, men mange er i tvivl om, hvordan de er dækket, hvis de bestiller sommerens rejse sydpå nu, hvor rejsevejledningen har farvet landene røde.

Hos forsikringsselskabet, Alm. Brand, oplever man i øjeblikket en stigning i antallet af kunder, der er usikre på, om forsikringen dækker, hvis de bestiller sommerferien nu i håb om, at landenes rejsevejledning skifter til gul eller grøn.

”Som udgangspunkt dækker din rejseforsikring hos Alm. Brand som normalt, hvis du rejser uden for Danmarks grænser. Dog vil vi altid opfordre til, at man følger Udenrigsministeriets anbefalinger og bliver hjemme, hvis myndighederne anbefaler det,” siger Brian Wahl Olsen, skadesdirektør i Alm. Brand.

Pakke og selvarrangeret rejse

De fleste henvendelser til Alm. Brand handler om, hvilke muligheder der er for at få pengene tilbage, hvis rejsen må aflyses på grund af corona. Og her er man både dækket, hvis man har købt en pakkerejse gennem et rejseselskab eller selv har arrangeret rejsen, så længe Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til den pågældende destination på tidspunktet, hvor rejsen er købt.

”For alle pakkerejser gælder det, at det er rejsearrangøren, der skal refundere beløbet, hvis du ikke kan rejse på grund af udmeldinger fra Udenrigsministeriet. Har du selv arrangeret rejsen, dækker vores afbestillingsforsikring, hvis Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til destinationen på købstidspunktet,” siger Brian Wahl Olsen.

Alle elementer ved en rejseforsikring er vigtige, men særligt i disse usikre tider, er en vigtig tommelfingerregel at have tjek på sin afbestillingsforsikring, inden man bestiller en rejse.
”Afbestillingen er utrolig vigtig at være opmærksom på, da meget kan nå at ændre sig i disse tider. Vores afbestillingsforsikring dækker, hvis et åbnet land pludselig lukker, ligesom vi dækker evakueringen, hvis det sker under ferien,” slutter Brian Wahl Olsen.

Det skal du tjekke, inden du bestiller en rejse sydpå

  • Refundering
    Tal med rejsebureauet om muligheden for refundering, inden du køber rejsen, så du er sikret, hvis rejsen aflyses.
  • Hvor går turen til?
    Undersøg at din rejseforsikring dækker dig på din ønskede destinationen.
  • Afbestillingsforsikring
    Vær opmærksom på, hvordan din afbestillingsforsikring dækker dig.

Har du bestilt ferie i et rødt land, dækker afbestillingsforsikringen ikke, men ofte påtager rejsebureauet sig risikoen. Det er dog en god idé at få det afklaret med dem, inden du bestiller rejsen.

Undgå selvarrangeret ferie

Hvis du selv arrangerer din rejse med fly og hotel til et rødt land, og det forbliver rødt, så dækker afbestillingsforsikringen ikke, hvis du på afrejsetidspunktet ikke kan eller ønsker at tage af sted, fordi Udenrigsministeriet fraråder indrejse til det pågældende land, og det kan være besværligt at få refunderet beløbet fra hotellet. Undersøg hvilke begrænsninger din rejseforsikring har, hvis du rejser til et orange eller rødt land. Nogle forsikringsselskaber dækker slet ikke mens andre dækker med enkelte begrænsninger.

Faktaboks:

  • Udenrigsministeriet kategoriserer landenes sikkerhedsniveauet ved at bruge fire farver: grøn, gul, orange og rød.
  • Hvis dit rejsemål er grønt, opfordrer Udenrigsministeriet dig til at bruge din sunde fornuft og være opmærksom på samme måde, som du ville være det i Danmark.
  • Hvis dit rejsemål er gult, skal du være opmærksom på din personlige sikkerhed og huske at holde dig opdateret.
  • Hvis dit rejsemål er orange, bør du genoverveje, da Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser, da risiciene forbundet med rejser til disse steder er alvorlige.
  • Hvis dit rejsemål er rødt, bør du genoverveje, da vi fraråder alle rejser til dette rejsemål. Hvis du alligevel tager afsted, opfordrer vi dig til at søge professionel sikkerhedsrådgivning.

Kilde: Udenrigsministeriet


Forbrugernyt
Svindlerne har ældre kvinder i sigtekornet - igen 

Telefonen ringer, og personen i den anden ende giver sig ud for at være fx medarbejder hos Nets' sikkerhedsafdeling, dit pengeinstitut, politiet eller noget helt fjerde. Medarbejderen siger, at vedkommende blot vil gøre dig opmærksom på, at der i øjeblikket er svindlere, som forsøger at hæve penge…

Læs mere
Forbrugernyt
COVID-19: Mindsk smitterisikoen på indkøbsturen 

Hvad skal man huske, når man skal en tur i supermarkedet? Skal man spritte fødevareemballagen af? Hvordan holder man god hygiejne i køkkenet? Og hvordan opbevarer man maden korrekt?

Vil du vide, hvad du kan gøre for at mindske smitterisikoen på indkøbsturen, så har Michael René, lektor i…

Læs mere
Forbrugernyt
Advokaten: Regler for udlejning af bolig til egne børn og familie 

Hos Danske BOLIGadvokater kommer der ofte spørgsmål vedrørende udlejning til egne børn, nærtstående familie og slægtninge. For hvordan er det nu lige med reglerne for det? Hvordan beskattes den indtægt, man opnår? Og hvordan er reglerne, hvis man som forælder køber en lejlighed og lader sit barn bo…

Læs mere
Forbrugernyt
Genbrugstrend: Mange handler genbrugstøj på nettet 

Mens landets genbrugsbutikker holder lukket, er flere begyndt at købe brugt tøj online. Det mærker man hos den sociale hjælpeorganisation, Blå Kors, som udover en lang række fysiske genbrugsbutikker, også driver webshoppen lidtsmartere.dk. De seneste to måneder har man modtaget over dobbelt så mange…

Læs mere
Vinter
Brød til vandfuglene kan sprede fugleinfluenza 

Vinterfodring af vandfugle er kutyme på denne tid af året, men de store fugleflokke kan bidrage til spredning af fugleinfluenza, som der netop er konstateret tilfælde af på Sjælland. Ifølge Dyrenes Beskyttelse så foregår fodring af vandfugle ofte fra de samme steder langs bredden, og det øger…

Læs mere
Vinter
Sne & frost: Husejers forpligtelser 

I en tid, der byder på sne og frostgrader, er fortorvene spejlglatte med øget risiko for at der sker faldulykker. Er man husejer, er man forpligtet til at følge med i vejrudsigten, når der er udsigt til sne. Fortovet skal være ryddet for sne inden man tager afsted på arbejde om morgenen, hvis det…

Læs mere
Forbrugernyt
Advokaten: Beskyt din arv - Fire råd til at minimere boafgiften 

Boafgiften er en kilde til frustration hos både arveladere og pårørende som gerne vil sikre, at arven lander det rigtige sted. En hjælpende hånd fra advokaten hjælper med at minimere boafgiften uden dårlig samvittighed.

Læs mere
Forbrugernyt
5 gode råd før du tager på udsalg på nettet 

Der er mange gode tilbud under det store januarudsalg, men man skal huske at se sig godt for inden man afgiver sin ordre, skriver Forbrugerstyrelsen, som her deler fem gode råd.

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan forhindrer du en ven i at blive spritbilist 

Restriktionerne som Covid-19 har resulteret i, betyder at mange store julefrokoster i år er aflyst. Til gengæld vil der muligvis opstå flere små, spontane sammenkomster, og her kan der være fare for at gæsterne glemmer at planlægge, hvordan de kommer hjem, advarer Rådet for Trafik. Derfor lyder…

Læs mere
Forbrugernyt
Black Friday  

Du behøver ikke storme rundt på nettet efter gode Black Friday-tilbud, for her har vi samlet et udvalg af de allerbedste med op til 50% rabat

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^