Vinblade i saltlage kender man bedst fra den græske ret, Dolmades, men her er de smukke blade brugt til at dekorere hvedebrødet.

Smukt hvedebrød med vinblad 

Med et stort, flot vinblad kan du få det smukkeste, dekorerede hjemmebagte brød. Her får du opskriften på et koldhævet, luftigt og lækkert hvedebrød, som er skønt til suppen, salaten eller til at dyppe i dip eller tapenade.

Ingredienser:

  • 7 ½ dl vand
  • 30 g. gær
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk salt
  • 1 kg hvedemel
  • Vinblad i saltlage

Tip

Vinblade i saltlage fås på glas. Dyrker man selv vin, så kan man plukke de friske blade, vaske, blanchere og derefter lægge dem i en varm, koncentreret saltlage.

 

Sådan gør du:

  • Alle ingredienserne røres og æltes sammen, gerne i røremaskine, i 10 minutter.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt dejen til koldhævning i køleskabet i 12 – 14 timer.
  • Hæld den fugtige dej ud på to plader beklædt med bagepapir. Læg et saltet vinblad midt på hvert brød.
  • Lad brødene efterhæve i 1-2 timer med et fugtigt klæde over.
  • For at få en sprød skorpe, skal brødet sprayes med vand både inden det sættes i ovnen. Brødet kan også sprayes med vand et par gange mens det bager.
  • Brødene skal først bages ved meget høj varme, dvs. 275 grader i 15 minutter.
  • Derefter skal brødene have endnu ca. 20 minutter ved 175 grader. Tjek om brødet er færdigbagt ved at banke på det med en ske. Lyder det hult, så er brødet færdigt.

Efterår
Tidens bedste krimier 

Her har du tidens mest nervepirrende og underholdende krimier fra blandt andet Jussi Adler-Olsen, Michael Katz Krefeld, Øbro & Tornbjerg, Sara Blædel, Yrsa Sigurðardóttir og Paul Cleave.

Læs mere
Efterår
Send en fin efterårshilsen  

Send fine efterårshilsner med KvindeGuidens postkort. Det er nemt - og gratis !

Læs mere
Efterår
Nyd efteråret 

Selvom vi ser frem til en weekend, hvor man nok kun glimtvis får solen at se, så er det alligevel en fortryllende oplevelse, at tage en tur i skoven. Lunt klædt på og i et par fornuftige røjser, er det skønt at opleve efterårsskovens smukke gyldne farver - og finde et stille skovbryn, hvor man i…

Læs mere
Frugt & bær på glas & flaske
Sensommer
Frugt & bær på glas & flaske 

Sensommeren er en dejlig tid, og på intet tidspunkt ses himlen så høj og blå, som i september. I skoven kan du nu være heldig at finde brombær, hyldebær, røn, hassel og hyben. I haver og plantager er blommer, pærer, blåbær og æbler modne og plukkeklar. Få mest ud af sensommerens lækkerier, og saml…

Læs mere
Efterår
Naturens køkken 

Lær hvordan du finder den danske naturs mest velsmagende bær og urter, og få mere end 100 lækre opskrifter og masser af inspiration til at bruge de vilde råvarer hjemme i dit eget køkken ...

Læs mere
Efterår
Temperaturen afgør din vintersøvn 

Selvom vintertid er lig med frostgrader og kolde nætter, skifter mere end hver anden dansker ikke over til vinterdyne, når Kong Frost banker på døren. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Ringsted Dun. Hele 57 % beholder den samme dyne året rundt på trods af vinteren og de kolde…

Læs mere
Efterår
Kan man spise æbler med stribe? 

Ind i mellem kan man stå med et dansk æble og undre sig over, hvorfor nogle af dem har stribe på skrællen. De karakteristiske striber skyldes omstændigheder i vejret under æbletræernes blomstring. Fx kan de opstå som følge af et forår med frostgrader. Striberne har dog ingen betydning for æblernes…

Læs mere
Efterår
Find de bedste spisesvampe 

Med Thomas Læssøes håndbog Find & spis de bedste svampe, har du en super overskuelig guide til de bedste danske spisesvampe.

Her får du detaljerede beskrivelser af de 30 bedste spisesvampe, og om de farligste giftsvampe, som spisesvampene kan forveksles med. Her er oplysninger om kendetegn,…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^