Kategori: Efterår
Temperaturen afgør din vintersøvn 

Selvom vintertid er lig med frostgrader og kolde nætter, skifter mere end hver anden dansker ikke over til vinterdyne, når Kong Frost banker på døren. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Ringsted Dun. Hele 57 % beholder den samme dyne året rundt på trods af vinteren og de kolde temperaturer. Derfor ender mange med at ligge og fryse om natten eller med at skrue for højt op for radiatoren og sove i for varme temperaturer.

Temperaturen er nemlig helt afgørende for vores nattesøvn. I hvert fald hvis man spørger danskerne. Hele 41 % af danskerne, mener ifølge undersøgelsen fra Epinion, at de får den bedste søvn, hvis de hverken sveder eller fryser. Derfor er det her op til den kolde vintertid en god ide at gennemgå de fysiske rammer omkring søvnen, såsom madrassen og dynens mulighed for at afgive varme.
”Det er altid en god idé at gå sit soveværelse efter i sømmene, når vi skifter årstid. Temperaturen er et af de vigtigste elementer for en god nattesøvn, og der bør ikke være over 18 grader i soveværelset. Men vi ved af erfaring, at mange skruer ekstra op for radiatoren, når det fryser udenfor, og det kan medvirke til et tungt indeklima, der forstyrrer søvnen. En god vinterdyne er oftest den bedste løsning til at ramme den rette temperatur i vinterhalvåret,” siger Lene Sand, der er marketingansvarlig for Ringsted Dun.

Klimatjek af soveværelset
Ringsted Dun giver her et par gode råd til, hvordan du får det bedste indeklima i soveværelset og dermed en god nattesøvn i de kolde vintermåneder:

  • Undgå at skrue temperaturen for højt op. En god nattesøvn kræver et udluftet soveværelse uden et alt for fugtigt indeklima. Sørg for at soveværelset er forholdsvist køligt. Den optimale temperatur at sove i er mellem 16-18 grader.
  • Det er altid bedst at have en dyne, der passer til årstiden og dit behov. Når temperaturen falder i vinterhalvåret, er det vigtigt at have en god dyne, der sørger for at holde dig varm samtidig med, at du kan bevare den rigtige temperatur i soveværelset.
  • Vælg en god dyne med dunfyld, eftersom dun naturligt regulerer temperaturen og sørger for at holde dig varm. Dunene i dynen er i princippet skabt, så de holder på varmen om vinteren og tilsvarende køler om sommeren.
  • Hvis du hører til dem, der ofte fryser ved sengetid, er det en god idé at vælge en dyne med ekstra længde, så du kan pakke dig ekstra godt ind i dynen.
  • Som hovedregel skal din dyne være mindst 30 cm længere end dig.
Efterår
Black Friday 2023 

Det store efterårsudsalg ligger helt perfekt i forhold til årets julegaveindkøb. Lige nu finder du helt suveræne tilbud hos populære bolig- og interiørbutikker, blandt andet BOBO-online, Likehome.dk, Crocca.dk, UnikkeHjem.dk og BOXdeLUX.dk.

Følg med efterhånden som vi modtager flere udsalgsvarer. …

Læs mere
Efterår
Se årets fineste adventskranse 

Smukke adventsstager, arrangeret på fad sammen med gran og pynt eller hængt op under loftet.

Her er boligbutikkernes bud på årets smukkeste adventsstager, lysspyd og kalenderlys fra blandt andet Nordal, B-Green.

Læs mere
Efterår
Caramel Apple Day: En ny tradition? 

Globaliseringen har åbent mange muligheder for menneske og samfund, og også ført til at verdens kulturelle traditioner smelter sammen. Det gælder jo fx for Halloweentraditionen og Valentinsdag, og mange andre traditioner, der især har afsæt i engelsksprogede lande. Og måske kan 'Caramel Apple Day',…

Læs mere
Efterår
Hvordan binder man en krans? 

En smuk krans lyser op og skaber stemning i efteråret. Ved selv at binde kransen, har du mulighed for at få en krans, der nøjagtigt afspejler din stil.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Efterår
Kan vinterbadning forebygge demens? 

Sæsonen for vinterbadning er godt i gang. Fra badebroerne springer de danske vinterbadere i bølgen og nyder det kolde gys. Det sætter gang i blodomløbet og vækker alle sanser, siger de, ligesom de er enige om, at vinterbadning er en yderst effektiv kur mod både træthed, dårligt humør og smerter.

Læs mere
Efterår
Vintertid 2023 - Hvornår skifter tiden og skal uret stilles frem eller tilbage? 

Hvordan er det nu med vintertid, skal uret stilles frem eller tilbage? Og overvejer de Europæiske lande fortsat at afskaffe skiftet?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig…

Læs mere
Efterår
Kæmpegræskar på over 750 kilo vinder Danmarksmesterskabet 

DM i Kæmpegræskar 2023 er netop blevet afholdt for 16. år i streg i Tivoli. 10 græskaravlere kæmpede om mesterskabstitlen. De blev dog alle slået af Jens Peder Skønager fra Ribe, der vandt med et kæmpegræskar på 784,8 kg. Nummer to i konkurrencen blev Ole Christensen fra Skanderborg med et græskar…

Læs mere
Efterår
Smilets Dag: Fredag den 6. oktober er en særlig glad dag - Sådan kan du fejre dagen 

Fredag skal der smiles, og der skal sendes smileys i lange baner. For netop på denne lidt kedelige efterårsdag fejres Smilets Dag. Dagen er en global mærkedag, der skal minde os om vigtigheden af at sprede glæde omkring os – og det kan der være hårdt brug for I en hverdag, der alt for ofte er præget…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med…

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
^