Foto: Tine K Home.

Tips om trends: 2 bud på gennemført indretningsstil 

Det behøver ikke være det store, tidskrævende projekt at få ny stil i stuen. Ved at kigge på rummets muligheder og planlægge projektet trin-for-trin, har du allerede taget første skridt til en stue, der afspejler din personlige stil.

Stilfuld stue: Hvilken indretning afspejler din personlige stil?

Mulighederne er mange, og det er altid spændende at finde ud af, hvordan elementerne i en indretning, stilmæssigt fungerer sammen. I boligmagasiner, men også her hos Amazing Living, finder du masser af inspiration til, hvordan du skaber stilen, samt indretningstips og idéer til møbler og boligtilbehør.

Her får du idéer til to smukke - men også meget forskellige - indretningsstile: Den stemningsfulde og hyggelige ’Moderne Rustik’-stil, og 50’ernes og 60’enes smukke, minimalistiske indretning med det funktionelle udtryk, enkelthed og skarpe vinkler.

Stueindretning: Moderne Rustik

Essensen af indretningsstilen ’Moderne Rustik’ er den hyggelige, hjemlige stemning. Rummet er lyst og luftigt, og indretningen en blanding af moderne møbler, som er matchet med boligtilbehør, der understreger den smukke, rustikke fornemmelse.

10 centrale elementer der definerer stilen:

 1. Vægge malet med økologisk kalkmaling i lyse nuancer
 2. Løse gulvtæpper i hemp
 3. Siddemøbler - sofa, ottoman, daybed, puf og lænestol - i bomuld og hør, jordfarver og i et minimalistisk, klassisk design
 4. Enkelte ensfarvede puder og plaider indenfor samme farveskala som møblet
 5. Sofabord og sideborde i træ og jern, med rustikt udtryk og i et enkelt design
 6. Ingen gardiner, eller foldegardiner i hør
 7. Store fletkurve af vandhyacint, søgræs eller pil til grønne stueplanter, og til opbevaring af puder, plaider, strikketøj og magasiner
 8. Stentøjs gulvkrukker
 9. Gulvlamper i et let og enkelt design og loftslamper i bast
 10. Spejle i metalrammer

 

Stueindretning: 50- og 60´er funktionalisme

50- og 60´ernes letgenkendelige minimalistiske og funktionelle designstil er særlig populær herhjemme. Inspireret af den tids internationale tendenser satte møbeldesignere som Børge Mogensen, Kaare Klint, Finn Juhl, Arne Jacobsen og Hans J. Wegner, Danmark på verdenskortet, og gjorde dansk design kendt verden over.

Stilen kendetegnes af det minimalistiske og funktionelle. Her lægges vægt på enkelthed, funktionalitet, på organiske former: det skarpe og kantede kombineret med det bløde og runde, og på naturlige materialer som teaktræ, egetræ, læder og uld.  
Farvesammensætningen er unik og sammensat af modsætninger; kolde og varme kontraster, og lyse og mørke farvenuancer. Her kan ensfarvede vægge have en tapetseret kontrastvæg i tidens mønstre, eller de okkergule vægge skabe kontrast og sammenhæng til de lysere okkergule møbler. Tekstiler er puritanske og  ’fornuftige’, og det stramme udtryk synes understreget yderligere af nogle få iøjnefaldende elementer som fx stilistiske storblomstrede eller geometriske mønstre.

10 centrale elementer der definerer stilen

 1. Vægge i fx lys okkergul, douche grøn eller bordeaux, og evt. kontrastvæg i en mørkere farvetone i samme farveskala
 2. Løse tæpper  - Ensfarvede eller evt. i en kontrastfarve til møblementet eller væggens farve
 3. Væghængte lette reoler i mørkt lakeret træ, fx valnød
 4. Siddemøbler – sofa, ottoman, puf, lænestole i 50´er design - let og enkelt, lakeret palisander eller valnød
 5. Bogreol palisander eller valnød
 6. Sofabord og sideborde: Firkantede eller rektangulære i teak eller palisander
 7. Loft til gulv gardiner
 8. Malerier med geometriske figurer; cirkler, kvadrater, rektangler, ovaler. Decospejle.
 9. Nips fx. klassiske træfigurer. Men husk: ikke for mange pyntegenstande – ‘Keep it simple’.
 10. Belysning: Loftslamper i metal og team, og i et minimalistisk, industrielt design. Bordlamper på metalfod og glasskærm
Bolig & Design
House Nordic - Smukt og robust i teak 

Det er sommer, og lige nu er haveejere i gang med indretning af terrassen og de grønne kvadratmeter. Udvalget af havemøbler bliver nøje studeret og overvejet, og her er den store favorit teaktræsmøbler.

Når teak er så ideelt til havemøbler, så er det ikke kun fordi det er en fantastisk smuk…

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen sommerkollektion 2024 - Inspiration til uderummet 

Med Broste Copenhagens nye kollektion får du frisk inspiration til sommerlivet med nyheder skabt til at indrette haven, terrassen og altanen til et afslappet fristed og en grøn oase.

Læs mere
Boligstil: Kulørt Bauhaus retro
Bolig & Design
Shopping: Interiør inspireret af modern art 

Indretning inspireret af 60´ernes og 70´ernes er hot, og her i 2024 er stilens dristige farvekontraster, rene linjer og enkelt design igen at se i møbler og interiør. Se med og få inspiration til ny, skøn indretning.

Læs mere
Indret soveværelset praktisk og stemningsfuldt i nordisk stil.
Bolig & Design
Boligstil: Skab dit drømmesoveværelse 

Af alle hjemmets rum, er soveværelset som regel det rum, der indretningsmæssigt lægges mindst vægt på. Måske skyldes det, at soveværelset jo sjældent vises frem – og måske derfor kommer det nemt til at fungere som opmagasineringsrum for rod og ragelse.

Men i virkeligheden bør enhver have et rart og…

Læs mere
PK22™ af Poul Kjærholm hos Fritz Hansen
Bolig & Design
Bauhaus - Funktionalitet og enkelhed 

Bauhaus-stilen er let genkendelig med sine rene linjer og funktionelle designs, og er man vokset op i 60'erne, har man uden tvivl stødt på møbler og indretning i stilen.

Læs mere
Bolig & Design
Vægmaling: Farvetrends 2024 

Savner du inspiration til en ny vægfarve, så tjek årets trendfarver 2024 fra Pantone og anerkendte malingsproducenter. 

Læs mere
Sådan anvender du et farvehjul
Bolig & Design
Guide til valg af vægfarve 

At vælge farver til hjemmets vægge er en beslutning, der kræver mange overvejelser. En forkert farvetone, der ikke matcher rummets karme, loft og interiør, kan det forstyrre harmonien og sammenhængen i rummet. Ved at sætte dig ind i, hvordan farver og nuancer fungere sammen, og forstå og bruge…

Læs mere
Her er navnet på din yndlingsfarve
Bolig & Design
Hvad hedder farven? Find navnet her 

Farver er ikke blot en visuel oplevelse, men også en dør til følelser og sanser. Når vi ser på naturens farvepalet, fra det dybe blå i havet til den blide pastel ved solnedgang, åbnes der for en verden fuld af skønhed. Farverne i naturen kommer fra komplekse samspil mellem lys og materiale. For…

Læs mere
Find inspiration til haveindretning i de nye kollektioner
Bolig & Design
Havemøbler: Find inspiration til haveindretning i de nye boligkollektioner  

Skab den dejligste sommerstemning i haven og på terrassen med de nyeste havemøbler fra de aktuelle forår/sommer interiørkollektioner. Udforsk de nye indretnings trends og tendenser fra danske kvalitetsbrands som Ib Laursen, House Doctor og Tine K Home, og bliv inspireret til praktisk og smuk…

Læs mere
Bolig & Design
Lexinton Summer Collection 2024 

Med sit nordiske twist og tidløse design er Lexinton Company et brand, der på smukkeste vis fanger New England-stilen. Deres kollektioner af møbler, interiør og tekstiler emmer af charme og skandinavisk livsstil, der indfanger essensen af stranden, himlen og havet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres…

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har…

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^