Indret soveværelset praktisk og stemningsfuldt i nordisk stil.

Gør dit soveværelse til et drømmested med harmoniske farver, sparsomme møbler og lyskilder, der skaber hygge. Foto: byNord

Boligstil: Skab dit drømmesoveværelse 

Af alle hjemmets rum, er soveværelset som regel det rum, der indretningsmæssigt lægges mindst vægt på. Måske skyldes det, at soveværelset jo sjældent vises frem – og måske derfor kommer det nemt til at fungere som opmagasineringsrum for rod og ragelse.

Men i virkeligheden bør enhver have et rart og ryddet soveværelse øverst på ønskelisten, for man har brug for et eget stillerum, hvor man kan trække sig tilbage, slappe af og lade op. Et rum med en hyggelig atmosfære, hvor man kan finde ro, få en god nats søvn, og føle sig frisk og veludhvilet, når man vågner.

Inspiration til indretning af soveværelse

Da soveværelser jo generelt udgør hjemmets mindste rum, så burde opgaven med at få istandsat sit soveværelse være en overkommelig opgave, fx som et hyggeligt weekendprojekt.

 • Enkle, neutrale rammer
  Det er altid dejligt med et nymalet soveværelse, og her skaber især hvide eller cremefarvede vægge og loft rene, smukke rammer for møbler og accessoires. Med et hvidmalet soveværelse, kan man overveje at tilføje farve på en enkelt eller flere vægge. Her fungerer en råhvid væg med farver med gule undertoner, fx sand, støvet grøn eller lys mocca, mens de kridhvide vægge skaber smuk kontrast til fx gråblå nuancer.
 • Skab sammenhæng med tekstiler
  Det er sjovt og spændende at bruge tekstiler i indretningen. Med tekstilernes farver, mønstre og strukturer, er det nemt at være kreativ og skabe en sammenhængende stil og stemning. Tag fx udgangspunkt i sengetøjets farver, og lad dem gå igen i puder, plaider og gardiner.

Artiklen fortsætter herunder ...

Ro og orden

 • Klædeskabe og kommoder
  Klædeskabe og kommoder optager som regel irriterende meget plads i soveværelset, men hvis man ikke ligefrem er så privilegeret, at man har plads til et walk-in closet, så kan de store møbler syne mindre iøjnefaldende, hvis de males i samme farver som væggene.
 • Sparsom møblering
  En helt enkelt og minimalistisk indretning med ganske få møbler, giver gulvplads og får rummet til at føles større - og så gør det ikke mindst rengøringen nemmere.
 • Ingen distraherende nipsgenstande
  Det kan også være en god idé at spare lidt på nipsgenstande og andet, der kan virke distraherende og påvirke den trygge og rolige stemning, der skal være i soveværelset.
  I den forbindelse er det nok ikke nødvendigt at minde om, at det er en rigtig dårlig idé at have fjernsyn i soveværelset. Talrige undersøgelser viser, at lyset fra fjernsyn, såvel som fra mobiler og computere, forstyrrer produktionen af hormonet melatonin i hjernen, og dermed kroppens døgnrytme. Og dårlig søvn påvirker, som alle ved, ens velbefindende, koncentrationsevne og hukommelse, og kan have langsigtede konsekvenser for immunforsvaret.
 • Alle ting skal have en dedikeret plads
  Sørg for opbevaringsløsninger til fx magasiner og plaider, så er det mindre sandsynligt at de havner på gulvet eller under sengen. Brug flittigt kommoder, hylder, reoler, sengeborde, kurve og opbevaringsæsker, og invester i en flot og praktisk vasketøjskurv, så alt i soveværelset har sin plads og nemt at overskue.

Artiklen fortsætter herunder ...

Den vigtige belysning

 • Jo flere lyskilder, jo bedre
  I soveværelset er der som regel brug for flere forskellige lyskilder med forskellig lysintensitet og lysspredning; loftslampen bidrager med bredt, funktionelt lys, sengelampen sikrer optimalt læselys, mens der ved spejle og garderobe er brug for punktlys.
 • Fjernbetjening og lysdæmper
  Ligesom i resten af boligen, så gælder det, at jo flere lyskilder man har, jo bedre bliver belysningen. Ved at bruge fjernbetjening, slipper man for at skulle alle lamperne igennem hver gang lyset skal tændes og slukkes, og derudover kan lysdæmpere bidrage til en fleksibel lysstyrke.
Bolig & Design
House Nordic - Smukt og robust i teak 

Det er sommer, og lige nu er haveejere i gang med indretning af terrassen og de grønne kvadratmeter. Udvalget af havemøbler bliver nøje studeret og overvejet, og her er den store favorit teaktræsmøbler.

Når teak er så ideelt til havemøbler, så er det ikke kun fordi det er en fantastisk smuk…

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen sommerkollektion 2024 - Inspiration til uderummet 

Med Broste Copenhagens nye kollektion får du frisk inspiration til sommerlivet med nyheder skabt til at indrette haven, terrassen og altanen til et afslappet fristed og en grøn oase.

Læs mere
Boligstil: Kulørt Bauhaus retro
Bolig & Design
Shopping: Interiør inspireret af modern art 

Indretning inspireret af 60´ernes og 70´ernes er hot, og her i 2024 er stilens dristige farvekontraster, rene linjer og enkelt design igen at se i møbler og interiør. Se med og få inspiration til ny, skøn indretning.

Læs mere
PK22™ af Poul Kjærholm hos Fritz Hansen
Bolig & Design
Bauhaus - Funktionalitet og enkelhed 

Bauhaus-stilen er let genkendelig med sine rene linjer og funktionelle designs, og er man vokset op i 60'erne, har man uden tvivl stødt på møbler og indretning i stilen.

Læs mere
Bolig & Design
Vægmaling: Farvetrends 2024 

Savner du inspiration til en ny vægfarve, så tjek årets trendfarver 2024 fra Pantone og anerkendte malingsproducenter. 

Læs mere
Sådan anvender du et farvehjul
Bolig & Design
Guide til valg af vægfarve 

At vælge farver til hjemmets vægge er en beslutning, der kræver mange overvejelser. En forkert farvetone, der ikke matcher rummets karme, loft og interiør, kan det forstyrre harmonien og sammenhængen i rummet. Ved at sætte dig ind i, hvordan farver og nuancer fungere sammen, og forstå og bruge…

Læs mere
Her er navnet på din yndlingsfarve
Bolig & Design
Hvad hedder farven? Find navnet her 

Farver er ikke blot en visuel oplevelse, men også en dør til følelser og sanser. Når vi ser på naturens farvepalet, fra det dybe blå i havet til den blide pastel ved solnedgang, åbnes der for en verden fuld af skønhed. Farverne i naturen kommer fra komplekse samspil mellem lys og materiale. For…

Læs mere
Find inspiration til haveindretning i de nye kollektioner
Bolig & Design
Havemøbler: Find inspiration til haveindretning i de nye boligkollektioner  

Skab den dejligste sommerstemning i haven og på terrassen med de nyeste havemøbler fra de aktuelle forår/sommer interiørkollektioner. Udforsk de nye indretnings trends og tendenser fra danske kvalitetsbrands som Ib Laursen, House Doctor og Tine K Home, og bliv inspireret til praktisk og smuk…

Læs mere
Bolig & Design
Lexinton Summer Collection 2024 

Med sit nordiske twist og tidløse design er Lexinton Company et brand, der på smukkeste vis fanger New England-stilen. Deres kollektioner af møbler, interiør og tekstiler emmer af charme og skandinavisk livsstil, der indfanger essensen af stranden, himlen og havet.

Læs mere
Bolig & Design
Boligstil: Nordisk, lyst & lækkert 

Skab den smukkeste, lette og lyse indretning ved at tilføje gyldne nuancer; creme, sand og guld til den kølige, nordiske stil. Match de hvidpigmenterede møbler med sandfarvet plys, lamper med guldfatning, spejle i guldrammer og giv plads til iøjnefaldende statement items og personlig stil.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Shopping
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres…

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har…

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^