Ny trend til dit hjem

Ny trend til dit hjem 

Lad hverdagens stemninger og indtryk være inspiration til dit hjem ...

Rå beton, vintergækker i grøftekanten eller tegltaget på nabobygningen er alle farveindtryk, der sætter kulør på tilværelsen. Lad dig inspirere af de stemninger og indtryk, du omgiver dig med i hverdagen, i naturen og i byen, og lad dem komme til udtryk i de farver og nuancer du omgiver dig med hjemme. Sådan lyder opfordringen fra Dyrup, der nu lancerer et farvekort, med næsten 100 nye farver, fordelt i fire farvetemaer.
Temaerne tager udgangspunkt i fire af tidens stærke tendenser og har fået navnene: Hvid Natur, Delikat Dekadence, Retro Drømme og Rå Industri. Fire farveretninger og stilindtryk, der tilbyder nuancer til enhver smag.
”Alt efter hvilken stilart man er til, kan alle finde inspiration til, hvordan man nemt kan forandre hjemmet og sætte et personligt og moderne præg med nye farver på både vægge og møbler”, siger Brand Manager hos Dyrup, Louise Bjørn Hansen. ”Som noget nyt har vi givet farverne navne som ’blåbær’, ’daggry’, ’lilje’ og ’havgus’, der skal sætte fantasien i gang hos de malelystne danskere. Farverne er trukket ud af alt fra slidte skilte til naturelementer og brugt i fire moderne boligmiljøer, der er opbygget i samme rum. På den måde opnås en stærk fornemmelse af, hvor meget farver påvirker vores omgivelser og stemningen i ens hjem”, siger Louise Bjørn Hansen.

Hvid Natur
Hvid Natur tager udgangspunkt i de hvide og naturlige nuancer, som mange for tiden sværger til. Med navne som ’lilje’, ’bark’ og ’frost’ ledes tankerne hen på den nordiske natur, hvor inspirationen til de rene, lyse og organiske farver er hentet. De hvide nuancer strækker sig fra varm creme over i mere kølige blå og grønlige skær, som viser, at hvid ikke bare er hvid.

Rå Industri
Rå Industri giver maskulin råstyrke med nuancer som ’klippe’ og ’torden’ – der lander i et ekko af stål, beton og træ. Stilen er opstået i storbyerne, hvor gamle fabriksbygninger nu laves om til boliger. Med støvede grå, grønne og blå nuancer skabes den enkle, rå og cool industristemning let i boligen.

Delikat Dekadence
Denne farvepalette tilbyder delikate farver. Navne som ’rose’, ’iris’ og ’figen’ danner rammen om Delikat Dekadence. Her er det drømmende og romantiske røde og lilla nuancer, der skaber associationer til fortidens pompøse biografer. Med tilbehør som velour og blomstrede detaljer giver denne tendens mulighed for at give boligen et moderne bohemelook.

Retro Drømme
Retro Drømme tager dig tilbage til 70’erne – og så alligevel ikke helt. Retro-bølgen ruller frem som en klar tendens, hvor stærke og kraftige farver får nyt liv, når de sammensættes med enkelt tilbehør og moderne møbler. Med nuancer som ’flod’, ’efterår’ og ’korn’ er der dømt retro-nostalgi i et nyt perspektiv.

Det nye farvekort indeholder også gode tips og tricks til, hvor man kan søge inspiration, hvordan man vælger farver, hvordan maleprocessen bliver lettere samt forslag til nye måder at bruge farver på – på både vægge, møbler og andre effekter.

Bolig & Design
Boligstil: Skab dit drømmesoveværelse 

Af alle hjemmets rum, er soveværelset som regel det rum, der indretningsmæssigt lægges mindst vægt på. Måske skyldes det, at soveværelset jo sjældent vises frem – og måske derfor kommer det nemt til at fungere som opmagasineringsrum for rod og ragelse.

Men i virkeligheden bør enhver have et rart og…

Læs mere
Bolig & Design
Boligstil: Nordisk, lyst & lækkert 

Skab den smukkeste, lette og lyse indretning ved at tilføje gyldne nuancer; creme, sand og guld til den kølige, nordiske stil. Match de hvidpigmenterede møbler med sandfarvet plys, lamper med guldfatning, spejle i guldrammer og giv plads til iøjnefaldende statement items og personlig stil.

Læs mere
Bolig & Design
Svært ved at komme i gang med oprydningsprojektet? 

Der er intet så rart som at komme hjem til et rent og ryddet hus. For de fleste kræver det imidlertid, at der indimellem må gøres en ekstra indsats for at komme til bunds i alt det, man har fået akkumuleret i skuffer, skabe og kasser – eller som bare ligger og fylder.

Læs mere
Bolig & Design
Tips om trends: 2 bud på gennemført indretningsstil 

Det behøver ikke være det store, tidskrævende projekt at få ny stil i stuen. Ved at kigge på rummets muligheder og planlægge projektet trin-for-trin, har du allerede taget første skridt til en stue, der afspejler din personlige stil.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Indret det lille rum 

Små rum har det med at ende som pulterkamre, hvor der opbevares ting og sager, som man ikke lige har i brug. Det er ærgerligt, for de små kvadratmeter kan indrettes til hyggelige og anvendelige opholdsrum.

Læs mere
Bolig & Design
Trin-for-trin: Få nemt styr på køkkenskabene  

Ingen planer for weekenden, så kan et par timers oprydning i køkkenet være godt givet ud. Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Sådan laver du et moodboard 

Udgangspunktet for et hvert indretningsprojekt er, at samle de idéer du har for rummets funktionalitet, indretning, udtryk og stemning. Til det formål kan vi varmt anbefale brugen af et moodboard.

Læs mere
Bolig & Design
Oliver Furniture - Skandinaviske mentalitet og livsstil 

Danske Oliver Furniture, står for mange som den perfekte kombination af funktionalitet og æstetik. Der er noget velkendt og autentisk over de smukke møblers enkle design, en særlig lethed og noget meget skandinavisk. Oliver Furniture er skabt af møbeldesigner Søren Rørbæk, som tidligere har tegnet…

Læs mere
Bolig & Design
Opbevaring: Kasser, kister og kurve 

Selv de allerbedste oprydningsråd er nytteløse, hvis man ikke har nogle steder at opbevare tingene. Gode opbevaringsløsninger er et 'must' i et velindrettet hjem. Med dem kan alle ting have deres faste pladser, så de er nemme at finde, og hjemmet til enhver tid opleves rart og ryddet.

Læs mere
Bolig & Design
Boligstil: Smukt, illustrativt og lærerigt 

Blandt natur-, have- og gastronomiinteresserede er Koustrup & Co. kendt for deres praktiske håndbøger om blandt andet svampe, krydderurter, bær og frugter, deres store fagbøger om spiselige blomster, syltning og mjødbrygning og opslagsværker om den økologiske have og den selvforsynende familie. Det…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Franske finesser - med et nordisk twist

Vild med fransk/nordisk landstil? Lad dig inspirere af den smukke indretningsbog ’Franske finesser - med et nordisk twist’, som er udgivet af det succesfulde designbrand Jeanne d'Arc Living.

I bogen deler kvinderne bag Jeanne d'Arc Living, Lonnie Würtz Jensen og Vivian Christensen, ud af deres…

Læs mere
Vild med genbrug - Af Maj-Britt Soll og Jens Astrup

Brugt interiør pryder danskernes hjem i højere grad end nogensinde før. I den her bog viser skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen deres mest skattede genbrugsfund, og fortæller om det særlige ved at bo med ting, som andre har…

Læs mere
Enkelt, ligetil, praktisk

Hvis man bruger Terence Conrans kræsne tilgang til det at indrette sit hjem, får man rum, der er afslappet stilfulde, selvsikre og tidløse, mens de samtidig giver mulighed for, at man kan udtrykke sin personlige smag.

Læs mere
Rigtige sommerhuse

Hvad er det, der får folk til at forlade deres velfungerende bolig fredag aften og sidde i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus?

Læs mere
^