Mit soveværelse - min oase

 Mit soveværelse - min oase

Mit soveværelse - min oase 

Gør dit soveværelse til din oase - et drømmeværelse, hvor du altid kan søge hen og finde ro og balance, slappe af og lade op ...

Nu er det ikke sikkert, at du går så meget op i indretningen af dit soveværelse. Måske har værelset fået en lidt kedelig, praktisk funktion med et tøjskab, en seng og ting, du ikke lige synes at have plads til andre steder. Men hvis du her i efteråret, får lyst til at gøre noget rigtig rart for dig selv, så kan dét at indrette soveværelset, være en opgave, som du vil nyde resultatet af længe.

Du kan gøre dit soveværelse til din oase, et drømmeværelse, hvor du altid kan søge hen og finde ro og balance, slappe af og lade op. Om det skal klinisk hvidt, i douche pasteller, have pangfarver på væggene eller indrettes i mørke huleagtige nuancer, er en smagssag. Til gengæld er der en stribe generelle ideer, som kan være gode at have med i overvejelserne, når man indretter sig:Tips til indretning af soveværelset

● Overvejelser om design og indretning
Tag dig tid til at gøre dig nogle overvejelser omkring design og indretning. Besøg en farvehandel for inspiration til farver, nuancer og tapeter, find inspiration i boligmagasiner og på nettet, tag mål af dine møbler og lav en plantegning af rum og indretning.

● Ryd ud
Ryd ud i dit soveværelse og beslut dig for, at værelset ikke længere skal bruges til opmagasinering af ting, du egentlig ikke bruger.

● Plads til alt – alt på plads
Sørg for at der er afsat plads til de ting, du vil have i dit soveværelse. Sørg for skabs- og hyldeplads til alt. Rod er anledning til irritation, ikke mindst når man skal bruge tid på at lede efter tingene. Sorter og pak sommertøj og sko ned i opbevaringskasser. Der findes et kæmpe udvalg af smukke, dekorative opbevaringskasser på nettet, som er værd at investere i, især hvis kasserne skal stå fremme.

● Det skal føles trygt og sikkert
Selvom du ved, at du har hængt dine hylder forsvarligt op, så giver det som regel en bedre søvn, at undlade, at have hylder hængende over sengen.

● Skab stemning med lys
Opnå god belysning i dit soveværelse ved at bruge flere små lamper og lyskilder, frem for en stor.

● Placering af sengen
Det kan indretningsmæssigt være fristende at placere sengen midt i rummet, men overvej om sengen, solidt placeret langs væggen, ikke vil give dig en mere tryg følelse og en bedre søvn.

● À la Feng Shui
Tilhængerne af Feng Shui anbefaler, at man indretningsmæssigt har ting stående parvist. Teorien er, at indretning med to af hver, dvs. to puder, to lamper, to lys, to blomster mv., bidrager til harmonien og roen i rummet.

Bolig & Design
Tips om trends: 2 bud på gennemført indretningsstil 

Det behøver ikke være det store, tidskrævende projekt at få ny stil i stuen. Ved at kigge på rummets muligheder og planlægge projektet trin-for-trin, har du allerede taget første skridt til en stue, der afspejler din personlige stil.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Indret det lille rum 

Små rum har det med at ende som pulterkamre, hvor der opbevares ting og sager, som man ikke lige har i brug. Det er ærgerligt, for de små kvadratmeter kan indrettes til hyggelige og anvendelige opholdsrum.

Læs mere
Bolig & Design
Trin-for-trin: Få nemt styr på køkkenskabene  

Ingen planer for weekenden, så kan et par timers oprydning i køkkenet være godt givet ud. Det er meget nemmere og sjovere at lave mad, når der er styr på køkkengrej og -udstyr, når tingene har deres faste plads i køkkenskabene, og når de, til en hver tid, er nemme at komme til.

Læs mere
Bolig & Design
Boligindretning: Sådan laver du et moodboard 

Udgangspunktet for et hvert indretningsprojekt er, at samle de idéer du har for rummets funktionalitet, indretning, udtryk og stemning. Til det formål kan vi varmt anbefale brugen af et moodboard.

Læs mere
Bolig & Design
Oliver Furniture - Skandinaviske mentalitet og livsstil 

Danske Oliver Furniture, står for mange som den perfekte kombination af funktionalitet og æstetik. Der er noget velkendt og autentisk over de smukke møblers enkle design, en særlig lethed og noget meget skandinavisk. Oliver Furniture er skabt af møbeldesigner Søren Rørbæk, som tidligere har tegnet…

Læs mere
Bolig & Design
Opbevaring: Kasser, kister og kurve 

Selv de allerbedste oprydningsråd er nytteløse, hvis man ikke har nogle steder at opbevare tingene. Gode opbevaringsløsninger er et 'must' i et velindrettet hjem. Med dem kan alle ting have deres faste pladser, så de er nemme at finde, og hjemmet til enhver tid opleves rart og ryddet.

Læs mere
Bolig & Design
Boligstil: Smukt, illustrativt og lærerigt 

Blandt natur-, have- og gastronomiinteresserede er Koustrup & Co. kendt for deres praktiske håndbøger om blandt andet svampe, krydderurter, bær og frugter, deres store fagbøger om spiselige blomster, syltning og mjødbrygning og opslagsværker om den økologiske have og den selvforsynende familie. Det…

Læs mere
Bolig & Design
House Doctor - ny kollektion 

Den nye kollektion fra House Doctor byder på masser af nye ideer til en enkelt og funktionel boligstil. Se smukke kollektioner af håndlavet porcelæn, skulpturelle lamper, kurve og opbevaringsløsninger, lækre retroinspirerede møbler i stringent design og eksklusive boligaccessories.

Tjek også alle…

Læs mere
Bolig & Design
Bazaar: Boliginteriør fra de nye kollektioner 

Fra de nye kollektioner kommer smuk, stilfuld og inspirerende interiør. Se nye indretningstrends fra Bungalow, Meraki, House Doctor og Speedtsberg, økologiske vægfarver fra Auro.dk, plakater fra Permild & Rosengreen, livsstilsmagasiner fra New Mags og lækre coffee table books.

Læs mere
Bolig & Design
Broste Copenhagen 

Gå på opdagelse i den nye kollektion ”Heritage” fra Broste Copenhagen. Her præsenterer brandet masser af inspiration til boligindretning, og samtidig deres nyeste bud på interiør; møbler og boligtilbehør. Broste Copenhagen byder på lette sommerfarver og -nuancer, skønne 60'er fornemmelser, nye,…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^