Her er det billigst og dyrest at holde ferie

Kategori: Rejser

Her er det billigst og dyrest at holde ferie

Her er det billigst og dyrest at holde ferie 

Hvor får man den billigste kop kaffe, hvor er det dyrest at leje sin liggestol og hvor meget må man af med, hvis børnene skal have et strandsæt med spand og skovl? ...

Hvor får man den billigste kop kaffe, hvor er det dyrest at leje sin liggestol og hvor meget må man af med, hvis børnene skal have et strandsæt med spand og skovl? Rejsebureauet Falk Lauritsen Rejser har sammenlignet priserne på 16 populære feriemål. Bureauet har bedt deres udsendte medarbejdere om at sammenligne priserne på syv almindelige ferieomkostninger rundt om på 16 forskellige feriemål i Europa og Nordafrika.

Bulgarien og Tunesien billigst
Og tendensen er klar. På langt de fleste punkter får man mest for feriepengene i Bulgarien og Tunesien, mens det er nødvendigt at skrue en anelse mere op for feriebudgettet, hvis man holder ferie i Tyrkiet eller på populære ferieøer som Rhodos, Santorini og Mallorca.
Et almindeligt strandsæt til børnene med spand og skovl koster ca. 19 kr. i Sunny Beach og 24 kr. i Tunesien, mens man på Santorini må slippe, hvad der svarer til 73 kr.

Her koster øl og kaffe mindst
Også når det gælder priserne på øl og kaffe, ligger Bulgarien og Tunesien helt i bund.
Får man lyst til en fadøl på en strandbar, koster det i omegnen af 8 kr. i Sozopol eller 11 kr. i Sunny Beach, mens man i Tunesien slipper med 16 kr. Dyrest er det i følge Falk Lauritsen Rejsers undersøgelse at slukke tørsten på Rhodos, hvor en stor fadøl koster ca. 37 kr.
Nogenlunde samme billede tegner sig, når det gælder prisen på kaffe. En kop kaffe på en fortovscafé koster helt ned til 1 kr. i Tunesien, 6 kr. i Sozopol og 8 kr. i den tyrkiske ferieby Alanya. Anderledes bekostelig er kaffen på Rhodos, hvor den på fortovscafeer kan koste omkring 26 kr. Der kan også være betydelig forskel på priserne inden for samme område - f.eks. på Mallorca, hvor man skal regne med at betale 15 kr. for kaffen i Alcudia, men kun 9 kr. i Palma Nova.

Stor forskel på husets vin og pizza
De græske ferieøer ligger på de fleste parametre i mellemprislejet, men når det gælder vin, er det her man får den bedste pris. En flaske husets vin på lokal restaurant koster således ca. 52 kr. i Perissa på Santorini og 56 kr. på Kos, mens det til sammenligning koster omkring 134 kr. på Mallorca og Rhodos og i snit 100 kr. i de tyrkiske feriebyer.

Mallorca er også dyrest, når det gælder pizza. En Margarita kan her sættes til livs for 67 kr., mens man i Sunny Beach i Bulgarien kun skal betale en tredjedel af dette beløb, nemlig ca. 23 kr. viser tallene.

Dobbelt op på leje af liggestol og bil
Der er også forskel på, hvor meget det koster at leje de mest nødvendige ting på ferien. Leje af en liggestol på stranden koster i snit 16 kr. pr. dag i Tunesien og tyrkiske Alanya. I den modsatte ende af prisbarometeret koster liggestolene på Santorini 52 kr. og gennemsnitlig 48 kr. på Kreta.
Får man lyst til at udforske ferieområdet i udlejningsbil er der ligeledes stor forskel på, hvor mange penge man skal sætte af. Leje af en kategori A bil er billigst i Tunesien – her koster det 726 kr. for tre dage eller 1.618 for en uge og i Bulgarien, hvor prisen er 805 kr. for tre dage eller 1.565 kr. for en uge. Dyrest er det i følge undersøgelsen på Mallorca. Her koster 3 dages billeje 1.455 kr., mens en uge på fire hjul løber op i 2.900 kr.
“Prisniveauet er generelt lavere i landene uden for EU end i landene inden for EU, hvilket ikke er overraskende”, konkluderer Søren Falk Lauritsen i en kommentar til prisundersøgelsen.

Undersøgelsen er foretaget af Falk Lauritsen Rejser på udvalgte rejsemål i højsæsonen/juli 2010. Valutakursen er blevet omregnet via valutakurser.dk


Skønhed & Pleje
Japanske baderitualer: Tradition og velvære i hjertet af kulturen 

I Japan er spa ritualer mere end blot en måde at rense kroppen på; de er en dybt forankret del af kulturen, hvor tusinde års gamle skikke og traditioner holdes i hævd. Disse ritualer udøves især i de traditionelle badehuse, kendt som 'sentos', der ikke kun fungerer som badeanstalter, men som steder…

Læs mere
Vinterferie
Hvad er en vinterferie uden sne?  

Måske er du ikke den store ski-entusiast eller måske rækker budgettet ikke lige til de franske alper, men derfor kan du sagtens nyde svenske sneoplevelser i vinterferien. I år er Vallåsen ganske vist lukket, men på tre andre skønne skidestinationer er der åbent i vinterferien.

Læs mere
Rejser
Hvor rejste vi hen i 2023? 

Hvis du i 2023 besøgte Tyskland, Sverige, Spanien eller Italien, så var du ikke alene. De fire destinationer er blandt sidste års mest populære rejsemål blandt danskerne, skriver Hotels.com, der har taget et blik tilbage på danskernes rejsevaner i 2023.

Og begejstringen for sidste års favoritter,…

Læs mere
Vinterferie
En knæskade kan koste kassen på skiferien 

En skiulykke med et skadet knæ eller en brækket ryg kan koste dig dyrt, advarer Forsikringsoplysningen, som opfordrer rejsende til at have styr på rejseforsikringen forud for skiferien i EU.

Læs mere
Rejser
Vinterferie: Skal du på skiferie i bil? Tips om sikkerhed og forsikring 

Vinterferien står for døren, og en del danskere vælger at tage turen til sne og pister i bil. Hvis du er en af dem, er der et par ting, du med fordel kan sætte dig ind i hjemmefra.

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’ 

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden…

Læs mere
Sommer
Parterapeut: Familieferie med nærvær og kvalitet 

De fleste drømmer om en ferie fyldt med nærvær og kvalitetstid med dem, som betyder allermest, men alligevel ender ferien for mange med uindfriede forventninger, fortæller parterapeut, Christiane Meulengracht. Derfor giver hun 5 råd, som gør det muligt at omfavne nærværet i sommerferien.

Læs mere
Forår
Blomsterfyrværkeri i Keukenhof 

Foråret i Holland er et botanisk festfyrværkeri med tulipanmark efter tulipanmark i alverdens fantastiske farver, så langt øjet rækker. Og i parken Keukenhof i Lisse, omkring 25 km syd for Amsterdam, venter en helt særlig oplevelse.

Her blomstrer ufattelige 7 millioner tulipaner og andre…

Læs mere
Rejser
Rejsemesse  

På årets rejsemesse venter der inspiration til unge, ældre, familier, singler og par inden for næsten enhver form for rejse. Hvad enten du drømmer om; safari i Afrika, storbyferie i New York, fiskeeventyr i Canada, krydstogt, cykelrejser, spa-ferie i Europa, bryllupsrejse i Caribien, dykkerferie på…

Læs mere
Rejser
Lyset, vandet, klipperne 

Blandt de mange fantastiske oplevelser, der venter, når man vælger at holde ferie i Sverige, er der ikke noget, der slår den svenske skærgård. Lyset, vandet, og den storslåede natur. Her er der ro til at nyde idyllen og den svenske sommerstemning på de solvarme klipper.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^