Gør forholdet forbi - hensynsfuldt

Gør forholdet forbi - hensynsfuldt 

At gøre et forhold forbi er aldrig sjovt. Mange kvinder føler, at det næsten er værre, at være den, der afslutter et forhold, end at være den, der bliver afvist.

Mange kvinder kæmper med medfølelse og skyldfølelse; Vi vil jo helst ikke gøre nogen ondt...
Men når du nu har besluttet dig for at gøre det forbi, så er det næste skridt at finde en god og hensynsfuld måde at afslutte forholdet på. Hvordan du bedst gør det, afhænger naturligvis af omstændighederne, hvor længe I har kendt hinanden mv., men her følger nogle kloge generelle retningslinjer.

Vis hensyn – undlad de sandeste sandheder
Vis hensyn! Små hvide løgne kan betyde, at han slipper dig uden at det gør ham alt for ondt og ødelægger hans ego. Overvej hvorvidt det at konfrontere ham med sandheder ikke blot er at gøre ham unødigt ondt.

Afslutning af det kortvarige forhold
Ok, I prøvede. Du gav det en god chance, men du er virkelig ikke interesseret. Han ringer, du genkender hans nummer og tager ikke telefonen. Han efterlader en besked og tekster en sms. Hvad gør du nu?
Du lader være med at vende tilbage! De fleste mænd kan bedre forlige sig med tanken om, at du er blevet kørt ned, flyttet til Afrika eller blevet frygtelig syg, end at blive konfronteret med en blank afvisning.
Er han den mere ihærdige type, så ringer han muligvis igen. Måske glemmer du at lade være med at tage telefonen. I så fald - lyv!
Afvisninger a la´ “Jeg har lige mødt en anden..” kan være svære for ham at sluge. At du har valgt en anden mand som du lige har mødt, betyder at han har tabt dysten - og ingen mand bryder sig om at tabe.

Øh, jeg gennemgår en fase..
Han vil bedre kunne acceptere, at du har fundet sammen med din ekskæreste igen. Eller at du i øjeblikket gennemgår en fase, hvor du bliver nød til at fokusere mere på dig selv og dit liv. Nu forekommer den slags undskyldninger måske lidt for gennemskuelige. Og du har måske ret i, at en kvinde vil aldrig tro på dem. Men de fleste mænd vil vælge at tro dig, frem for at få serveret en direkte afvisning.

Hold afstand
En anden mulig form for afvisning - dog ikke altid helt så effektiv - er blot at holde afstand. Sig til ham, at du er meget ophængt og har vanvittigt travlt de kommende uger, og at du vil ringe til ham, når du igen har tid til at trække vejret. Denne besked kan muligvis virke lidt forvirrende, men mænd kan let forholde sig til at man har travlt – og så er metoden effektiv lige her og nu.

Den ”næsten” ærlige metode
Du kan også forsøge at være ærlig - eller næsten ærlig. Fortæl ham, at det simpelthen er et spørgsmål om kemi – eller mangel på samme.

Den ærlige metode - afslutning af et længerevarende forhold.
Har forholdet været længerevarende og kender I hinanden godt, så er du tvunget til – hvor ondt det end gør – at være helt ærlig. Her skylder du både ham og dig selv, at forholdet afsluttes ordentligt - også selvom sandheden kan gøre ondt.

Det skal foregå ansigt til ansigt og i private og rolige omgivelser. Forbered dig forinden på hvordan du vil formulere dig. Undlad at være alt for specifik a la; Du er elendig i sengen, du lugter, du ligner ikke min drømmefyr, du er for kedelig, du er en idiot. Men sørg for at din afvisning er klar og tydelig. Vær hensynsfuld i dit valg af ord, men undlad at fremstå vag. Forsøg at sige tingene ligeud og fortæl ham, at du er ked af det.
Lad være med at forsøge af afbløde bruddet med: ”Men vi kan fortsætte med at se hinanden som venner”. Det tilbud er simpelthen for ydmygende at få og for svært for de fleste at sluge.  Hvis der virkelig er basis for et venskab, så skal det nok komme helt af sig selv.


Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt 

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Parforhold
Hun vil mødes med sin gamle kæreste 

Fra brevkassen: Hun spørger parterapeuten, hvorvidt hun bør fortælle sin mand, at hun vil mødes med sin ekskæreste.

Læs mere
Parterapeut
Skal hun kæmpe eller søge skilsmisse? 

Med en datter i dyb krise, burde det være en fælles kamp at holde sammen på familien. Men hendes mand har kun foragt tilovers for deres datter, hvilket igen og igen munder ud i skænderier. Hun føler sig alene i kampen for børnenes trivsel og overvejer nu at lade sig skille.

Læs mere
Parforhold
Ny hjælp til voldsramte unge 

'Bryd Tavsheden' åbner i dag Danmarks første Snapchat-rådgivning for børn og unge, der er udsat for vold i familien eller fra kæresten. Hver dag vil de frivillige rådgivere sidde parate på Snapchat for at hjælpe unge, som er udsat vold, eller hvis man har venner, som har brug for professionel hjælp.

Læs mere
Psykolog
At erkende skilsmisse 

Fra brevkassen: De har levet et ægteskab uden respekt og kærlige følelser, alligevel frustreres hun over, at han nu har fundet en anden, at dele fremtiden med ...

Læs mere
Parforhold
#STÅRSTADIG 

Hvert år udsættes 33.000 kvinder for partnervold i hjemmet i Danmark, skriver Danners Krisecenter. Nu efterlyser Danner din støtte til at hjælpe voldsramte kvinder til et liv uden vold.

Læs mere
Psykolog
Svigermor vil ikke sin svigerdatter 

En læser skriver om sin frustration over, at hendes svigermor gennem 15 år, stadig ikke vil acceptere hende. "Hvad skal man stille op?" spørger hun.

Læs mere
Parforhold
Fordeling af børn i skilsmisser 

Hun har læst så manges forskellige meninger om og holdninger til, hvordan man bedst ”deler” børn, at hun er blevet i tvivl om, hvad der egentlig er den bedste løsning. Læs brevkassen ...

Læs mere
Parforhold
Flere gode diskussioner 

Slut med diskussioner, som udvikler sig til skænderier. Ved hjælp af nogle enkle regler, kan diskussioner blive fornuftige meningsudvekslinger, hvor man kan få luft for sine synspunkter og blive hørt – uden at såre og krænke hinanden.

Læs mere
Parforhold
Skam over seksualitet  

Fra brevkassen: Hun har længe vidst at hun er homoseksuel, men har aldrig udlevet sin seksualitet.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^